arkadio Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Witajcie , w wersji SVT zegary są , jak to nazywają "electro-luminescent instrument" , jeśli się nie mylę podświetlanie indiglo czy coś w tym rodzaju :roll: problem polega na tym że podświetlanie zegarów załącza się dopiero po około 5 a czasem po 10min od uruchomienia silnika , zauważyłem również , gdy ściemniacz deski jest na minimum czas do załączenia podświetlenia wydłuża się , najbardziej frustruje fakt że jadąc w nocy jadę na czuja :evil: deska jest kompletnie ciemna . Wiadomo w dzień nie ma z tym problemu bo jest widno :-D nie mam pojęcia o co chodzi , coś nie styka ... czy jak :roll: od czego zacząć poszukiwania usterki ? Cytuj F-150 SVT Lightning Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zacznij właśnie od tego ściemniacza ;-) To zwykły prosty potencjometr w którym często śniedzieją ścieżki i styki. Zdemontuj go i podłącz podświetlenie na krótko, z jego pominięciem. Jeśli zegary podświetlą się na full to masz sprawcę ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadio Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 sprawdziłem wszystkie elektryczne połączenia , ściemniacz działa prawidłowo , coś mi się zdaje że winę za ten stan rzeczy ponosi inwerter (przetwornik) od podświetlania samych tarcz zegarów , zamienia on napięcie 12V na 100V 400Hz , mam nadzieję że to będzie to ? Ma ktoś może doświadczenia z tarczami indiglo ? gdzie można kupić taki przetwornik ? pozdrawiam Cytuj F-150 SVT Lightning Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 ... winę za ten stan rzeczy ponosi inwerter (przetwornik) od podświetlania samych tarcz zegarów , zamienia on napięcie 12V na 100V 400Hz , mam nadzieję że to będzie to ?... 100V na desce? :shock: Jesteś pewien, że tam nie ma zwykłych żarówek? Masz zdjęcia albo jakiś schemat tego ustrojstwa? Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi