Skocz do zawartości

Ram 1500 czy F150?

1379

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem świeży na forum. Od lat jestem fanem amerykańskiej motoryzacji, głównie youngtimery i auta terenowe. Z okazji szczęśliwie powiększącej się rodziny oraz profilu prowadzonej działalności (odliczenia vatu nie pozostają bez znaczenia ;p) wybór pa8dł na Dodge'a Rama Hemi albo Forda F150 5.4 Triton - koniecznie V8 - spełnienie marzeń dziecięcych. Z roczników 2004-2007, na nowszy stać mnie nie będzie.

W tym miejscu moje pytania:

Który wybrać?

Jak z użytkowaniem i awaryjnoscią? (O spalanie nie pytam, zmotane Jeepy to mi się w trasie w 20l lpg/100km nie mieszczą).

Który wygodniejszy dla rodziny?

Dodam że będziemy głównie podróżować w 2 osoby dorosłe + 2 dzieci (1, 5 i 6 lat), przebiegi średnio 1000-1200km/mc, 3-4x w roku dłuższe trasy. Latem 2 osiowa przyczepa campingowa.

Co sądzie o tym F150 z ogłoszenia?

otomoto.pl/ford-f150-C27480217.html

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Jeep XJ'90 +5" 33/12,5/15

• Administrator

Z racji iż miałem Rama 1500 5,7 Hemi 2007 r. to polecam ten model :mrgreen:

Niepowtarzalny wygląd, silnik roku 2004, skrzynia 5 biegów 545RFE, to najwaznejsze zalety,

Wady ilośc miejsca na tylnej kanapie, a właściwie jej kat pochylenia. Obowiązkowo musisz usiąść w jednym i drugim, najlepiej wyślij tam swoją kobite i wybór bedzie prosty :mrgreen:

Ram pmodel 2006 jest po liftingu.

Jesli beda z Wami podrozowac dzieci to odradzam wersje Quad Cab, z tylu jest niewygodnie na dluzsze trasy.

Ford czy Dodge, oba sa wyjatkowe, wybor to juz kwestia gustu. Nie wiem jak z fordowskimi jednostkami, ale 5.7 hemi bardzo dobrze znosi instalacje LPG.

Co do wnetrza, to przygotuj sie na plastikowa tandete, ale za to dobrze spasowaną,czyli nie trzeszczaca podczas jazdy.

Jesli juz sie zdecydujesz koniecznie sprawdz taczke po Vinie, aby twoj wymarzony pick-up nie stal sie skarbonka.

Powodzenia w poszukiwaniu!!:)

Ram 5.7 hemi TRX4 2006

A co sądzicie o tym: http://otomoto.pl/ford-f150-C27480217.html

jego vin: 1FTPW14544KC91413

Gość mówi że sprowadził go ze stanów kilka lat temu dla siebie, było uszkodzone zawieszenie z przodu i zderzak. Podobno wszystko sprawne - tylko na gazie czasami sie check engine pojawia jak na LPG jedzie, na PB bez problemów. Podobno kwestia regulacji gazu i prócz komunikatu niema żadnych innych objawów.

Widział ktoś może z bliska to autko?

Jeep XJ'90 +5" 33/12,5/15

czarnuch3, bo sie ludziskom wydaje ze to egzotyka i ze nie ma czesci do tego.

Ja w tamtym roku bylem Sierra pare razy nad morzem i na Mazurach i podrozuje sie z dzieciakami bardzo wygodnie, no i mozesz wziasc tyle bagazu ile zona zdola zapakowac ;)

Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3"

Był: WJ Laredo 04' 4.0 2"

Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0

Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift

No właśnie, czemu nikt nie poleca Chevy/GMC :-? Przecież to też bardzo fajne auta :-D

dzisiaj bym wybieram miedzy dodgem a chevroletem/GMC :>...szczegolnie jesli chodzi o calkiem nowe zaprezentowane niedawno modele :)

Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska

Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie

Chevrolet Camaro SS :> SSman

Zdecydowanie polecam Mega Caba, m.in właśnie dlatego sprzedaję Quad Caba, w przypadku jazdy z co najmniej 4 osobami kabina jest za krótka a tylne fotele dość niewygodne (kąt nachylenia oparcia do siedziska bliski kątowi prostemu : ) ) za to w centrum trochę łatwiej wymanewrować, MC jest zdecydowanie dłuższy, nawet swoją długością może dorównać do RAMa z paką 8ft przez co również i jest słabszy w terenie.

Ford F150 z tego rocznika który patrzysz ma krótszą pakę za to dłuższą kabinę i tylne fotele z pewnością zapewniają jakiś komfort.

Jeśli zainteresowałby Ciebie RAM Quad Cab w wersji Heavy Duty to sprzedaję takiego : )

Pozdro