Robercik11 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Hmmm... kompletnie nie spodziewałem się że tak szybko po zakupie RAM'a będę pisał o kodach i błędach ale problem jest . Dziś rano po odpaleniu silnika przejechaniu 300m wyskoczył mi błąd silnika. Auto dwa razy zgasło na światłach na gazie. Po nownym odpaleniu i przełączeniu na benzynę auto pracuje normalnie . Po dotankowaniu gazu i przełączeniu na gaz auto pracuje normalnie. Kontrolka świeci się cały czas . Kod błędu sprawdziłem: P0300-MULTIPLE CYLINDER MISFIRE Czy ktoś miał coś podobnego ? I jak ewentualnie jak sobie poradzić z tematem ? Auto rok 2007 4,7 l LPG Nie udało mi się znaleźć tematu na forum . Pozdrawiam Cytuj Dodge RAM 1500 4,7 l + LPG Prins Rocznik 2007r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Silnik gubi iskrę na cylindrach. Sprawdź w jakim stanie są świece i czy coś się nie dzieje przy cewkach zapłonowych. Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robercik11 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Dzięki za odpowiedź . Zagłębiłem się w fora amerykańskie i dochodzę do tego samego wniosku. Myślę że poprzedni właściciel nie zmieniał świec a od 1,5 roku miał gaz w aucie . Auto ostatnio raczej stało. Przegoniłem go kilkaset kilometrów na gazie . Może to to ? Jakie świece polecacie ? Cytuj Dodge RAM 1500 4,7 l + LPG Prins Rocznik 2007r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARECKI Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Sprawdz czy nie za wcześnie silnik przechodzi na zasilanie gazem , bo przy niskich temperaturach na dworze reduktor może być za zimny i gaz nie odparowuje co skutkuje zalewaniem silnika , nierówna pracą i gaśnięciem . Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 Mercedes G 300TD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robercik11 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Dziś rano wszystko wróciło do normy . Kontrolka zgasła i silnik pracuje doskonale . Sprawdz czy nie za wcześnie silnik przechodzi na zasilanie gazem , bo przy niskich temperaturach na dworze reduktor może być za zimny i gaz nie odparowuje co skutkuje zalewaniem silnika , nierówna pracą i gaśnięciem . Świece swoją drogą ale było dokładnie tak jak napisał DARECKI . Auto na luzie pracowało dłuższą chwilę zanim żonka postanowiła wyjść wreszcie z domu . Kontrolka zapaliła się przy przejściu z gazu na benzynę na postoju a nie jak napisałem wcześniej w czasie jazdy. Po 300 metrach zgasło na światłach. Umówiłem się z "gazownikiem" na spotkanie, sprawdzenie instalacji ( nie odbija zawór zbiornika przy tankowaniu ) sprawdzimy też to co napisał DARECKI . Dzięki za pomoc mam nadzieję że dalej będzie już tylko lepiej. [ Dodano: 2013-03-13, 18:40 ] Załączył mi się dziś kod błędu P0171-FUEL SYSTEM 1/1 LEAN Czy byłby ktoś uprzejmy podrzucić info czego dokładnie dotyczy ? [ Dodano: 2013-03-13, 18:41 ] Załączył mi się dziś kod błędu P0171-FUEL SYSTEM 1/1 LEAN Czy byłby ktoś uprzejmy podrzucić info czego dokładnie dotyczy ? Cytuj Dodge RAM 1500 4,7 l + LPG Prins Rocznik 2007r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi