sheriff Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 mam jakiś problem ze skrzynią biegów :shock: wygląda to tak, że jadąc na ostatnim biegu O/D falują obroty silnika od 1200 do 1600 rpm czyli na zmianę zakleszcza i wykleszcza bieg :evil: filtr i olej wymienione jakieś 1000 km temu :) ma ktoś jakiś pomysł co to może być :?: Cytuj Dodge Ram'98 3500 HD CTD czarno go widzę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 A czy twoja skrzynia ma lock-up? Jeśli masz to powinieneś odczuwać spadek obrotów wyglądający jak załączenie 5tego biegu. Funkcjonalnie ma to za zadanie sprzęgnięcie na sztywno silnika ze skrzynią bez pośrednictwa konwertera dla oszczędzania paliwa w trasie. Nie znam się na tym dobrze, ale to mi przyszło do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheriff Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 A czy twoja skrzynia ma lock-up? Jeśli masz to powinieneś odczuwać spadek obrotów wyglądający jak załączenie 5tego biegu. Funkcjonalnie ma to za zadanie sprzęgnięcie na sztywno silnika ze skrzynią bez pośrednictwa konwertera dla oszczędzania paliwa w trasie. Nie znam się na tym dobrze, ale to mi przyszło do głowy. raczej mam.. przy prędkości ok. 80-90 km/h wyraźnie czuć jak zapina się ostatni bieg (ten moment lubię najbardziej), obroty silnika spadają do niecałych 1200 i wciska cię w fotel :mrgreen: .. właśnie wtedy zaczyna się cała frajda z jazdy tym autem :mrgreen: raczej zaczynała, cosik się chyba skończyło :-| możliwe, że gdzieś puszcza ciśnienie albo co.. Cytuj Dodge Ram'98 3500 HD CTD czarno go widzę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi