pit373 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 ram 97 magnum 5.9 - na zegarach wyświetla "gen" - co to znaczy? Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 nie mam pojęcia, a tez mam ta kontrolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacksmoke Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 http://www.cumminsforum.com/forum/94-98-non-powertrain/294863-97-ram-gen-dash-light.html Cytuj 00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 thx za odpowiedzi. pomagas do blacksmoke poszedł :) Tak jak piszą na tym forum coś z ładowaniem, tylko nie kumam co tam niżej piszą o kablu z miski olejowej? Generalnie historia jest taka - jakiś czas temu pojechałem w teren i mocno wyginałem rama. w pewnym momencie poszedł dym spod maski i pasek piszczy. Okazało się, że aku nie był przykręcony do podstawy, spadł na silnik, oparł się na pasku wielorowkowym. pasek zrobił dziurę w aku. aku do wyrzucenia. pasek do wyrzucenia. dodatkowo jest przetarty kabel minusowy do aku. oraz część paska wieorowkowego prawdopodobnie ucięła główkę (rączkę) bagnetu od miski olejowej silnika. wtedy się też zapalił GEN. pewnie nie byłbym taki spokojny gdybym wtedy był trzeźwy :) W niedzielę trochę pojeździłem spacerowo, wróciłem a tu aku rozładowany. tak czy siak wizyta u elektryka czeka. Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacksmoke Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 - alternator nie ładuje - kabel który biegnie koło miski olejowej może mieć zwarcie - problem z kompem przez co napięcie wariuje to są tylko sugestie forumowiczów zza oceanu - ale zazwyczaj najbardziej trafne :) Cytuj 00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi