Skocz do zawartości

olej do silverado 6.5td

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema. jaki Panowie radzicie zalać olej do 6.5 TD. nie wiem jaki byl wczesniej, przebieg 168tys mil

Chevy Silverado K3500 97r

Chevy Corvette c3 Stingray 75r

"..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..."

Opublikowano

Ja do 5,9 leję Castrol Enduron 10W40 Olej półsyntetyczny, dedykowany do ciężarówek pracujących w trudnych warunkach. Silnik chodzi idealnie. Olej do kupienia w Intercars'ie w 20 litrowych bańkach.

http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze

www.karawanier.pl

Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03

Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02

LESLIE RS3L - Już straszy!!!

Opublikowano

dzieki Misiek!! :-D własnie o ciezkie warunki mi chodzilo :lol:

Opublikowano

Ja polecam Mobil DELVAC półsyntetyk MX 10w40 - 20 litrów za 320 zł z przesyłką tyle ostatnio płaciłem - jest to olej do nowoczesnych ciężarówek na długie przebiegi rzędu 30- 40 tys. km - ja wymieniam w silniku Mercedes-a co 15 tys. km

Opublikowano
Ja do 5,9 leję Castrol Enduron 10W40 Olej półsyntetyczny, dedykowany do ciężarówek pracujących w trudnych warunkach. Silnik chodzi idealnie. Olej do kupienia w Intercars'ie w 20 litrowych bańkach.

Ja dedykowanego valvolina 15w40 jak zaleca producent silnika. Tylko nie kupuje tego brandowanego C, a ten sam bez naklejki 300 zł za 20l :mrgreen:

Opublikowano
Sprawdziłem z ciekawości 6,6 litra wchodzi do silnika, aż niechce mi się wierzyć :shock:

http://www.amsoil.com/mygarage/vehiclelookup.aspx?url2=1997+CHEVROLET%20TRUCKS+K3500%204WD%20PICKUP+F&metric=True&celsius=True

to mało wg Ciebie czy duzo:)??

:lol:

Opublikowano
Ja polecam Mobil DELVAC półsyntetyk MX 10w40 - 20 litrów za 320 zł z przesyłką tyle ostatnio płaciłem - jest to olej do nowoczesnych ciężarówek na długie przebiegi rzędu 30- 40 tys. km - ja wymieniam w silniku Mercedes-a co 15 tys. km

po pierwszej gwarancyjnej wymianie leję Mobil Delvac 10w40 do ciągników siodłowych DAF , przebiegi długo dystansowe, ca 150 000 km w roku z obciążeniem średnio 20 ton , fakt cenowo w porównaniu z olejem o tej samej specyfikacji na plakietce :) np ORLEN, wychodzi o 1500 zł netto więcej na beczce 208 l Mobila wymieniam co 50 000 km, i po spuszczeniu chłopaki biorą na wieś do starszych traktorów , Orlen_ a spróbowałem i więcej nie będę próbował, co więcej, Mobil Delvaca lałem do L200 co 15 - 18 tys km, auto naprawdę tyrało w robocie i na przeprawach . jeżeli mogę polecić to polecam Mobila Delvac MX

Opublikowano
mniej oleju częstsza wymiana i mniejsza zywotność

z tą żywotnością raczej się nie zgodzę ;-)