ozz_y Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Niedawno zamieszkałem na wiosce w Beskidach. Nie powiem, że to bardzo urokliwe miejsce ;-) Jednak zima za pasem a tu tyyyle roboty. Chodzi mi o coś do ( jak to określiłem w temacie ) chamsko ciężkiej pracy, ale to kompletnie tak ordynarnej, że niewolnictwo przy tym to sielanka. Wiadomo, jak to na wiosce, trzeba coś czasami przewozić. A to drewno na opał, a to jakieś materiały budowlano-ogrodowo-duperelowate a i pewnie jeszcze jakieś ciekawe zastosowanie się znajdzie. Chodzi mi o auto wytrzymałe z dosyć mocnym silnikiem, najlepiej 4WD. Nie żadna salonka spalanie mniej ważne. Pułap cenowy?10-20tyś.Jakieś propozycje? pozdrawiam,ozz_y EDIT: Interesuje mnie duża paka więc może to być single cab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 No w koncu super temat :) Nissan patrol 3.3 Nissan King cab z silnikiem D21 Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozz_y Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 No Patrol fajna bryka ale wychodziła w pick upie?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 No Patrol fajna bryka ale wychodziła w pick upie?:> Wychodziła. W Australii :mrgreen: W Polsce ze świecą szukać... W Twoim pułapie cenowym to praktycznie tylko D21 albo Opel/Isuzu Campo. Ale nie dałbym sobie ręki uciąć, że ich stan techniczny wytrzyma "chamsko ciężką pracę" :-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baksu Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 nie ma takiego czegoś jak fura do chamskiej ciężkiej pracy... każdy z normalnych pickupów jest przystosowany własnie do pracy i każdy sobie w tej pracy poradzi, kwestia jest tylko w tym czym jest chamska ciężka praca? tym ze nie dbasz o samochód i jeździsz bez oleju w silniku?? wrzucasz 2t widlakiem z 2m nad autem? jeździsz 220km/h z 2 tonami na pace? pokonujesz jeziora i błota aż ci się woda przez szybę wlewa? każdy pickup służy do pracy póki nie opiszesz czego wymagasz od samochodu i na co patrzysz przy jego wyborze to możemy ci tylko wywróżyć z fusów. chodzi o ładowność? uciąg? moc? ekonomie? możliwości 4x4? Cytuj 2005 Ford F150 5.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 No Patrol fajna bryka ale wychodziła w pick upie?:> Wychodziła. W Australii :mrgreen: W Polsce ze świecą szukać... W Twoim pułapie cenowym to praktycznie tylko D21 albo Opel/Isuzu Campo. Ale nie dałbym sobie ręki uciąć, że ich stan techniczny wytrzyma "chamsko ciężką pracę" :-) Wychodziła w Australii ale pasażer kieruje... :lol: Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Wychodziła w Australii ale pasażer kieruje... To git! Można łychę łoić, a kobita kieruje. ;-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V-Told Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Hoho! Patrol! Ano był i jest - Patrol UTE: Ale do 20 tyś to raczej Y60, a nie Y61. A z realnych propozycji, to Hiluxa znalazłoby się w tej cenie? Jeździłem takim w RPA - nie jakimś nowym oczywiście, ale spisywał się super, więc osobiście miałbym zaufanie do czegoś takiego. Cytuj No replacement for displacement Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruum Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Nie żadna salonka, spalanie mniej ważne, 10-20 tyś-wypisz wymaluj takie cóś: Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozz_y Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Baksu, z tymi jeziorami i wrzucaniem ciężarów z 2m to wcale nieprzesadzona kwestia, właśnie o coś takiego mi chodzi. Ma mieć jak największą pakę i być mega wytrzymały. A coś z full size? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Baksu i wrzucaniem ciężarów z 2m to wcale nieprzesadzona kwestia, właśnie o coś takiego mi chodzi. No to powodzenia... Chyba, że zastosujesz CU 400 to taki nasz produkt, który "wylewamy" wywrotki pod urobek górniczy :mrgreen: Nie widzę sensu tak chamskiego rozpiedzielania auta, patrząc realnie z mojego punktu zawodowego to paka wytrzyma przy standardowym natrysku przy wrzucaniu nawet dużych pni z 2m ale blacha będzie się jednak gdzieś wiginać, a wystarczy odrobina chęci i nawet Skoda Pickup wytrzyma ciężką prace... Jakiego auta byś nie kupił i nie będziesz go szanował to szlag je trafi.. Kupiłbym na Twoim miejscu najtańsze i najmniej zawodne czyli wspomnianego wyżej Opla campo z silnikiem 2,5 Isuzu (kurde to ten starszy Dmax :mrgreen: ) Można je kupić naprawde zadbane w przyzwoitych pieniądzach (+/- 10k zł) Dokup jakieś BF M/T opony ileś tam cali co wejdzie, zrób zawieszenie na poliuretanie, skasuj wycieki, wyjmij tapicerke, żeby można było myć szlaufem, zamaluj wszystko jakimś antykorozyjnym gów,nolitem i masz super auto do ciężkiej pracy. Campo są bardzo wygodne w środku i mają fejne wersje 1,5kabiny. http://i1.ytimg.com/vi/0IyTE3YzI4U/hqdefault.jpg http://allegro.pl/opel-campo-isuzu-4x4-2-5-td-pickup-terenowy-i3648436911.html http://otomoto.pl/opel-campo-super-stan-C30618829.html Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 http://m.allegro.pl/przedmiot,tarpan-239d-4x4-z-silnikiem-mercedesa-123,3638073943.html mysle ze jako taczka z napedem spalinowym bedzie jak znalazl Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozz_y Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 jak tak poczytałem i obejrzałem na fotkach Campo zaczynam się przekonywać, wydaje się że jedyną jego wadą jest niska podaż na rynku ( chyba że nie umiem szukać ) ew można coś przytargać z zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 31 Października 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 A ja koledze ozzyemu polece Gaz Gazela 4x4 , nie mam żadnej wiedzy na temat tego auta, ale wydaje mi sie że to jest to czego szuka 2 tony nie ma problemu, części zamienne nie powinny być drogie, silnik to lublin 2,4 TD , i duża podaż na allegro :-P http://otomoto.pl/gaz-gazella-4x4-T4014437.html http://otomoto.pl/gaz-gazelle-gazela-gazella-4x4-doka-rama-T3940578.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 A tam silnik od lublina.. :mrgreen: Bierz żukiete http://m.allegro.pl/przedmiot,zuk-v8-zukieta,3641259928.html Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 dobrze ze to w dziale off top pozniej sie przeniesie do znalezione na allegro * pl brak Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozz_y Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Przekonująca ta ładowność w gazeli ale przekonaj mnie do na niej czymś wiecej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Gazelę odradzam. Ruda rządzi, psuje się strasznie. Były wersje 4x4, którą kiedyś mieliśmy kupować, na szczęście kupiliśmy Sprintera 4x4. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 to zainwestuj w unimoga Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 1 Listopada 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Przekonująca ta ładowność w gazeli ale przekonaj mnie do na niej czymś wiecej ;-) absolutnie nie będe, takie auta widuje w przy robotach ziemnych jako brygadówki, albo ci z elektrowni jeżdżą, Unimog 404 :)22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Kinsky1975y sprzedaje: http://otomoto.pl/unimog-404-s-T3994127.html Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpeugeot Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 tylko stary hilux reszta to zabawki które nie wytrzymają roku jeśli potrzebujesz napędu 4x4 który działa to tylko hilux campo i inne wybryki sobie odpuść może byc jeszcze stare l200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozz_y Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 nie zależy mi na jakiejś wybitnej bezawaryjności tylko przede wszystkim na wielkości paki :-P campo wydaje sie pod tym względem ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 No i co z tą furą? Jest już coś? Jestem ciekaw jak się spisuje :) Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi