Wisien Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Dziś wróciłem z trójmiasta, gdzie w piątek postawiłem swojego Dodge na naprawę mostu. Z czystym sumieniem polecam http://www.mariuszdrypa.pl/mosty Naprawdę fachowa naprawa, zupełnie zero odgłosów z mostu. Pojechałem z własnymi gratami (mechanizm różnicowy, atak, koło zębate, łożyska i uszczelniacze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisien Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 aaa, szepnąłem właścicielowi słówko o forum, więc jak ktoś będzie chciał skorzystać to powołać się na pickupklub. Może jakaś większa zniżka będzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Możesz podzielić się info jak cenowo skasował za złożenie gotowych klocków do kupy? Cytuj BYŁ: Dodge Ram 2500 5.9 '97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisien Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 ja zapłaciłem 1000 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HEMIK Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witam Mam brata blizniaka Twojego rama :) i wydarzylo mi sie z tylnym mostem kropka w kropke tak samo i to o samo co Tobie. Jeżeli wracasz do tego watku to prosze Cie napisz czy zdemontowale most i zabrales go do Gdanska czy zabrales do Gdanska caly samochod? Jezeli caly samochod- to ile Cie kosztowala ta wyprawa? Dzieki za info. Cytuj HEMIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisien Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Ja byłem z całym samochodem. Wcześniej po ukręceniu wałka atakującego na szybko kupiłem części i zaprzyjaźniony serwis złożył mi to na moją odpowiedzialność. Jeździć jeździło ale most wydawał dźwięki przy 80km/h. Na spokojnie już zamówiłem nowy zestaw i pojechałem zrobić to jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_8677 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Witam. Podłączę się do tematu, u mnie most raz już był reanimowany co prawda tylko łożyska, ale trochę grosza poszło... Zawsze zastanawiało mnie jaki będzie koszt ogarnięcia całego mostu tak jak zrobił to kolega Wisien. Może podzielicie się swoimi doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HEMIK Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Kolego Wisien Dzieki za odpowiedz na moje pytanie. Dzieki tez za podanie namiaru na pana Mariusza. NIestety w Warszawie nie moge znalezc nikogo, kto moglby zlozyc moj most. Bylem w kilku serwisach ale taka sciema ze az strach. Gdybys znal kogos kto moze pomoc-bylbym wdzieczny. Michal 8677- chyba warto zalozyc osobny watek dotyczacy naprwy mostow- (sprobuje to zrozbic w tym tygodniu . Jest to trudny temat w Warszawie- walcze z tym od miesiaca i generalnie to straszny problem.... Klocki kazdy az sie rwie zeby Ci wymienic ale most to dopiero wyzwanie.... Cytuj HEMIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Kiedyś temat związany z amerykańskimi mostami świetnie ogarniali w warsztacie u Króla i Szelągowskiego przy Łopuszańskiej. Ale to było wieki temu, nawet nie wiem, czy ten warsztat w ogóle jeszcze funkcjonuje. Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisien Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Obecnie dorabiam przełożenia w Wranglerze. Robi mi to firma http://www.koja.com.pl. Za tydzień powinienem już mieć tylny most gotowy. Wcześniej zmieniłem z 3.07 na 4.88 oba dyfry, ale tył nie wytrzymywał obciążeń i goliło zęby. Raz Yukon drugi USA Standard. W Koji mają mi zrobić wzmocnione (większa powierzchnia zębów). Poskładają też to wszystko do kupy. Dam znać jak to będzie się sprawować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Dobrze zrozumiałem, że zrobią od podstaw koło talerzowe i atak :shock: :shock: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisien Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Dokładnie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ooo, to ciekawostka :up: Czekam na relację z testów :git: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HEMIK Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Witam Wisien- dzieki ponownie- zadzwonie jutro do nich- zobaczymy :) Kuba M- dzieki za namiar . Jezeli to warszatat 4X4 na Lopuszanskiej to istnieja :) . NIe bylem tam bo szukalem po serwisach samochodow amerykanskich i mnie do nich nie zanioslo- ale jutro pojade... Cytuj HEMIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 HEMIK, sprawdź tylko, czy to na pewno ten warsztat. Z tego co pamiętam, to mostami zajmował się głównie Adam Król. Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HEMIK Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Dzieki Jutro poszukam po nazwisku :) Dzieki za pomoc. Najbardziej teskni za dodgem moje dziecko :):):) [ Dodano: 2015-04-15, 22:05 ] Kolego Wisien Mam do Ciebie goraca prosbe. Czy moglbys powiedziec gdzie i za ile kupiles czesci/zestaw o ktorym piszesz cyt ponizej z Twojego postu Ja byłem z całym samochodem. Wcześniej po ukręceniu wałka atakującego na szybko kupiłem części i zaprzyjaźniony serwis złożył mi to na moją odpowiedzialność. Jeździć jeździło ale most wydawał dźwięki przy 80km/h. Na spokojnie już zamówiłem nowy zestaw i pojechałem zrobić to jak trzeba. Udalo mi sie kupic caly most ale pusty (w moim zniszczonym moscie - walek ataku wyszedl na zewnatrz :raca: ) i musze teraz kupic caly zaestaw naprawczy. Po tym co piszesz jestes w tym doskonale zorientowany i jezeli mozesz -podrzuc gdzie i co mozna kupic :) Cytuj HEMIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntBer85 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 HEMIK, rockauto usa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HEMIK Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Dzieki Sprobuje i tam. A ty sprowadzales cos od nich? Cytuj HEMIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisien Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Kupiłem na eBay $336 + $95 przesyłka lotnicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HEMIK Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Dzieki za odpowiedz. Walka trwa :) Cytuj HEMIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi