Linchpin Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witam was drodzy forumowicze! Jestem Michał, mam 23 lata, mieszkam w Głogowie. Tam też prowadzimy działalność produkcyjno-usługową ogólnie mówiąc w zakresie reklam, dekoracji, konstrukcji stalowych i metaloplastyki. Nie posiadam żadnego pickupa :-( JESZCZE NIE! :-D Aktualnie wożę się Oplem Omegą B kombi 2.0l na Pb95. Może, to nie pickup ale często jest w takim charakterze wykorzystawana. Ciągam przyczepę z materiałami i produktami, wożę pełno narzędzi, drabiny, steropiany, elementy stalowe, w tym nie raz się zdarzyło wieść po 3m kątowników i profili, przy zamkniętym bagażniku! :-) Przymierzam się do zmiany samochodu. Zawsze pragnąłem mieć silnego 4x4, (w omedze spaliłem sprzęgło ciągając około półtorej tony :-()a możliwość wykorzystywania takiego samochodu z powodzeniem w ciężkiej pracy sprowadza mnie tutaj :) O ile w obecnym samochodzie choć zadbanym (przebieg tylko 183 tys), jakoś strasznie bardzo nie boli mnie serce wsadzając brudne narzędzia, worki z cementem, rozpuszczalniki itd. ale w nowym samochodzie ze sliczna np. jasną skorzana tapicerka i wyplakowanymi plastikami jest to nie do pomyślenia!!! Dlatego decyzja o kupnie wygodnego woła roboczego z oddzielną przestrzenią ładunkową :mrgreen: Zarejestrowałem się więc po to aby dowiedzieć się co nieco o tych samochodach z pierwszej ręki i dobrze wybrać :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linchpin Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Mówisz jak Mike Rowe :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 26 Października 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witam na forum, i celuj w Dodge Ram-a :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrju84 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Hołk 8-) berz Jeepa Comanche :mrgreen: Cytuj Jeep Grand Cherokee WG 4,7 V8 +lift 3.5' https://4na4sklep.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio93r Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witam, nie słuchaj ich weź Tata Xenon albo Grand Tiger :-P :kasztan: Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witam :-) Co byś nie wybrał to będzie ok pod warunkiem, że będzie to Dodge Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witaj!! Ty weź się ich nie słuchaj!!! Zeed ma fajnego caddy na sejl. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo76 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witaj ! Podstawowe pytanie to ile kolega ma do wydania? Pozdrawiam. Cytuj V8 Fan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linchpin Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Tego jeszcze do końca nie wiem. Możliwe że coś w granicach 30-50 tyś pln. Póki co nie upieram się przy jakiejś konkretnej marce czy roczniku, a raczej szukam konkretego rozwiązania :) Skoro już zapytałeś to mogę napisać czego oczekuję od samochodu. otóż: -konstrukcja ramowa -solidny i niezawodny -4x4 stałe lub automatycznie załączane z reduktorem, man/aut blokadą dyferencjału, z możliwością jeżdzenia po czarnym na 4wd :) -możliwość adaptacji zabudowy -konsensus pomiędzy mocą a ekonomią (może 3l diesel?) -hak -co ważne to dł. całkowita do 5,4m (jest niestety ryzyko że będziemy musieli garaż przeznaczyć pod pow. biurową więc może zostać tylko krótki podjazd przed domem :-( ) -zgodnie z powyższym jak i faktem że samochód jednak w większości będzie poruszał się w mieście i trasie, to klasa full-size chyba odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Jest jeszcze Amarok, ale ten w wersji ze stałym napędem. Tyle, że wtedy nie ma biegu zredukowanego. Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 :oops: :oops: No to zostaje tylko L200 ;-) Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linchpin Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 a co na rynku amerykańskim? tam zdaje się jest popularny automatycznie dołączany przód np. Jeep Amarok ma 7biegową skrzynię z krótką 1ką, więc brak reduktora można by przełknąć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Amarok ma 7biegową skrzynię z krótką 1ką, więc brak reduktora można by przełknąć :) Ale w zaplanowym budżecie nie wyrobisz się z amarokiem - auta jest chyba niecałe dwa lata na rynku, a do tanich nie należy ;-) A z amerykańskiego rynku to tylko full sizy wchodze w grę. Chyba żaden z mniejszych pikapów nie ma centralnego dyfra lub fukcji auto 4x4 :roll: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linchpin Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Czy delikatnie sugerujesz mi że mam garaż sobie przesunąć do tyłu? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Czy delikatnie sugerujesz mi że mam garaż sobie przesunąć do tyłu? :D Parkuj pod chmurką - zostanie wolne miejsce w garażu na jakąś inną zabawkę :taaa: :taaa: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi