ARTURO R1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Witam , od kilku dni testuje RAMa 1500 i od samego początku problemy ! Akumulator do dupy , po nocy słychać tylko terkotanie i bez kabli nie odpali . Ale to małe piwo na zimnym zapalał dość ciężko , na ciepłym od strzała . Dziś umarł ! Nowy akumulator , wymienione 3 świece (dostęp do reszty masakra) i nic :-( Cytuj Pontiac Fiero , Trans-Am GTA , Chevrolet Camaro x4 od2.8 do 5.0 , JEEP 4.0 , obecnie MB 412 , BMW 745 i Ford Ex II 4.0 i GSXR 1300 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTURO R1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Zapomniałem dodać , jest instalacja log i ten wskaźnik po przekręceniu kluczyka na zapłon raz działa raz nie i przy butli wszystkie kabelki na wierzchu , brak dekielka ! Cytuj Pontiac Fiero , Trans-Am GTA , Chevrolet Camaro x4 od2.8 do 5.0 , JEEP 4.0 , obecnie MB 412 , BMW 745 i Ford Ex II 4.0 i GSXR 1300 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Zapomniałeś dodać, też wiadomości o kompletnym braku płynów eksploatacyjnych. Jak poprzednik jeździł bez oleju to kompresję możesz mieć słabszą niż moje bąki po trzech browcach. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTURO R1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Miałem do kolegi podjechać na oględziny ale nie zdążyłem ! Takie auto ''zadbane'' dostałem od poprzedniego właściciela :-( Wszystkie płyny uzupełnione , gdy byłem u gazownika , to się zdziwił że w ogóle chodzi na gazie z tymi kabelkami przy butli , tak na wierzchu . Umówiłem się na wymianą wiązki lecz autko umarło ! Niby ma chęć , ale nie odpala ! Dawno już nie holowałem auta do warsztatu :twisted: Cytuj Pontiac Fiero , Trans-Am GTA , Chevrolet Camaro x4 od2.8 do 5.0 , JEEP 4.0 , obecnie MB 412 , BMW 745 i Ford Ex II 4.0 i GSXR 1300 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 No to niestety, bez wizyty u mechaniora się nie obejdzie. Popytaj lepiej o dobrego gazownika. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTURO R1 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Iskra jest , gaz przy butli zakręcony , łapie , łapie i nic . Dostałem się do dolotu , psikanie samostartem zupełnie przestaje gadać ! A Robert do gazu się nie dotyka ;-) I jeszcze wyskoczył błąd P0113 . RAMa ciągnąć na lince , kicha jak cholera :oops: Dobrze że gazownik jest dwie ulice dalej . Zna ktoś serwis na Wiśniowej w Piasecznie ? Cytuj Pontiac Fiero , Trans-Am GTA , Chevrolet Camaro x4 od2.8 do 5.0 , JEEP 4.0 , obecnie MB 412 , BMW 745 i Ford Ex II 4.0 i GSXR 1300 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Robertowi gazu i elektryki nie można zlecać. Resztę zrobi. Gazowników niestety nie znam. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTURO R1 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Auto już u gazownika . Niby tylko 2km holowania , 20km/h , ale skręcić tym klocem bez wspomagania , szok :shock: Cytuj Pontiac Fiero , Trans-Am GTA , Chevrolet Camaro x4 od2.8 do 5.0 , JEEP 4.0 , obecnie MB 412 , BMW 745 i Ford Ex II 4.0 i GSXR 1300 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Auto już u gazownika . Niby tylko 2km holowania , 20km/h ... Rozpiąłeś go na reduktorze? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Chyba nie pomyślał. :-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTURO R1 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Byłem taki wku...rzony że nie mogę odpalić , i faktycznie pojechał tak jak stał . Ale jest szansa że reduktor żyje ? :oops: Cytuj Pontiac Fiero , Trans-Am GTA , Chevrolet Camaro x4 od2.8 do 5.0 , JEEP 4.0 , obecnie MB 412 , BMW 745 i Ford Ex II 4.0 i GSXR 1300 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Nie chodzi o życie reduktora. Jak na pewno wiesz, samochodów z automatyczną skrzynią biegów nie można holować z prędkością większą niż 15,20 km/h bo spieprzysz skrzynię. W naszych samochodach jednak, jest możliwość odpięcia skrzyni, poprzez przełączenie wajchy rozdzielania napędów na pozycję N. Mówię o tej małej wajsze przy podłodze. No chyba że masz elektryczne rozdzielanie napędów, wtedy nie masz takiej możliwości. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 w elektryce też jest możliwość rozpięcia Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTURO R1 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Mam tę małą wajchę , nawet na nią nie spojrzałem przed holowaniem :pala: Mieli się odezwać z warsztatu i .... cisza ! Jutro rano podjadę , zobaczymy jak sobie radzą . Wymiana świec , 150zł . Cytuj Pontiac Fiero , Trans-Am GTA , Chevrolet Camaro x4 od2.8 do 5.0 , JEEP 4.0 , obecnie MB 412 , BMW 745 i Ford Ex II 4.0 i GSXR 1300 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maasser Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 cytuje prasę (nie wiem czy to w 100% prawda): "Specjaliści od napraw automatycznych skrzyń dopuszczają holowanie na dystansie 30-70 km z dźwignią w pozycji N. Prędkość samochodu nie powinna przekraczać połowy dopuszczalnej na pierwszym biegu, czyli ok. 30 km/h. Jeśli to możliwe, należy uruchomić silnik." Cytuj tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 cytuje prasę (nie wiem czy to w 100% prawda):"Specjaliści od napraw automatycznych skrzyń dopuszczają holowanie na dystansie 30-70 km z dźwignią w pozycji N. Prędkość samochodu nie powinna przekraczać połowy dopuszczalnej na pierwszym biegu, czyli ok. 30 km/h. Jeśli to możliwe, należy uruchomić silnik." Właśnie z tą prędkością, różni producenci różnie określają. Ale jak rozepniesz napędy, wtedy możesz być holowany 100km/h nawet na wstecznym :-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Skrzynia bez włączonego silnika nie ma smarowania i holowanie nawet na N jest niewskazane. Pozycja N służy bardziej do zepchnięcia z drogi i wstawienia na lawetę niż do holowania. Przy włączonym silniku szanse na przeżycie skrzyni bardzo wzrastają i dlatego w tym co przeczytałeś zalecają, żeby silnik był włączony. Jeśli odcinek drogi holowania był niewielki, a prędkość niska to jest duża szansa, że nic się nie stało, ale warto pamiętać o tym przy następnym holowaniu, którego Ci nie życzę ;-) . Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTURO R1 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Komp zresetowany , auto odpala od strzała , ale po gwałtownym dodaniu gazu , lekko dusi się i bucha czarna chmura (a to nie diesel :-( ) ! Czekamy na fachmana od amerykańców z odpowiednim oprogramowaniem , zobaczymy jaka będzie diagnoza ;-) Cytuj Pontiac Fiero , Trans-Am GTA , Chevrolet Camaro x4 od2.8 do 5.0 , JEEP 4.0 , obecnie MB 412 , BMW 745 i Ford Ex II 4.0 i GSXR 1300 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Check się pali? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTURO R1 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Auto zrobione , pali od strzał , instalacja log zrobiona , wskaźnik poziomu gazu działa ! Ale po jakimś czasie zapalił się chęci i wyskakuje P0172 :-/ Cytuj Pontiac Fiero , Trans-Am GTA , Chevrolet Camaro x4 od2.8 do 5.0 , JEEP 4.0 , obecnie MB 412 , BMW 745 i Ford Ex II 4.0 i GSXR 1300 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTURO R1 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Sorry , przy pisaniu z tel , wychodzą takie literowe głupoty :oops: Cytuj Pontiac Fiero , Trans-Am GTA , Chevrolet Camaro x4 od2.8 do 5.0 , JEEP 4.0 , obecnie MB 412 , BMW 745 i Ford Ex II 4.0 i GSXR 1300 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi