Mariusz1987 Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 witam dzisiaj po uruchomieniu mojego auta wyskoczył check engine i taka czerwona kontrolka z jakby błyskawica:) auto nie miało mocy V max 30km/h podłaczyłem pod komp i wyskoczył błąd P1618...co to jest i co z tym zrobić....auto stoi nie jeżdżę....... :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 P1618 SENSOR REFERENCE VOLTAGE 1 CIRCUIT ERRATIC po naszemu coś masz z napięciem na czujnikach wtyczka C2 pin 29 wychodzi 5V zasilanie na przepustnice, czujnik ciśnienia oleju, i czujnik wału zobacz może czy gdzieś nie masz przetartego kabelka itd. i sprawdź czy jest tam faktycznie te 5V Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1987 Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 dzieki bardzo zaraz zmierzę jakie jest tam napięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1987 Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 a może któryś z kolegów ma jakąś rozpiskę ,schemat tych wszystkich czujników itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 7 Września 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Sprawdź wtyczkę na przepustnicy, może sama przepustnica już odmawia posłuszeństwa, sprawdź czy coś jej nie blokuje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 https://dl.dropboxusercontent.com/u/19792095/dodge_p1618.jpg w chevrolecie miedzy silnikiem a grodzą jest masa jak ta masa się urwie to są takie same objawy Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1987 Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 dzięki bardzo koledzy :)wydaje mi się że już zrobiłem bo jak na razie chodzi,odpala,jeździ. Kabel od masy ten co idzie na dole silnika był przetarty:) Dzięki raz jeszcze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi