radzi1oo Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Cześć, Nazywam się Marcin i mieszkam na północy kraju. W przeciągu najbliższych dwóch miechów planuję kupić pickupa. Chciałbym go wykorzystywać do ciągnięcia długiej 9 metrowej 6 kołowej przyczepy z obrotnicą, na której zabudowany będzie kontener. Waga całego tego wynalazku będzie w okolicach 2500-3000kg. Jako, że macie dużo większe doświadczenie przy tych autkach chciałbym prosić Was o opinię. Najbardziej do gustu przypadły mi Dodge ram (2gen) i sierra/silverado. Na furkę chciałbym wydać około 15-25tys. A teraz seria pytań : :) Czy szukać autek z serii 2500 czy 1500 do moich zastosowań też dadzą radę? Myślałem o v8 z gazem. Czy przy prędkościach rzędu 100-110km z takim zestawem jestem w stanie się zmieścić ze spalaniem w 20-24 litrach? Jak sobie radzą automaty obu producentów z ciąganiem takich ciężarów na haku? Na koniec chciałbym dodać, że zanim cokolwiek tu napisałem, przeszukałem forum i niestety nie znalazłem wielu tematów dotyczących eksploatacji auta przy ciąganiu przyczep. Z góry dziękuje za wszystko odpowiedzi. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchorz Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Cześć. Cytuj Jeep Comanche 4.0 4x4 Ford Ranger T6 3,2 Limited SUCHORZ 4x4 -serwis i modyfikacje off road Montaż i serwis LPG, sklep 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Cześć Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 26 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Cześć, Opisze trochę RAMA 1500 Light Duty- bardziej komfortowy, miększe zawieszenie, 2500 Heavy Duty - sztywny, twardszy, ale dzięki temu lepszy w pracy, nie boi się dużych przyczep i ładunku. Jeśli będziesz ciągał sporadycznie to szukaj 1500 , może ich być więcej na rynku, jeśli ciągać będziesz częściej to 2500 będzie idealny. Skrzynie są słabe i trzeba z nimi w miarę delikatnie, za to silniki i pozostałe elementy napędowe uchodzą za wzór niezawodności, ale jak kto dba tak ma ;-) Ze spalanie powinien się zmieścić. Pit z forum przymierza się do sprzedaży swojego 2500 5,9 V8 , warto się zainteresować, Ja mam też 2500 tylko Cumminsa, ale moja cena bedzie powyżej 30 tyś, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzi1oo Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Dzięki Sebastianie za odpowiedź. Właśnie pickupa planuje głównie używać do ciągania przyczep w trasie, na co dzień będę bujał się czymś innym. Czy w ramach ver2 jest jakaś skrzynia od której powinienem uciekać z daleka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio93r Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Witam Serdecznie Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Powitać. Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 26 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Najmocniejszy do przyczep jest manual 5 biegowy, ale wystepuje tylko w V10 i Cummins i raczej jest niedostępny w Polsce. Automaty są też dobre, ale nie tak jak w Chevy. Na twoim miejscu bardzo bym się skupił na tym ogłoszeniu ;-) http://pickupklub.pl/viewtopic.php?p=40331#40331 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrju84 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Hołk 8-) Cytuj Jeep Grand Cherokee WG 4,7 V8 +lift 3.5' https://4na4sklep.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi