WojtRybnik Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Warstwa chromu na moim tylnym zderzaku zaczyna przegrywać z rudą i efekt jest taki, że podczas solnych zim na polskich drogach, zderzak nieładnie wygląda. Dzwoniłem do zakładu galwanizacyjnego w sąsiednim mieście i powiedzieli mi, że długość wanny mają na max 180cm i trudno mi bedzie znalezć taki który ma dłuższą wannę. Przerabialiście już temat?? Z powodu braku dostępu do nowego zderzaka na polskim rynku jestem zmuszony na kolejne powlekanie. które zapewne będzie znacznie lepsze od fabrycznego. Obecnie mam Rama na przeglądzie olejowym i wymianie tłumika na flomastera super44 :-D , więc dokładnie nie wiem jaka jest szerokość zderzaka. Czy ktoś z Was już podobny problem rozwiązał?? Pozdroi dzięki za pomoc ! Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio93r Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Hmm... A może by tak okleić folią chrom 3M Dobrze położona folia wygląda przyzwoicie: Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Folia to pomyłka.. Nie można myć auta później. Dookoła mnie jest pare zakładów galwanicznych to mogę zacząć pytać. Ale oni zrobią Ci tylko ocynk a nie chrom... Ja ewentualnie mogę zaproponować powłokę ale ona ni jak ma się do błyszczacego chromu :lol: Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio93r Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Folia to pomyłka.. Nie można myć auta później. Jesteś pewien. Przecież oklejane są nawet całe samochody w chromie, z czasem pewnie się brudzą więc jakoś trzeba je umyć, bo nie sądzę by zmieniali foli na całym aucie co jakiś czas. Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 2 Grudnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Widziałem tak zrobionego mercedes ML, poprostu rewelacja, nie wiedziałem jak to jest zrobione pózniej się domyslilem ze folią, efekt piorunujacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Folia to pomyłka.. Nie można myć auta później. Jesteś pewien. Jestem pewien ;) Widziałem jak wygląda auto zaraz po oklejeniu i jak po paru myciach.. Z dnia na dzień matowieje niestety. Chyba jeszcze gorzej jest tą folią niżeli z czarnym matem. Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Czyli trzeba wykonać to tak: Okleić!!!! Pozostawić w garażu!!!!! Zapraszać na podziwianie!!!! Pod żadnym pozorem nie jeździć!!!! :-D Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Obecnie mam Rama na przeglądzie olejowym i wymianie tłumika na flomastera super44 :-D , więc dokładnie nie wiem jaka jest szerokość zderzaka. udpostepnij jakies nagranie po tej wymianie jesli mozesz. Tez przymierzam sie do FM... To bedzie sam tlumik? a co z reszta? proste rury az do konca (tylu) auta? czy jakies inne rozwiazanie? sorry za off top, ;-) Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Po prostu puszka flowmaster'a w zamian za oryginalny tłumik środkowy, konieczne jest dospawanie rury ponieważ flowmaster jest znacznie krótszy od oryginalnego. Jutro odbieram, nagram filmik i sami ocenicie. Czytałem, że magnaflow jest lepszy dziwękowo, z lepszej blachy itd, ale mnie się podoba flomaster:) Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ja mam do 4,7 zamontowany magnaflow od hemika. Dźwięk mam niepowtarzalny. w 4,7 średnica rury była o jakiś cal mniejsza niż w tym wydechu. Teraz jest prawie jak przelotówka :-D Kończmy ten offtopik. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntBer85 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 i co z ta galwanizacja bo mam parę elementów do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v8city Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Mam magika z wanną 210 cm. terminy fatalne - do 3m-cy...ceny....okropne - za tyłlny zderzak do Doćki z 3k. jest jeden mały plus - lepiej już się nie da chromu położyć i wykończyć :) idealna powłoka - osobiście dawałem mu całe auta do robienia - do dziś jeżdżą i ich chrom wygląda nadal troszkę lepiej niż nowy - proszę o kontakt na priv ! :) Cytuj You can't snort a line of coke off a woman’s ass and not wonder about her hopes and dreams, it's not gentlemanly. 2006 Dodge 5.7 Hemi Ram Quad Cab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 za 3k to pomalowałbym zderzak hamerajtem a resztę radośnie przepił. Chyba ktoś się w łeb mocno walnął, że takie ceny ustala... :-P ;) Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Znależć zakład galwanizacyjny z wanną powyżej 200cm jest naprawdę ciężko. Po za tym, jeśli zakład zabiera mój zderzak, to musi oczyścić starą powłokę i przygotować do nałożenia nowej warstwy chromu, a to generuje dodatkowe koszta. Jeśli ceny są zbliożone do tych o których wspomniał V8city to macham na to ręką i kupuje używany bądz nowy. http://moto.allegro.pl/zderzak-tylny-dodge-ram-1500-04-r-i2871528058.html Będzie pasował do mojego z 2006 roku?. Jest grozba, że po jednej zimie ten również będzie wypuszczał ogniska korozji. http://moto.allegro.pl/dodge-ram-2002-2009-chrom-zderzak-tyl-tylny-nowy-i2920636597.html Cena zacna, ale przynajmniej mam nowy zderzak. http://moto.allegro.pl/zderzak-tyl-tylny-nowy-dodge-ram-2002-2009-f-vat-i2920644802.html Jest jeszcze ten, również nowy, obkeił bym go na kolor nadwozia z tym, że w macie, albo pozostawił go w czerni. Jeszcze dwa lata temu byłem zachwycony chromami w Ramie, teraz walnąłbym wszystko na mat lub czerń. Co doradzacie koledzy ?? Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawy Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Ten pierwszy jeśli jest prosty i bez delikatnych wgniotów to myślę że cena jest dobra ..i brałbym ten.. Mam dokładnie ten sam kolor Rama co Ty i jak ostatnio pozaklejałem częściowo chromowane elementy na czarno to wyglądał naprawdę super. Chromowany jest naprawdę ładny jak jest nowy ale po kilku latach pojawia się problem u mnie z odpryskami na plastikowych nakładkach felg oraz grilu. Jeśli na wiosnę nadal będę miał Rama to pójdę w tym kierunku. Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpo Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ja swoje zderzaki dałem do lakierowania proszkowego. Powłoka prawie nie zniszczalna - kolory do wyboru, cena 150zł za 2 sztuki... Cytuj Ford F-150 5.4 2005 rok Lift 2.5" 315/70/17 black Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Kupiłem w końcu od ZuzCar'a zderzak tylni bez plastikowych elementów. Zamiennik, made in Taiwan, ciekawe ile wytrzyma ?:). Taczka od tyłu w końcu zaczęła przyzwoicie wyglądać. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi