Arkadi Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Czy wymieniał ktoś z was łożysko w przednim kole? Czy można wymienić tylko samo łożysko czy razem z piastą? Akurat łatwiej zakupić dedykowaną piastę. Cytuj DODGE RAM 5.9 1998 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Poszukaj, a znajdziesz. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadi Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Zanim zakupię piastę muszę sprawdzić czy to ma być z ABSem czy bez. Sytuacja wygląda tak: na przedniej osi z piast nie wystają żadne kabelki bo albo to jest wersja bez czujników albo kto chciał zaoszczędzić. Kontrolka ABSu zaświeca się i gaśnie, tempomat nie działa ,fizycznie abs nie działa. Czy na fotce to pompa ABS działająca na obie osie? Cytuj DODGE RAM 5.9 1998 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Arkadi, Z tymi piastami to jest tak, że musisz dobrać dokładnie jaka jest u ciebie, bo podobnych a wręcz takich samych (prawie) jest multum. Najważniejsza rzecz- jeśli piasta jest z kablem :kasztan: sprawdź, czy wtyczka jest identyczna jak w twoim oryginale. Ja kupowałem i okazało się ze wtyczka się minimalnie różni od starej. Bach ciach lutownica i izolacja i wszystko pasuje, a okazuje się że nie koniecznie. Tempomat działa tylko na kilku prędkościach, abs też cos nie teges... Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadi Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Tak, tak czytałem na tym forum o problemie z wtyczkami. Ale piasty z przodu nie mają żadnych kabli więc trzeba zlokalizować gniazdka, czy wie ktoś gdzie mogą się znajdować? Cytuj DODGE RAM 5.9 1998 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawy Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 U mnie jest łącznik na mocowaniu przy amortyzatorze.. A który rok jest Twojego bo nie widzę w opisie ? Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadi Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Rocznik 1998 , na wszystkich kołach nie ma żadnych kabli . Urządzenie które jest na fotce powyżej nie wyglada mi na pompe absu ale moge sie mylić. Cytuj DODGE RAM 5.9 1998 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawy Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Ups ..Przykro mi nie pomogę ,wymieniałem łożysko razem z piastą i czujnikiem ABS ale w roczniku 2006-2009 Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Jeśli nie ma kabli, to jest bez ABS-u. Jak wymieniałem, a wymieniałem już kilka, to pytali tylko czy z kablami, czy bez i tyle. Jeśli chcesz czekać, daj mi VIN, po długim łyk-endzie upewnię się u mojego znajomka z serwisu. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadi Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 nr VIN 1B7HF13Z7WJ105056 z góry dziekuję Cytuj DODGE RAM 5.9 1998 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Podepnę się jeszcze raz do tematu Właśnie zaczęło mi grać łożysko w piaście i muszę wymienić całą piastę. Nie chcę kupować w Zuzcar, bo już jedną od nich kupiłem i niestety nie do końca odpowiednią (zła wtyczka na kablu - pisałem o tym wcześniej). Poleci ktoś dobry sklep z usa, żeby można było spokojnie zamówić bez obawy, że znowu będzie coś nie tak? Jak nie będzie tak podle z ceną to zamówię dwie sztuki, bo u nas za oryginał coś około 1200zł to trochę ból :-x Na rockauto też nie bardzo mogę znaleźć, może jeszcze w innym miejscu ktoś ma dobre doświadczenia? Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 AdAm, a patrzyles tutaj: http://usa.istore.pl/ http://czesci-usa.com.pl/ Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi