Skocz do zawartości

Hemi Dodge Wita

v8city

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie forumowiczów i "obsługę" stronki.

Od 2 dni jestem (chyba) szczęśliwym posiadaczem pikapa z potulnym rogaczem na masce pod która siedzi bestia. Dodzia sie nazywa :) Lat temu parę miałem Dakotę 97' i jakoś tak z sentymentu chyba sprawy nabrały takiego obrotu . A mianowicie - po 8 miesiącach poszukiwań wymarzonego samochodu padło na . . . Mercedesa w209 (clk) lub W211 (e) obowiązkowo 270cdi w przypadku coupe lup 320 w W211. Z fascynacją patrzyłem na dizelki od bmw swoich kolegów którzy z 3.0 robią viruskiem 274 KM i piekielnie duzo Niutonkow. Stad decyzja o ropniaku. Po paru miesiącach przeglądania ogłoszeń straciłem wiarę w to, że w Polsce można kupić w miarę nowy samochód z UE w dobrym stanie. Ten poniedziałek był punktem kulminacyjnym - 2 zarezerwowane dla mnie samochody dziwnym trafem znalazły innego właściciela - sprzedawca połakomił się o parę groszy więcej ( co tam dane słowo). Coś we mnie pękło. Parę minut później tego samego feralnego poniedziałku podjechał do mnie serdeczny kolega przedstawić mnie swojej nowej dziewczynie (Dodzia RAM 2007 4.7L) Tu historia nabiera tempa - parę minut później miałem upatrzony, ugadany, sprawdzony w CARFAX samochód DODGE RAM z okolic Koszalina. tego też samego dnia późniejszym wieczorem siedziałem w pociągu jadącym nad morze na spotkanie z Dodzią. po 9 godzinach o 10 rano wracałem do Wrocławia nowym autkiem. Tak więc 8 miesięczne poszukiwania ładnego diesla z Mercedesa zakończyły się zmianą decyzji w 1 dzień i zakupem czarnego RAMika. Mam nadzieję ze nie zanudziłem.

Coś o aucie :

2006 Dodge Ram \ 5,7 Hemi V8 16V \ Czarny \ 4x4 \ Quad Cab \

Wszystko standard bez zbędnych bajerów - nieoryginalne radyjko do którego podłączony jest "dachowy" DVD player dla rzędu drugiego \ Progi \ wydech podwójny Gibson \ drzewko zapachowe Wunder Baum - New Car ;)

Coś w właścicielu :

Podobno da się z nim żyć :) a amerykany kochał od zawsze.

Dziękuję za przyjęcie mnie do grona i serdecznie pozdrawiam.

You can't snort a line of coke off a woman’s ass and not wonder about her hopes and dreams, it's not gentlemanly.

2006 Dodge 5.7 Hemi Ram Quad Cab

Gość Anonymous

Witamy równie serdecznie, i oby więcej takich wystąpień powitalnych !

A skoro takim sentymentem darzysz silniki diesla i ich podkrecanie to trzeba było kupować Ramika z Cumminsem . Krecą się bez problemow do 1500 Nm (i jeszcze sporo więcej) ... Do wartości nieosiągalnych dla niemieckich "grzechotnikow".