Administrator Sebastian O. Opublikowano 27 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 International Pickup Award 2013 1. Ford Ranger 2. Isuzu D-max 3. VW Amarok Tak wybrali jurorzy na wyspach, wydaje mi się że sprawiedliwie. ładny ten nowy Ford :mrgreen: , pytanie do specjalisty Japacza , silnik 2,2 znany, a ten 3,2 to też Forda czy zapożyczona konstrukcja, R4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 pytanie do (...) Japacza , silnik 2,2 znany, a ten 3,2 to też Forda czy zapożyczona konstrukcja, R4 ? Hmmm... szczerze to jeszcze dokładnie nie wiem :-) Nowego Rangera macałem tylko w wersji 2.2. Na razie wiem tylko, że to pięć cylindrów w rzędzie (I5), moc 200 KM, moment 470 Nm. Silnik z rodziny Puma więc sądząc po nazwie to konstrukcja Forda. Muszę zajrzeć do zaprzyjaźnionego ASO i uzupełnić wiedzę ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 No i jak ogólne wrażenia, solidny wóz ? Siedziałeś może na tylnej kanapie? Pewno odwiedzę salon żeby go zoabczyć i też pomacać , ale boje się że bym jeszcze wyszedł z zamówieniem :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsolberg Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Przebadałem go w salonie. Jakiś dramat- okropnie mały. Mała kabina, mała paka, małe silniczki. Dobra, mam przyzwyczajenia z F150, ale to ma być funkcjonalne autko do pracy! Jakaś katastrofa... Jedyna zaleta to jak we wszystkich europejskich pickup'ach- prędzej zaparkujesz w mieście. No i dostęp do części w ASO. Za kwotę jaką sobie krzyczy Ford za to maleństwo można sprowadzić F150 równie dobrze wyposażone czy RAMa zza wielkiej wody, opłacić, jak ktoś uważa to zamontować solidne LPG i zostanie na dobre wakacje. No i co najważniejsze ma normalnego amerykańskiego pickup'a a nie substytut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Faktycznie Ranger maly jest, ale za to Amarok jak na europe to wielki, czy tylko takie wrażenie robi? Cytuj Reklamy, billboard`y, banery, plakaty, konstrukcje, oświetlenia, kompleksowa obsługa klienta, wynajem podnośników koszowych, stawianie bezobsługowych oświetleń led`owych z baterią słoneczną! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio93r Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 To chyba tylko wrażenie, kiedyś w nim siedziałem. Fakt faktem miejsca trochę więcej niż w Hilu ale... Niestety to tylko Volkswagen, wszystkie ich auta są robione na jedno kopyto nie ważne czy siedzisz w Amaroku, Polo czy Pasacie czujesz się jak w Golfie przynajmniej ja tak mam, dla mnie wszystkie są takie same. Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Ale ten nowy Ranger z europejskich taczek ma chyba najdłuższą pake 1,6 m sam tez jest najdłuższy, mowa oczywiście o kabinach dubel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzenek Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Nowy Ranger ma krótszą pakę niż poprzednia wersja. Przy okazji polecam wszystkim obejrzeć dokładnie zamknięcie klapy. Brakło im do homologacji na ciężarowy 5 cm długości paki i na końcu wstawili plastikowy element z napisem "don't step", który chowa się przy zamykaniu w tylnej klapie. Na prawdę niezły patent! :kasztan: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Na fotkach widziałem coś dziwnego, ale nie sądziłem ze to taki patent :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi