roblukas Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Witam Czy ktoś zna parametry fabrycznej baterii do rama 2500ctd. Na tabliczce mojego akumulatora są jakieś opisy ale nie bardzo ogarniam tematu. Cytuj RAM 2500 5.9 ctd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczysław Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Ja się dopiszę do tematu choć nie do końca jest taki sam. Założyłem webasto i myślę nad dołożeniem jeszcze jednego akumulatora. Może ktoś coś doradzi? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelM78 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 cześć, Czy były jakieś problemy z instalacją webasto? Cytuj Dodge RAM 1500 2007 Big Horn Edition 5,7 HEMI LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Założyłem webasto i myślę nad dołożeniem jeszcze jednego akumulatora. kupiłem u Suchorza yellow optima w porównaniu do starego akumulatora ten naprawdę może wiecej sprawdziłem ostatnio jak furacz nie chciał zapalić rozrusznikiem można było kręcić do usranej śmierci :) jak wkłądasz 2 akumulatory warto zainwestować w separator baterii takie sprytne urządzenie które pilnuje prądu na 2 akumulatorach jak silnik pracuje ładuje podstawowy jak on już jest naładowany przełącza na 2 akumulator i tym samym bez zbędnego obciążania akumulatora masz naładowane 2 do tego ma styk do zwierania obwodu czyli na postoju możesz rozładować do 0 głowny akumulator załączasz separator i odpalasz z 2 akumulatora fotki chyba są gdzieś w dziale z hornami Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz15 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Może warto przeczytać fajny artykuł http://www.iparts.pl/artykuly/jak-poznac-ze-akumulator-przestaje-dzialac,183.html na temat poznawania usterek akumulatora :) Jest tutaj wiele przykładowych przyczyn psucia się akumulatora "zbyt wysokie/zbyt niskie temperatury pracy, nadmierna ilość cykli ładowania i rozładowania – częste zjawisko w przypadku jazdy miejskiej z dużą liczbą zatrzymań, częste rozruchy, powodujące duży pobór energii..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Rany... W sumie to powinno się go trzymać w stąłej temp. pokojowej i absolutnie nie korzystać (0 rozruchów, nie pobierać energii). Ładować co jakiś czas. Powinien służyć długo (ze 6 lat) i szczęśliwie :lol: Używany ma szanse podziałać te marne 5 lat... :roll: Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi