Pastorek Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam. niedawno zakupilem chevy silverado w miare okzyjnej cenie. moj problem polega na tym ze mi gnojek zlosliwy nie odpala. paliwo z baku do pompy wtryskowej sie przedostaje, elektro zawor przepuszcza dalej paliwo i na tym koniec, mimo ze silnik ladnie kreci paliwo z pompy na wtryski juz nie idzie. mial ktos z was podobny kiedys problem?? ps: popma jest rotacyjna ze sterowaniem elektroniczny. tzn z taka mala czarna puszeczka z boku. prosze o jakies sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Taaa, my tez Cie witamy... :evil: :evil: :evil: Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch_gdansk Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ładnie się przywitaj w odpowiednim dziale, przedstaw swój wózek z danymi typu rocznik, silnik a potem oczekuj pomocy :-P . Nie przypominam sobie żadnego forum na którym mile widziane jest pytanie techniczne jako pierwszy post. Cytuj Camaro jest, teraz czas na coś większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastorek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Przepraszam. moge wam opowiedziec swoja historie, lecz moj problm polegan a tym ze mam ujowe zdjecia a drugi ze nawet tych ujowych nie moge dodac. nie wiem co sie dzieje. napewno to nadrobie. wiec bez zadnych zlosci mi tu prosze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch_gdansk Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Nie chcę być złym prorokiem ale czarna puszeczka PCM nie jest mocną stroną tych silników. Min dlatego że się przegrzewa, elektronika lubi paść. Stąd jednym z podstawowych modów jest przeniesienie PCMa na dużym radiatorze gdzieś w chłodne miejsce. Cytuj Camaro jest, teraz czas na coś większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastorek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ok nie bede ukrywal ze nie mam pojecia co to jest PCM. ale pewnie mnie uswiadomisz i powiesz mi jak mozna zdiagnozowac te usterke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 PCM - Powertrain Control Module, po naszemu zwany komputerem/główną jednostką sterującą auta. Jeśli nie jest bardzo uszkodzony to powinien sam poinformować Cię o swoim uszkodzeniu stosownym kodem. http://en.wikipedia.org/wiki/Powertrain_control_module Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastorek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 doczytalem juz w miedzyczasie. zobaczymy co to bedzie. kolega ma czytnik bledow czy jak to tam sie nazywa po weekendzie jakos bedzie kwestia wyjasniona. albo rozjasniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastorek Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 ok. mam teraz pytanie: jak i gdzie sie przenosi PCMa, na YT szukalem jak to robia hamburgery ale jedny co znalazlem to to ze przenosza modul sterujacy od pompy paliwa i dodaja aluminionwy radiatorek. a przenosza ten zestaw tuz pod przedni zderzak. natomiast jak przeniesc calal jednostke sterujaca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch_gdansk Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 A ja się oczywiście pier.... pomyliłem znaczy się. Oczywiście chodziło mi o PMD moduł sterujący pompą wtryskową, tak to jest jak człowiek myśli o 10 rzeczach jednocześnie ;-). Przez to cholerstwo kiedyś odpuściłem kupno Suburbana. A potem wyszło że wózek nie zapalał albo się krztusił tylko dlatego że piny na wtyczce do PMD losowo stykały. Wtyczka była tak krucha ze starości i temperatury że tylko na brudzie to się trzymało. Sorki za zamieszanie. Spróbuj podpytać się tu http://www.karlowicz4x4.pl/kontakt/ może coś pomogą , naprowadzą. A wózek normalnie chodził i przestał czy to było po jakimś grzebaniu pod maską? Cytuj Camaro jest, teraz czas na coś większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastorek Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Luz każdemu zdarzają sie pomyłki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastorek Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Jeszcze jedna sprawa. Posiadacie ryciny jak jest zbudowany most tylni, reduktor, skrzynia manualna itd wszystko to co jest od spodu?? Bo generalnie rozbierania to auto i chce dać wszystko do proszkowego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastorek Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 OK jest progres dzis zdiagnozowalem cale swoje autko. wyskoczyly mi cztery błedy. napewno lezy PMD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch_gdansk Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Czyli smutny standard w tych silnikach. Nie dziwi mnie ilość producentów kitów do przeniesienia PMD w chłodniejsze miejsce z radiatorem. Cytuj Camaro jest, teraz czas na coś większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastorek Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Kest jeszcze jeden problem. Natomiast taki ze komputer pokazał mi jeszcze błąd P1641. Zablokowana procedura anty kradziezowa. Skoro kluczyk jest starego typu to skąd tam imobilaizer?? I jak go teraz odblokować?? Podobno sate amerykany imo miały w pilotów od centralnego. Jak nie mam takiego pilota to co teraz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch_gdansk Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Tak sobie szukam i nie bardzo wiem skąd taka interpretacja błędu. W internecie szukałeś czy opierasz się tylko na tym co skaner wyświetlił? Nie żebym coś wiedział ale sam próbuję się coś dowiedzieć. Kluczyki masz oryginalne? Z którego roku jest wózek? Cytuj Camaro jest, teraz czas na coś większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 28 Grudnia 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Może ten moduł immo blokuje PDM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastorek Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 kody błędów odczytuje w necie bo interpretacja z kompa bywa rozna. nie wiem czy kluczyki sa orginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 kody błędów odczytuje w necie bo interpretacja z A czytasz dla GM czy jak popadnie ? P1641 FC Relay 1 Control Circuit teraz trzeba znaleźć schemat odnaleźć ten przekaźnik i go podmienić ewentualnie sprawdzić pozostałe kombinacje bo nie zawsze ten sam błąd dla innego modelu samochodu oznacza to samo P1641 MIL Control Circuit (Except 5.7L VINs P & 5 & 1998 3.1L & 3.8L) P1641 Fan Control Relay 1 Control Circuit (5.7L VINs P & 5) P1641 A/C Relay Control Circuit (1998 3.1L & 3.8L) Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastorek Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 TAK. wpisalem w googlach w ten sposob: "GM Chevy Silverado P1641" i wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi