Boczo Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 podczas hamowania mam wrazenie ze tyl zaczyna podskakiwac, to normalne przy lekkim tyle? Myslalem ze to wina amorow albo opon ktore byly pozabkowane ale wymienilem i opony i amory a problem jakby nie zniknal. Quote DODGE RAM 5,7 HEMI BIG HORN 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek69 Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 A to czasem nie włącza Ci się ABS tylnej osi??? Niektóre Ramidła mają ABS tylko na tył (między innymi i mój) i jak się włącza, to efekt jest podobny, do tego, który opisujesz. Quote http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boczo Posted November 16, 2012 Author Report Share Posted November 16, 2012 raczej nie, droga idealnie sucha, opony nowe, predkosci nie byly zawrotne , trzeba bedzie chyba zajrzec w most i moze oleje powymieniac, na poczatku jak wymienilem opony i amroy jakby przestalo na chwile, hmm jak ja nie lubie szukac usterki bo duzo to zazwyczaj kosztuje Quote DODGE RAM 5,7 HEMI BIG HORN 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Sebastian O. Posted November 18, 2012 Administrators Report Share Posted November 18, 2012 Na pusto jeździsz i powietrze ci podskakuje ;-) :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemo76 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Na pusto jeździsz i powietrze ci podskakuje ;-) :mrgreen: Dobre, ale się ubawiłem., Pozdro. :lol: Quote V8 Fan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boczo Posted November 24, 2012 Author Report Share Posted November 24, 2012 Sebastian sugerujesz ze to normalne zachowanie samochodu z lekkim tyłem? ;) Quote DODGE RAM 5,7 HEMI BIG HORN 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drug Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Krzywa jedna lub dwie tarcze. Przy oryginalnych tarczach z gównolitu to dość częste zjawisko. U mnie wymiana na EBC załatwiła problem. Quote Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boczo Posted November 26, 2012 Author Report Share Posted November 26, 2012 o super dzieki, musze tam zajrzec, faktycznie bo kontrolujac sile hamowania mozna uniknac takiego uczucia, najgorzej ze problem nasila sie przy hamowaniu tzw awaryjnym a wtedy przydaloby sie miec dobra przyczepnosc a nie pdoskakiwac. pozdrawiam Quote DODGE RAM 5,7 HEMI BIG HORN 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts