ppm702 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Cześć wszystkim na forum! Jeszcze nie mam przyjemności być właścicielem auta wielozadaniowego ale jest ono zamówione :) Na razie jestem pełen nadziei na relatywnie bezproblemową eksploatację. Z przyczyn finansowo-podatkowych zdecydowałem się na Dodge'a RAM'a 1500 HEMI z 2005r. Auto będzie w kolorze białym (pokombinowanym ;) ) z wnętrzem szytym wg planu na generalny wzór SRT 10 z modyfikacjami. Do tego jeszcze kilka ładnych gadgetów. Choruję od wielu lat na na nieuleczalną chorobę pt tuning, więc z takim polem do popisu jak RAM na pewno będzie można poszaleć ;) Mam nadzieję czerpać z Waszej wiedzy jak i podzielić się własną z zakresu tak tuningu jak i profesjonalnych zabudów CarAudio (takowa w RAMie oczywiście też zagości ;) ) Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Helloo Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Witaj! I dziel się, dziel. Pamiętaj o możliwie dużej ilości zdjęć. Pozdrawiam Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Witaj. Tylko nie rób agro tuningu ;) Czekamy na foty świrzydełka jak juz bedzie. Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Witamy na forum. :mrgreen: Moja ilość postów - chciałbym drugie auto w rodzinie zamiast corsy :kasztan: Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 do agrotuningu raczej nie mam ręki, chociaż niektóre pomysły bywają kontrowersyjne ;) Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Powitać. Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrju84 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Hołk 8-) Cytuj Jeep Grand Cherokee WG 4,7 V8 +lift 3.5' https://4na4sklep.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchorz Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Cześć !!!!!!!!! Cytuj Jeep Comanche 4.0 4x4 Ford Ranger T6 3,2 Limited SUCHORZ 4x4 -serwis i modyfikacje off road Montaż i serwis LPG, sklep 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Na razie dwa gadgety - jeden z USA, a drugi z DE ;) Auto jeszcze w lakierze - panowie lakiernicy się męczą z moimi pomysłami. W międzyczasie KMG przygotowało zabudowę paki polakierowaną pod kolor auta i spasowało z moimi wymarzonymi lampami na rollbarze - prostokątne WESEMy chromowane z pozycją. Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 wrzuć namiary na te amortyzatory może się przydadzą Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Już wrzucam http://www.ebay.com/itm/180953169590?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 jest tam fajny filmik jak to działa, a jako, że mam małe dzieci to do mnie przemówiło i zapweni pewną minimalizację ryzyka oberwania burtą po główce... link do filmiku Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 dzięki za linki This part is not compatible with 2003 Chevrolet Avalanche 1500 Z71 Crew Cab Pickup 4-Door 5.3L 323Cu. In. V8 GAS OHV Naturally Aspirated.:(( więc jak byś mógł zmierzyć ile jest "otwarty , zamkniety" to by było miło a jak by na nim była siła w N gdzieś podana to w meblowym było by łatwiej :) Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 pomierzę jak założe, bo na razie nie mam jak ich rozciągnąć żeby nie porysować ;) Take zdjęcie do mnie doleciało z szycia wnętrza na wzór SRT10 :D Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonek Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Witam również Cytuj Kontakt na www.kredyt-portal.pl. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 troszkę spy-shot'ów z postępu prac. Samochód polakierowany, zostały detale, złożenie wnętrza i złożenie zabudowy + roll bar z KMG. Wynikło pewne nieporozumienie między mną a Panem Kazimierzem z KMG, ale wyjaśnione i montaż przesuną się na 11.11.13 :( Polecam jeśli ktoś będzie myślał o zabudowie personalizowanej. Nie dość, że wszystko zrobione pode mnie z lakierem pod kolor nadwozia, przystosowane pod otwieranie z pilota i wysoka jakość to jeszcze po kosztach Pan Kazimierz przywiózł zabudowę ze Bielska Białej do Starogardu Gdańskiego i przyjedzie jeszcze raz ją zamontować po poprawkach... Naprawdę polecam! A teraz zdjęcia - jednak fotografie nie oddają tego lakieru ;) Pełna perła na idealnie białej bazie bez żadnych efektów w stylu "kości słoniowej" zamiast białego... Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Może do Bożego Narodzenia wyjadę ;-) Ale powoli widać zarys całokształtu. Jeszcze brak przednich foteli i kierownica wraca do tapicera, bo chyba za dużo wypił i zrobił ją w fioletowej skórze :kasztan: Tylne lampy przerobiłem wczoraj i muszą pójść do mojego przyjaciela do lekkiego przydymienia, żeby nie było widać podwójnych żarówek w jednym kloszu. Żeby policja za bardzo nie ganiała ;-) Nie podobają mi się światła pod zderzakiem w autach z USA i przerobiłem lampy... Miałem wczoraj jeszcze halogeny dachowe założyć, ale czasu nie starczyło, a i tak byłem dobrze po 23:00 w domu. Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 No piękna "biała dama" ;-) Rzeczywiście zabudowa w lakierze super wygląda, jedyne co mi nie pasuje to ta plastikowa wkładka na pace :mrgreen: Broń Cie myśląc, że szukam "roboty" ;-) :-P ale jak już tak przygotowujesz pojazd to nie natryśnięcie wnętrza paki uważam za (wręcz) nie stosowne :pala: Piękny lakier, piekne wnętrze środka, piękna zabudowa a po otwarciu stary grzechoczący i zmatowiały plastik.. aż nie przystoi takiej damie nóg, tfu.. drzwi zabudowy rozchylać :kasztan: Zrób to jakimś Line-x bądź innym wsiowoksem a wszystko będzie kompletne, takie moje zdanie. Lakier musi fajnie na żywo wyglądać :shock: :git: ps. Może załóż nowy temat odnośnie modów Rama bo tak tu będziemy w przywitalni gdybać? Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 a w jakim dziale to zrobić? Na innych forach są działy "nasze auta" lub coś podobnego... PS. Myślałem o natrysku, ale RAM będzie woził butle o masie do 400kg/sztuka, które będą musiały być "przetoczone" po pace. Polecisz na PW jakiś natrysk z kwotą, która to wytrzyma? Chodzi mi o taki kształt stopy butli - blacha gr. 7mm toczona na krawędzi... I tak zastanawiam się nad jakąś sklejką do środka http://www.ttlcompany.com/photos/galleries/Kidde-Fenwal_Products/Cylinder_2inch_Valve_Assembly_200-600LB_FM200.jpg Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi