Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis na liczniku eFa pojawilo sie cos takiego:

6cws.jpg

Ale zacznijmy od poczatku:

Tak wygladal pare dni po kupieniu:

070im.jpg

Potem przyszedl czas na pokrywe paki:

009cjz.jpg

Zmiane opon z 255/70/17 na 265/70/17

Tak wygladal tuz po zmianie:

003fz.jpg

Potem przyszedl czas na zmiane lusterek na "tow mirrors":

036zw.jpg

023pg.jpg

Ja z tych 100tys przejechalem lekko ponad 70tys.

Zdarzyla sie jedna usterka - lekko cieknacy waz wspomagania kierownicy. Wymieniony w serwisie...okazalo sie ze to typowa usterka tego modelu forda.

Poza tym zmienialem olej i filtr co mniej wiecej 5tys, dwa razy oopony, raz hamulce, raz wycieraczki i to w zasadzie wszystko.

Auto doskonale spelnia swoje zadanie...naprawde nie mam zadnych zastrzezen:

544x.jpg

photo1yif.jpg

lajba2.jpg

066id.jpg

078km.jpg

Kupione bylo w 2010 roku za lekko ponad $27tys jako niespelna roczne auto z przebiegiem niecalych 30tys mil. W tej chwili w mojej okolicy eFy z podobnym przebiegiem sprzedaja sie w okolicy 22-23tys wiec calkiem przyzwoita utrata wartosci.

Plany na najblizsza przyszlosc:

Wymiana swiec, oleju w skrzyni biegow i pranie tapicerki.

Plany na dalsza przyszlosc....wymiana na nowy model F-150 pare miesiecy po tym jak pojawi si ena rynku...lub przesiadka na f-250.

www.stebel.com.pl

Opublikowano

Szacun za bezawaryjność! Gratki za jubileusz ;-)

Ja jak kupiłem mojego czarnucha, miał przejechane 77000mil, teraz po pięciu latach używania ma na liczniku 196000mil. Większych awarii, poza wymianą pompy paliwa w zbiorniku nie pamiętam. Od początku, co zimę cieknie mi maglownica, ale jak tylko przychodzą ciepłe dni awaria cudownie ustaje. Gumisiem zrobiłem 50000mil, ma w sumie na liczniku 279000mil. Właśnie zbieram na skrzynię która umarła mi jakiś czas temu, poza tym zmiana pompy wtryskowej na regenerowaną (koszt 1000zł). To byłoby na tyle. A teraz niech ktoś wskaże europejczyka z takim przebiegiem i z taką listą awarii.

http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze

www.karawanier.pl

Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03

Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02

LESLIE RS3L - Już straszy!!!

Opublikowano

Bardzo podoba mi się Twój F-150. Byłoby super, gdyby rocznego full size'a kupilibyśmy w Polsce za 27.000$. Wyślij go do PL, jest bezwypadkowy z małym przebiegiem, strzelam w ciemno, że sprzedasz go za 30.000$.

Koledzy administratorzy, fajnie było by gdyby na naszym forum był dział z galeriami naszych taczek. Każdy zakładał by swój temat i tam przedstawiał swojego pick-up'a, modzenie itd. W sumie to nic wielkiego, a na pewno będzie co oglądać bo przecież mamy parę zacnych taczek na forum.

Ram 5.7 hemi TRX4 2006

Opublikowano
Koledzy administratorzy, fajnie było by gdyby na naszym forum był dział z galeriami naszych taczek. Każdy zakładał by swój temat i tam przedstawiał swojego pick-up'a, modzenie itd. W sumie to nic wielkiego, a na pewno będzie co oglądać bo przecież mamy parę zacnych taczek na forum.

WojtRybnik, jest już taki dział, tyle że admin szabelką powywalał naprawdę fajne zdjęcia :-(

http://pickupklub.pl/viewtopic.php?t=1013

DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4

Opublikowano

AdAm, bardziej chodzi mi o dział np GALERIA, w którym każdy będzie mógł założyć temat tyczący się swojego samochodu. Link który podałeś, wiem że istnieje, ale jest bez sensu bo każdy dodaje tam swoje zdjęcia i nie jest on w żaden sposób spersonalizowany.

Ram 5.7 hemi TRX4 2006