Skocz do zawartości

Zakłady galwanizacyjne a szerokość zderzaka w full size'ie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warstwa chromu na moim tylnym zderzaku zaczyna przegrywać z rudą i efekt jest taki, że podczas solnych zim na polskich drogach, zderzak nieładnie wygląda.

Dzwoniłem do zakładu galwanizacyjnego w sąsiednim mieście i powiedzieli mi, że długość wanny mają na max 180cm i trudno mi bedzie znalezć taki który ma dłuższą wannę.

Przerabialiście już temat?? Z powodu braku dostępu do nowego zderzaka na polskim rynku jestem zmuszony na kolejne powlekanie. które zapewne będzie znacznie lepsze od fabrycznego.

Obecnie mam Rama na przeglądzie olejowym i wymianie tłumika na flomastera super44 :-D , więc dokładnie nie wiem jaka jest szerokość zderzaka.

Czy ktoś z Was już podobny problem rozwiązał??

Pozdroi dzięki za pomoc !

Ram 5.7 hemi TRX4 2006

Opublikowano

Folia to pomyłka.. Nie można myć auta później.

Dookoła mnie jest pare zakładów galwanicznych to mogę zacząć pytać. Ale oni zrobią Ci tylko ocynk a nie chrom...

Ja ewentualnie mogę zaproponować powłokę ale ona ni jak ma się do błyszczacego chromu :lol:

www.natryskowe.com

European Size- Felicia Pickup

Azia Size- Mitsu L200

Full Size- odkładam do skarbonki :)

Opublikowano

Jesteś pewien.

Przecież oklejane są nawet całe samochody w chromie, z czasem pewnie się brudzą więc jakoś trzeba je umyć, bo nie sądzę by zmieniali foli na całym aucie co jakiś czas.

Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D

Opublikowano

Jesteś pewien.

Jestem pewien ;)

Widziałem jak wygląda auto zaraz po oklejeniu i jak po paru myciach..

Z dnia na dzień matowieje niestety. Chyba jeszcze gorzej jest tą folią niżeli z czarnym matem.

www.natryskowe.com

European Size- Felicia Pickup

Azia Size- Mitsu L200

Full Size- odkładam do skarbonki :)

Opublikowano
Obecnie mam Rama na przeglądzie olejowym i wymianie tłumika na flomastera super44 :-D , więc dokładnie nie wiem jaka jest szerokość zderzaka.

udpostepnij jakies nagranie po tej wymianie jesli mozesz.

Tez przymierzam sie do FM...

To bedzie sam tlumik? a co z reszta? proste rury az do konca (tylu) auta? czy jakies inne rozwiazanie?

sorry za off top, ;-)

5.7L ECONOMY PACK

Opublikowano

Po prostu puszka flowmaster'a w zamian za oryginalny tłumik środkowy, konieczne jest dospawanie rury ponieważ flowmaster jest znacznie krótszy od oryginalnego.

Jutro odbieram, nagram filmik i sami ocenicie.

Czytałem, że magnaflow jest lepszy dziwękowo, z lepszej blachy itd, ale mnie się podoba flomaster:)

Ram 5.7 hemi TRX4 2006

Opublikowano

Ja mam do 4,7 zamontowany magnaflow od hemika. Dźwięk mam niepowtarzalny. w 4,7 średnica rury była o jakiś cal mniejsza niż w tym wydechu. Teraz jest prawie jak przelotówka :-D

Kończmy ten offtopik.

http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze

www.karawanier.pl

Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03

Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02

LESLIE RS3L - Już straszy!!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam magika z wanną 210 cm. terminy fatalne - do 3m-cy...ceny....okropne - za tyłlny zderzak do Doćki z 3k. jest jeden mały plus - lepiej już się nie da chromu położyć i wykończyć :) idealna powłoka - osobiście dawałem mu całe auta do robienia - do dziś jeżdżą i ich chrom wygląda nadal troszkę lepiej niż nowy - proszę o kontakt na priv ! :)

You can't snort a line of coke off a woman’s ass and not wonder about her hopes and dreams, it's not gentlemanly.

2006 Dodge 5.7 Hemi Ram Quad Cab

Opublikowano

Znależć zakład galwanizacyjny z wanną powyżej 200cm jest naprawdę ciężko.

Po za tym, jeśli zakład zabiera mój zderzak, to musi oczyścić starą powłokę i przygotować do nałożenia nowej warstwy chromu, a to generuje dodatkowe koszta.

Jeśli ceny są zbliożone do tych o których wspomniał V8city to macham na to ręką i kupuje używany bądz nowy.

http://moto.allegro.pl/zderzak-tylny-dodge-ram-1500-04-r-i2871528058.html

Będzie pasował do mojego z 2006 roku?. Jest grozba, że po jednej zimie ten również będzie wypuszczał ogniska korozji.

http://moto.allegro.pl/dodge-ram-2002-2009-chrom-zderzak-tyl-tylny-nowy-i2920636597.html

Cena zacna, ale przynajmniej mam nowy zderzak.

http://moto.allegro.pl/zderzak-tyl-tylny-nowy-dodge-ram-2002-2009-f-vat-i2920644802.html

Jest jeszcze ten, również nowy, obkeił bym go na kolor nadwozia z tym, że w macie, albo pozostawił go w czerni.

Jeszcze dwa lata temu byłem zachwycony chromami w Ramie, teraz walnąłbym wszystko na mat lub czerń.

Co doradzacie koledzy ??

Ram 5.7 hemi TRX4 2006

Opublikowano

Ten pierwszy jeśli jest prosty i bez delikatnych wgniotów to myślę że cena jest dobra ..i brałbym ten..

Mam dokładnie ten sam kolor Rama co Ty i jak ostatnio pozaklejałem częściowo chromowane elementy na czarno to wyglądał naprawdę super.

Chromowany jest naprawdę ładny jak jest nowy ale po kilku latach pojawia się problem u mnie z odpryskami na plastikowych nakładkach felg oraz grilu.

Jeśli na wiosnę nadal będę miał Rama to pójdę w tym kierunku.

www.tmtwentylacja.pl

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja swoje zderzaki dałem do lakierowania proszkowego. Powłoka prawie nie zniszczalna - kolory do wyboru, cena 150zł za 2 sztuki...

Ford F-150 5.4 2005 rok Lift 2.5" 315/70/17 black

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem w końcu od ZuzCar'a zderzak tylni bez plastikowych elementów. Zamiennik, made in Taiwan, ciekawe ile wytrzyma ?:). Taczka od tyłu w końcu zaczęła przyzwoicie wyglądać.

Ram 5.7 hemi TRX4 2006