Mariusz1987 Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 witam dzisiaj po uruchomieniu mojego auta wyskoczył check engine i taka czerwona kontrolka z jakby błyskawica:) auto nie miało mocy V max 30km/h podłaczyłem pod komp i wyskoczył błąd P1618...co to jest i co z tym zrobić....auto stoi nie jeżdżę....... :cry: Cytuj
zyga Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 P1618 SENSOR REFERENCE VOLTAGE 1 CIRCUIT ERRATIC po naszemu coś masz z napięciem na czujnikach wtyczka C2 pin 29 wychodzi 5V zasilanie na przepustnice, czujnik ciśnienia oleju, i czujnik wału zobacz może czy gdzieś nie masz przetartego kabelka itd. i sprawdź czy jest tam faktycznie te 5V Cytuj tdi engines are for senior citizens
Mariusz1987 Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 dzieki bardzo zaraz zmierzę jakie jest tam napięcie. Cytuj
Mariusz1987 Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 a może któryś z kolegów ma jakąś rozpiskę ,schemat tych wszystkich czujników itp. Cytuj
Administrator Sebastian O. Opublikowano 7 Września 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 Sprawdź wtyczkę na przepustnicy, może sama przepustnica już odmawia posłuszeństwa, sprawdź czy coś jej nie blokuje, Cytuj
zyga Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 https://dl.dropboxusercontent.com/u/19792095/dodge_p1618.jpg w chevrolecie miedzy silnikiem a grodzą jest masa jak ta masa się urwie to są takie same objawy Cytuj tdi engines are for senior citizens
Mariusz1987 Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 dzięki bardzo koledzy :)wydaje mi się że już zrobiłem bo jak na razie chodzi,odpala,jeździ. Kabel od masy ten co idzie na dole silnika był przetarty:) Dzięki raz jeszcze:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi