Magdoc Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Powitać Myślę że mogę też tu zapytać - w końcu co niektórzy z jeepa poszli w taczki ;-) A więc tak: Pacjent to WJ, 4.7, most bez lsd, padło łożysko w tylnym lewym kole - niby nie problem można wymienić. Tak też zrobiłem - nie wiem jakiej firmy mechanik łożysko założył - ale koszt coś niecałe 300 zł. - dotąd jest wszystko było ok - Ale - 3 dni pojeździłem - i łożysko się wysrało :evil: No nic mechanik stwierdził że ................. - zmienił łożysko na swój koszt - ok. 3 dni pojeździłem (normalnie po czarnym bez jakichś szaleństw) - łożysko się wysrało :evil: :evil: No i jest problem - Poradźcie - czy zmienić mechanika ? (to jakaś wielka sztuka zmienić łożysko ?) czy ów łożysko musi być jakieś specjalne ? Co może być przyczyną zabijania łożyska ? Jutro mechanik ma zbadać półoś czy aby czasem nie jest "krzywa" - Czy coś w moście ? Bez auta jak bez ręki :roll: Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Mam ten sam problem i to samo koło. Po wymianie uszczelniacza i łożyska wytrzymało to dwa tygodnie. Łożysko wprawdzie (chyba...) ok, ale uszczelniacz znów cieknie. Też mechanik wspomnał, że może coś z półosią... Jak rozwiążę problem to dam znać :-) Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 O - widzisz - Na dzień dzisiejszy nie udało mi się dorwać kolesia od "mierzenia" półosi - na jeep.org coś tam mi pisali - http://www.jeep.org.pl/forum/viewtopic.php?t=89884 relacje zdam :up: Jak coś Eazy wymyślisz to też daj cynk ;-) Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jcvd75 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 lozysko jest nabijane czy wciskane prasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Jcvd75, - wciskane prasą. Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 U mnie (w ramach gwarancji) wymienione łożysko + uszczelniacz. Zobaczymy co się będzie działo :-) Na razie spokój... Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 U mnie wyszło że półoś "krzywa" - ma jakieś tam bicie .... Szukam półosi :roll: Nówka - coś koło 1500 zł używka - coś koło 450 zł - daje pacjent gwarancje że jest prosta etc. - hmmmm Jak radzicie ? Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 NIPEN. REGENERACJA PÓŁOSI NAPĘDOWYCH WĄSKA 8 05-520 KONSTANCIN-JEZIORNA, MAZOWIECKIE Telefon: 0227564586 zadzwoń zapytaj za ile wyprostują Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi