Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wymieniał ktoś z was łożysko w przednim kole? Czy można wymienić tylko samo łożysko czy razem z piastą? Akurat łatwiej zakupić dedykowaną piastę.

DODGE RAM 5.9 1998

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zanim zakupię piastę muszę sprawdzić czy to ma być z ABSem czy bez. Sytuacja wygląda tak: na przedniej osi z piast nie wystają żadne kabelki bo albo to jest wersja bez czujników albo kto chciał zaoszczędzić. Kontrolka ABSu zaświeca się i gaśnie, tempomat nie działa ,fizycznie abs nie działa. Czy na fotce to pompa ABS działająca na obie osie?

post-1118-15323756513151_thumb.gif

DODGE RAM 5.9 1998

Opublikowano

Arkadi, Z tymi piastami to jest tak, że musisz dobrać dokładnie jaka jest u ciebie, bo podobnych a wręcz takich samych (prawie) jest multum. Najważniejsza rzecz- jeśli piasta jest z kablem :kasztan: sprawdź, czy wtyczka jest identyczna jak w twoim oryginale. Ja kupowałem i okazało się ze wtyczka się minimalnie różni od starej. Bach ciach lutownica i izolacja i wszystko pasuje, a okazuje się że nie koniecznie. Tempomat działa tylko na kilku prędkościach, abs też cos nie teges...

DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4

Opublikowano

Tak, tak czytałem na tym forum o problemie z wtyczkami. Ale piasty z przodu nie mają żadnych kabli więc trzeba zlokalizować gniazdka, czy wie ktoś gdzie mogą się znajdować?

DODGE RAM 5.9 1998

Opublikowano

Rocznik 1998 , na wszystkich kołach nie ma żadnych kabli . Urządzenie które jest na fotce powyżej nie wyglada mi na pompe absu ale moge sie mylić.

DODGE RAM 5.9 1998

Opublikowano

Ups ..Przykro mi nie pomogę ,wymieniałem łożysko razem z piastą i czujnikiem ABS ale w roczniku 2006-2009

www.tmtwentylacja.pl

Opublikowano

Jeśli nie ma kabli, to jest bez ABS-u. Jak wymieniałem, a wymieniałem już kilka, to pytali tylko czy z kablami, czy bez i tyle. Jeśli chcesz czekać, daj mi VIN, po długim łyk-endzie upewnię się u mojego znajomka z serwisu.

http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze

www.karawanier.pl

Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03

Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02

LESLIE RS3L - Już straszy!!!

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepnę się jeszcze raz do tematu

Właśnie zaczęło mi grać łożysko w piaście i muszę wymienić całą piastę.

Nie chcę kupować w Zuzcar, bo już jedną od nich kupiłem i niestety nie do końca odpowiednią (zła wtyczka na kablu - pisałem o tym wcześniej).

Poleci ktoś dobry sklep z usa, żeby można było spokojnie zamówić bez obawy, że znowu będzie coś nie tak? Jak nie będzie tak podle z ceną to zamówię dwie sztuki, bo u nas za oryginał coś około 1200zł to trochę ból :-x

Na rockauto też nie bardzo mogę znaleźć, może jeszcze w innym miejscu ktoś ma dobre doświadczenia?

DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4