arkadio Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Czy ktoś montował lub wie jak podłączyć z tyłu światło biegu wstecznego w F150 2002r . z góry dzięki niech moc będzie z Wami Cytuj F-150 SVT Lightning Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 O ile mi wiadomo, wszystkie eFy mają światło cofania w serii... ;-) Chyba, że chodzi Ci o sytuację często występującą po "dostosowaniu" tylnych świateł do naszych przepisów i wstawienie w miejsce wstecznego kierunkowskazów. Szukaj zatem kabli od wstecznego (przy lampach, w wiązce) i po prostu do nich podłącz nową lampę. Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadio Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Mam wersję Kanadyjską , w kloszach nie ma świateł cofania , nie mam też dodatkowego światła pod zderzakiem , jest tylko przeciwmgielne , hmm poszukam jeszcze po kablach . przydałby się schemat , było by prościej ... ma ktoś może ? Cytuj F-150 SVT Lightning Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Mam wersję Kanadyjską , w kloszach nie ma świateł cofania... Nie ma takiej opcji. Nawet w Kanadzie nie ma takich cudów (choć niektórzy mówią tam po francusku) :mrgreen: Możesz mieć dwa rodzaje lamp z tyłu (o ile nie masz jakiegoś aftermarketu) - poniżej wrzucam foty. W obu przypadkach ta górna, biała część lampy to są światła cofania bo w oryginale zarówno w USA, jak i w Kanadzie, kierunkowskazy są czerwone i połączone ze światłem stop. Prawdopodobnie u Ciebie ktoś do wstecznych wrzucił pomarańczowe kierunki, żeby dostosować auto do europejskich przepisów, dołożył przeciwmgielne, a zapomniał o wstecznym. Nie mam niestety schematu do Lightninga ale na 100% będziesz miał we wtyczce w obu lampach obcięty kabel w którym będzie się pojawiać napięcie po wrzuceniu wstecznego. Miernik (próbówka) w łapki i do dzieła ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadio Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 mam światła ze zdjęcia nr2 , i jest tak jak piszesz :oops: , w miejsce świateł cofania są zamontowane kierunki , a już myślałem że coś jest na babrane z tymi światłami , jak znajdę trochę wolnego czasu to doprowadzę te światła do ładu :-) wielkie dzięki za pomoc mam jeszcze jeden tyci kłopot z elektryką , ale to już w następnym temacie ... pzdr Cytuj F-150 SVT Lightning Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi