engel Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Witam, jako ze stalo mi sie zle i w dodatku daleko od domu (400km) pytanie mam nastepujace - czy moge rozlaczyc wał i pojechać na przednim napedzie (ram 1500 4x4 2006) ?? Prosze o odpowiedzi bo nie wiem co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 11 Września 2009 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Witam, jako ze stalo mi sie zle i w dodatku daleko od domu (400km) pytanie mam nastepujace - czy moge rozlaczyc wał i pojechać na przednim napedzie (ram 1500 4x4 2006) ?? Prosze o odpowiedzi bo nie wiem co robic pytanie co się stało? jeśli skrzywiłeś tylni wał lub masz awarie krzyżaka to możesz śmiało wyjąć ten wał i jechać na przednim napedzie. natomiast jak masz awarie mechanizmu różnicowego lub ataku , talerza to wyjecie wału ci nie pomoże. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engel Opublikowano 12 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 awaria mechanizmu - "sgubilem" 6 zębów. Czyli rozumiem ze albo laweta albo naprawa na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 12 Września 2009 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 naprawa jeśli masz nowe części i dobry warsztat. bez dłuższego postoju chyba się nie obejdzie, nowy atak i talerz cięzko bedzie ci znaleśćod ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engel Opublikowano 14 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 dzięki bardzo. Tak też zrobiłem - szukam klamotów. Auto na pomorzu zostało a ja juz w Poznaniu. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheriff Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 a można wiedzieć jak to się stało?? jakaś jatka musiała być żeby 6 zębów stracić :shock: Cytuj Dodge Ram'98 3500 HD CTD czarno go widzę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Pewnie poszedł jeden a potem to już jak reakcja łańcuchowa... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engel Opublikowano 20 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Dokładnie tak się stało... najpierw jeden a potem to juz byl moment :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engel Opublikowano 22 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 hmm, widzisz MK niekoniecznie. W serwisie doradca powiedział mi że auto jest przystosowane do napedu na tyl a jak laczysz 4x4x to i tak stosunek mocy jest taki ze wiecej idzie na tyl. W zwiazku z powyzszym jazda na przednim moglaby spowodowac uswzkodzenie reduktora lub/i przedniego mostu. ponadto, jezeli brakuje zebow to obojetni czy podlaczony czy rozlaczony naped - i tak kola sie kreca a wiec przenosi sie sila na zebatki i moze spowodowac dalsze lamanie sie zebow a co za tym idzie w efekcie koncowym zakleszczenie sie i zmielenie mostu itp itd...duzo niefajnych przygod. ... ale stalem sie madry przez te 2 tyg :-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engel Opublikowano 23 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 - nie wiem w sumie jak to w waszych ramach jest - w nysie bylo tylko zalaczony lub odlaczony przod... heheh, to teraz pojechałeś !!!! Nie komentuje, hehehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi