v8city Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Witam serdecznie. Mam pytanie do osob znajacych dosc dobrze temat olejow. Mopar nakazuje uzywac do mostow 75w140ns + uszlachetniacz. Ja wszystkie oleje kupilem z RedlineOils - moze drozsze ale podobno jedne z lepszych na swiecie. NIestety nie maja 75w140ns. W ofercie ich znajduje sie zamiennik - 75w90ns. . . Na forach w USA zdania jak zawsze podzielone. W Inter-Cars Wroclaw tez za bardzo nie wiedza czy 90 moze byc. . I co tu teraz zrobic. Zaznaczam ze CZYTALEM instrukcje, wiele forow internrtowych i mailowalem z Castrolem, Redlinem oraz innymi producentami olejow ale zdania sa podzielone. Moze ktos z was zna sie na temacie ? ? moze ktos zna specjalistow od olejow > ? Cytuj You can't snort a line of coke off a woman’s ass and not wonder about her hopes and dreams, it's not gentlemanly. 2006 Dodge 5.7 Hemi Ram Quad Cab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Ja zalecam olej mopar do przedniego mostu wlej olej Mopar 80W90, do tylniego jeśli masz blokade LSD musisz wlać olej 75W140 lub 80W90 +dodatek uszlachetniający, żeby tarczki blokady się nie zatarły na amen. żeby sprawdzić czy masz blokade LSD czy otwarty dyfer musisz podnieść tylną oś i zakręcić jednym kołem jeśli bedzie duży opór to masz blokade jak bedzie lekko się kręcić to nie, wtedy starczy wlać ten 80W90 Możesz je kupić na allegro lub aso Jeepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v8city Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 ilu forumowiczów tyle nowych pomysłów. Patrząc na twoje wypowiedzi oraz obeznanie w temacie nie będę nawet podważał twoich rad ALE : ) . . . czy do przodu nie powinien iść 75W140NS i do tyłu też bez względu na to czy moj most jest na LSD czy nie ;) A z drugiej strony jeśli sugerujesz że można wlać 80W90 to wartościami bardziej już mi to przypomina Redlinowy 75W90 ! a nie ukrywam że chciałbym mieć wszystkie oleje z jednej firmy ( a większość już zamówiłem w Redline ) Cytuj You can't snort a line of coke off a woman’s ass and not wonder about her hopes and dreams, it's not gentlemanly. 2006 Dodge 5.7 Hemi Ram Quad Cab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 ściągnij manual service, jest tam zakładka odności stosowanych olei do mostów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi