Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, od kilku miesięcy jestem posiadaczem forda F150 z 1996 roku, 5,8. Od ponad 13 lat poruszam się amerykańskimi autami i w końcu przyszedł czas na pickupa.

Ford F-150 351 4x4 '96 Eddie Bauer

Opublikowano

Cześć!!!

No prawie jak mój ;-)

Kiedyś kilka razy widziałem go pod Nadarzynem, no chyba, że ma bliźniaka z tak samo urządzoną paką ;-)

F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞

Escalade 6.2😍

Opublikowano

To dokładnie ten sam, kupiłem go od kumpla z Pruszkowa. Pozbyłem się części tego trzepaka z paki bo było trochę za dużo rurek.

Opublikowano
Ciekawy ma próg :)
Oryginał ;-)

Z tego się zorientowałem, zakładali go najczęściej do kastratów :-|

Nie tylko ;-) To jest 4x4 w wypasionej wersji Eddie Bauer w prawdopodobnie oryginalnym lakierze. Brakuje tylko kapsli na przednich kołach ;-) A co pod maską? 302 czy 351? (5.0 czy 5.8?)

Tak czy inaczej miód :)22 Gratuluję zakupu!!

Ps. Jakbyś chciał sprzedać... :kasztan:

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...

Opublikowano

Faktycznie to oryginał Eddie Bauer nawet dywaniki ma sygnowane, silnik to 351, ostatnio założyłem lpg impco i śmiga super. Poprzedni właściciel niestety zgubił jeden centercap, może ktoś z forumowiczów ma taki do sprzedania ;-) i niestety mam pęknięte jedno sprzęgiełko w kole do załączania 4X4, ale kumpel w bronku będzie wymieniał na manualne więc dostanę w spadku.

Opublikowano
Nie tylko
To wiem ;-)
i niestety mam pęknięte jedno sprzęgiełko w kole do załączania 4X4

Mam chyba gdzieś jakieś zwłoki takiego sprzęgiełka. Musisz tylko dać mi kilka dni, żebym to wygrzebał - niby jestem po przeprowadzce, ale tak nie do końca wszystko przeniosłem :-/

Faktycznie to oryginał Eddie Bauer nawet dywaniki ma sygnowane, silnik to 351, ostatnio założyłem lpg impco i śmiga super. Poprzedni właściciel niestety zgubił jeden centercap, może ktoś z forumowiczów ma taki do sprzedania ;-) i niestety mam pęknięte jedno sprzęgiełko w kole do załączania 4X4, ale kumpel w bronku będzie wymieniał na manualne więc dostanę w spadku.

Czyli na bogato :lol: :lol:

Pokaz fotkę, jak to w środku wygląda. Porównał bym, jak to się ma do mojego indiańsko-meksykańskiego XLT :mrgreen:

F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞

Escalade 6.2😍

Opublikowano
...Pokaz fotkę, jak to w środku wygląda...

Tu masz fotę (była na photobucket). Ma welury zamiast skaju, oddzielne fotele zamiast Twojej wersalki, trochę więcej elektryki no i najważniejsze - plastikowe drewienko z podpisem EB zamiast srebrnej listwy XLT :-D Reszta to samo. No powinien mieć jeszcze obrotomierz skoro to 351.

IMG_0474_zps1b31a2a7.jpg

Ech... i do tego jeszcze istalka Impco... permanentnie zazdraszczam... :)22

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...

Opublikowano

Gdyby ktoś potrzebował Impco to mam namiar na firmę z Krakowa, która handluje tymi grantami i wychodzi dużo taniej niż ciągnąć samemu z USA. Co do efki to ma obrotomierz zapodam jeszcze parę fotek jak tylko zrobię.

Opublikowano

zajebiste dwa fordy. tez jestem wielkim milosnikiem tych modeli, choc niiestety przepadam za blizniakami :lol:

Chevy Silverado K3500 97r

Chevy Corvette c3 Stingray 75r

"..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..."