Wafel Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Się rozpisałem i mi skasowało sesje... jeszcze raz. Witajcie. Współorganizuje nagranie reklamy(konkursowej) dla shella. Jednym z motywów jest jazda konna, po polu lub pięknej, majestatycznej łące. W tej chwili szukam stadniny z odpowiednim koniem(karym) i lokacji do kręcenia. Oprócz tego sprawę ułatwiłby zdecydowanie pickup, który mógłby posłużyć za wóz pościgowy dla operatora i reżysera (kręcenie z paki), do jazdy w trudnych warunkach ( dynamiczne przejazdy po łące lub równolegle idącej drodze/polnej dróżce. Czy ktoś z Was, forumowicze, podjąłby się tego zadania, lub znacie kogoś chętnego? Termin między 15 a 17 maja, cały dzień od rana do zachodu słońca. Co do kosztów i wynagrodzenia. Na nagranie dostalismy granta. W wersji reżyserskiej przekroczyliśmy go już o jakieś 25% i jestem odpowiedzialny za cięcie kosztów... Jeśli ktoś byłby zainteresowany - czekam na wycenę, choćby przybliżoną. Nie jestem w stanie oszacować sam, a przez szacunek nie chce nikogo urazić np zbyt niską kwotą. Jeśli okaże się, że takie przedsięwzięcie to "nie nasza liga" ;), to spóbujemy sobie poradzić inaczej. Dzięki za uwagę i żeby nie przynudzać tylko - showreel reżyserski i nasze niedawne projekty: http://www.youtube.com/watch?v=q8C5rqKOIN8&feature=youtu.be http://my.mofilm.com/video/312d09 http://my.mofilm.com/video/bc2813 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Karego konia mam (jedyny taki w Polsce), pickupa mam. Dwa w jednym. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Misiek piękne zwierze :) takie konie to jedynie w TV widziałem :) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Będziesz w okolicy, to daj znać. Obejrzysz na żywo. :-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 ale bydle :)22 :up: , ta przyczepa nie jest dla niego za mała ? Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Czyż to nie Shire? Piękny! Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 http://pickupklub.pl/viewtopic.php?t=2429 tu jest temat. Przyczepa za mała. Pakowaliśmy go "do przymiarki". Trzeba zamawiać wyższą. Na długość jest na styk. Mogę się pochwalić, że właśnie niedawno został wpisany do Brytyjskiej Księgi Ogierów i jest jedynym w Polsce uznanym koniem rasy Shire. Jest jeszcze kilka sztuk, lecz żaden z nich nie ma pełnych papierów. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 To ja się bujałem z Owsem i nie miałem gdzie sprzedać a tu taki pożeracz... :kasztan: Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 On nie je owsa. Jedzie na wysłodkach. Człowieku owies dla niego to jak dynamit w dupę. Jemu trzeba paszy wyciszającej, uspokajającej. Na owsie byłby nie do opanowania. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 On nie je owsa. Jedzie na wysłodkach. Człowieku owies dla niego to jak dynamit w dupę. Jemu trzeba paszy wyciszającej, uspokajającej. Na owsie byłby nie do opanowania. swoją drogą to chyba strach go dosiąść , tresura , tresurą , ale jednak hormony u niego to bomba zegarowa , mysle ze moze byc nieobliczalny . pewnie pisze pierdoły , bo zupełnie sie na koniach nie znam ... 8-) Tak zwyczajnie po " polsku " , zazdraszczam ;-) :mrgreen: Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Zazdrość jest bardzo zdrowa. Dopinguje do pójścia naprzód, więc nic złego (czy Polskiego) w niej nie widzę. Mało tego ja często komuś czegoś zazdroszczę i w końcu (wcześniej czy później) osiągam to czego wcześniej nie miałem. Zawiść jest zła i to jest Polska przywara. Nie ważne co mam ja, byle sąsiad miał mniej. Co do strachu, Niuniek to chyba jeden z najspokojniejszych koni w stajni. Poza tym co za różnica spaść z wielkoluda, czy z kucyka? Jeden i drugi może sprawić, że do końca życia będziesz jeździł na wózku. Słyszałem też wiele opinii, że właśnie najcięższe wypadki zdarzają się przy upadkach z małych koni. Tu lecąc masz czas się ułożyć w odpowiedni sposób :-D Poza tym rasa ta cechuje się wyjątkowo spokojnym usposobieniem. Co do tresury, to takowa jest w cyrku, a tu jest tylko ujeżdżenie, nauka współpracy konia z człowiekiem i tyle. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 ......... lecąc masz czas się ułożyć w odpowiedni sposób ..... i wszystko jasne :mrgreen: Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Pochwalę się, że miałem okazję otrzymać od Niuńka bąka prosto w nos ;) To nie koń, to Monster Koń, bąki wali adekwatne do wielkości. ;) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Do filmu na lewym przednim kopycie trzeba by mu zafarbować na blond bo sie reżyserowi nie bedzie zgadzać :D Misiek, Niuniek przepiękny, gratuluje :) ps. Do krecenia filmu to lepiej cytryny z hydraulikom szukajcie to moze cos z tego bedzie. A nie pickupa na resorach. No chyba ze juz takie antyshockingi montują ze im podskoki nie straszne :) Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 nie daje mi spokoju , @misiek69 , jak pamietam jestes z tych duzych , ale jednak nie widze oczami wyobrazni jak dosiadasz swojego konika ?? jak te żwierze ma w kłębie 180-200 cm to jak ?? drabina , taboret czy inne urzadzenie ?? ;-) Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Taka dwustopniowa drabinka robi robotę. ;-) Można wsiadać też bez, ale musisz mieć dobre "wybicie". Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Taka dwustopniowa drabinka robi robotę. ;-) Można wsiadać też bez, ale musisz mieć dobre "wybicie". naucz konia zejścia do parteru, jak wielbłąd :kasztan: Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 ps. Do krecenia filmu to lepiej cytryny z hydraulikom szukajcie to moze cos z tego bedzie. A nie pickupa na resorach. No chyba ze juz takie antyshockingi montują ze im podskoki nie straszne :)dokladnie, a i nawet antyshocking tu nie pomoze bo przy dynamicznej jezdzie po lace rezyser razem z kamera wyladuja poza paka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wafel Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Panowie. Dzięki za zainteresowanie :-) . Na PW odpisałem, jednak wydaje mi się że działają z lekkim opóźnieniem. Technicznie to wygląda tak, że poszukamy najrówniejszej możliwej trasy. Nagrywane będzie na sporym steadicamie w rozdzielczości 4k (4096 × 2160 pixli), więc będzie sporo stabilizacji technicznej i później w postprodukcji też będzie z czego ciąć (do hull hd). Chodzi właściwie o złapanie pare razy po 2-3 sekundy dobrego materiału, więc jest to całkiem wykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Taka dwustopniowa drabinka...... rozumiem , ze przytroczona na stałe do siodła .. ;-) Rycerze angielscy mieli prze :mrgreen: ebane , jak spadł ktory, gdzies po drodze , to na piechote wracal do zamku :mrgreen: Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 rozumiem , ze przytroczona na stałe do siodła .. Niestety, dostępna tylko na terenie stajni. Ale jak jedziesz w tern, to zawsze znajdziesz albo górkę, albo jakiś złamany pieniek. Poza tym zostaje wejście z ziemi. Dobre wybicie i już. Bez wybicia też można spróbować, ale koń musi być cierpliwy i spokojny. Dobrze jest też jak jest mocno wykłębiony, wtedy nie ma stresu, że podczas wsiadania z ziemi siodło się obróci do góry nogami. :-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 cytat z wiki " Najwyższy udokumentowany koń był rasy Shire. Ważył on 1500 kg i miał ok. 230 cm w kłębie " :shock: jetem pod wielkim ( sic ! ) wrazeniem tej rasy :up: Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Tak, to prawda. Obecnie najwyższy żyjący mierzy 220 cm waga 1400kg. Mój przy 195 cm i 1100-1200kg jest tylko średniakiem ;-) . Ale spokojnie, mam plany... Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wafel Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Panowie. Zdjęcia zakończone. Niesamowicie dziękuje za pomoc Panu Mposy za udział w organizacji i załatwienie stadniny i wozu i Miśkowi69 za chęć pomocy. Pokaże efekty tak szybko jak będę mógł. Jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 No to teraz proszę o prezentację, tego, coście tam zmajstrowali. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi