arkadio Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 Witajcie , w wersji SVT zegary są , jak to nazywają "electro-luminescent instrument" , jeśli się nie mylę podświetlanie indiglo czy coś w tym rodzaju :roll: problem polega na tym że podświetlanie zegarów załącza się dopiero po około 5 a czasem po 10min od uruchomienia silnika , zauważyłem również , gdy ściemniacz deski jest na minimum czas do załączenia podświetlenia wydłuża się , najbardziej frustruje fakt że jadąc w nocy jadę na czuja :evil: deska jest kompletnie ciemna . Wiadomo w dzień nie ma z tym problemu bo jest widno :-D nie mam pojęcia o co chodzi , coś nie styka ... czy jak :roll: od czego zacząć poszukiwania usterki ? Cytuj F-150 SVT Lightning
japacz Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zacznij właśnie od tego ściemniacza ;-) To zwykły prosty potencjometr w którym często śniedzieją ścieżki i styki. Zdemontuj go i podłącz podświetlenie na krótko, z jego pominięciem. Jeśli zegary podświetlą się na full to masz sprawcę ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...
arkadio Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 sprawdziłem wszystkie elektryczne połączenia , ściemniacz działa prawidłowo , coś mi się zdaje że winę za ten stan rzeczy ponosi inwerter (przetwornik) od podświetlania samych tarcz zegarów , zamienia on napięcie 12V na 100V 400Hz , mam nadzieję że to będzie to ? Ma ktoś może doświadczenia z tarczami indiglo ? gdzie można kupić taki przetwornik ? pozdrawiam Cytuj F-150 SVT Lightning
japacz Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 ... winę za ten stan rzeczy ponosi inwerter (przetwornik) od podświetlania samych tarcz zegarów , zamienia on napięcie 12V na 100V 400Hz , mam nadzieję że to będzie to ?... 100V na desce? :shock: Jesteś pewien, że tam nie ma zwykłych żarówek? Masz zdjęcia albo jakiś schemat tego ustrojstwa? Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...
Rekomendowane odpowiedzi