mposy Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 mam takowy chip i chce go podpiąc do silverado, gdzie mam szukac kompa u siebie? Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Po kabelku dojść? :mrgreen: Zapytaj Zyge on może wie. Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 nie wiem jaki masz silnik 4,3 VCM komora silnika strona kierowcy 5,0 + 5,7 VCM komora silnika strona kierowcy 6,5 PCM - schowek pasażera 7,4 VCM komora silnika strona kierowcy we wszystkich typach w/w gniado DLC jest nad stopami kierowcy tu masz instrukcje montażu ale w H1 http://shop.predatorinc.com/pdf/H1%20RapTorq%206.5.pdf Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 dzieki!!:) mam 6.5 td :lol: Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Nie znam się na samochodach ale tam gdzieś pisali żeby zwiększyć ciśnienie paliwa. Napisz jakie zmiany po montażu. Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 znajde chwile czasu to sprobuje zaaplikowac nowego kompa....mam nadzieje ze wszystko pasuje. napisane jest zeby odpiac stary i zamontowac ten w to samo miejsce bez innych ingerencji Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Nie znam się na samochodach ale tam gdzieś pisali żeby zwiększyć ciśnienie paliwa. Napisz jakie zmiany po montażu. no i zamontowałem wariata:) montaz RapTorq połączyłem z wymianą silnika wentylatora, bo akurat to samo miejsce trzeba demontować ;-) odczucia--> widać, że silnik chce się wydostać z komory, chociaż nie są to jego maksymalne możliwości tuningowe na pewno:) około 105KM więcej robi wrażenie :lol: Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Nie znam się na samochodach ale tam gdzieś pisali żeby zwiększyć ciśnienie paliwa. gdzie to ciśnienie zwiększyć? na pompie? Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 a te 105KM to odczucia,dane z instrukcji czy poparte hamownia? Hamowałeś auto przed tuningiem i po? Nie chce się czepiać ale bez tego to podawane jakiekolwiek dane są wyssane z palca. Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 narazie odczucia i dane z instrukcji hamownia przede mna może zdąrze w tym roku. p.s nie byłbys chyba sobą gdybys się do czegoś nie doczepił... :-P Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 narazie odczucia i dane z instrukcji hamownia przede mna może zdąrze w tym roku. p.s nie byłbys chyba sobą gdybys się do czegoś nie doczepił... :-P Poprostu wiem ile chlopacy z klubu Fbody inwestuja kasy, ile przeróbek dokonują żeby wycisnąc 100 koni wiecej. Na przyklad moj SSman: zmieniony wałek, caly wydech, program napisany w stanach, cos tam jeszcze o czym juz zapomnialem i mam dopiero 384KM na silniku(mam wykres z hamowni) i ponad 500NM, a seria ma 330KM. Jestem ostrozny jak ktos zmienia sam komputer i twierdzi że ma ponad 100 koni wiecej. Auto z hamujesz bede wtedy sie zachwycać i gratulować :) no offenc Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 5 Października 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Dejwitt w turbo dieslu łatwiej podnieść moc niż w benzynie, np. w Cumminsie 12v wystarczy wymienić w pompie kawałek wyprofilowanej blaszki by moc podnieść o 120 KM :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Dejwitt w turbo dieslu łatwiej podnieść moc niż w benzynie, np. w Cumminsie 12v wystarczy wymienić w pompie kawałek wyprofilowanej blaszki by moc podnieść o 120 KM :twisted: No ja nie wiem, jak kolega porobi testy na hamowni to uwierze, nie dla picu na bierzmowaniu przyjąłem imie Tomasz hehe jak nie włożę palca w dziury to nie uwierzę hehe :> Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baksu Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 6.4 power stroke po chipie daje prawie 2x tyle mocy co seria. widziałem kilka wykresów po zrobieniu dolotu i wydechu wychodziło po 500-600 km i 1600nm to wynika z dużej pojemności i małego doładowania w serii, te silniki sa zrobione pod mega pancerność. w europie 3.0d robi 300km i 700nm wiec nic dziwnego ze 2x większa pojemność da większa moc. Zakładając prawdziwego chipa. bo to co tam jest wgrane to równie dobrze może być nowe angry birds;D Cytuj 2005 Ford F150 5.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 mposy, tu poczytaj i ewentualnie napisz do nich http://www.predatorinc.com/cummins-conversions/ Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch_gdansk Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 A zrobiłeś o ile się nie mylę podstawowy manewr w tych silnikach? http://www.a1customs.com/pdc_pmd_fsd_pump_driver_cooler.htm Ogólnie fajna stronka chyba że mnie laika w tych silnikach ktoś wyprowadzi z błędu ;-) Cytuj Camaro jest, teraz czas na coś większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CumminsPower Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Dejwitt, jakbyś miał choćby podstawowe pojęcie o zasadzie działania silników, znał różnice pomiędzy działaniem benzyny i diesla, to nie pisał byś o kolegach z fbody, i o tym ile pieniędzy włożyli żeby wyciągnąc 100 koni wiecej. Prawda jest taka że koledzy mają pecha że jeżdzą benzynami które są skrajnie nie podatne na modyfikacje, i muszą wkładać wałki, duże gaźniki, kolektory, itd itp, i **** to daje. Diesel jest tak prostą zasadę działania , że wystaraczy ***** mu tyle paliwa ile sie chce, odpowiednio wiecej powietrza i mocy przybywa zatrzęsienie. w benzynie jak dasz więcej paliwa to jedyne co osiągniesz to smród z wydechu i zupe w misce olejowej. Nie wiem dlaczego nie wierzysz Temu co pisze Mateusz o RapTorque..? niestety dla ciebie taka jest prawda. jak miałem dodge rama 2001 rok, i założyłem quadzille to samym programem robiłem 150 koni wiecej. Diesel w przeciwieństwie do benzyny daje nieograniczone możliwości. Pomijam merytoryczną wartość wpisu, natomiast proszę o nieużywanie słów, które ogólnie uznawane są za niecenzuralne. Japacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Używam właśnie Quadzilli i efekt jest porażający. Dziś Drug jeździł moim Gumisiem, może coś napisze, bo lepiej żeby było bezstronnie. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CumminsPower Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 robi robote:-) ja teraz jeżdze 1 genem na bliźniaku, zero elektroniki, ale zrobiłem go i tak na około 400koni:-D PS. uważaj na temperature spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 PS. uważaj na temperature spalin. Uściślij plizz. Na co dokładnie uważać i jakie mogą być skutki nieuważania? Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CumminsPower Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 najważniejszy parametr czyli EGT. w quadzilli masz wskaznik egt, jak dasz w **** to nie powinno nigdy przegraczac 1250 farenhaitów. powyzej potopisz tłoki. dolot masz zrobiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CumminsPower Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 tu moje cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch_gdansk Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 tu moje cudo Tylko kominów na pace brakuje :-D , fajny terminator. Cytuj Camaro jest, teraz czas na coś większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Używam właśnie Quadzilli i efekt jest porażający. Dziś Drug jeździł moim Gumisiem, może coś napisze, bo lepiej żeby było bezstronnie. Różnica jest kolosalna, a to był dopiero 5 program. Zakochałem się w dieslu. Z miłą chęcią wstawiłbym CTD do Tweetiego zamiast zamulonej 318-stki, ale na razie mnie nie stać na takie zabawy. :evil: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi