japacz Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Misiek - kupiłeś najlepsze 4x4 pod słońcem i się nie chwalisz?!? :-D Co to za wielkolud co się do standardowej przyczepy nie mieści? Debon (Cheval Liberte) miał swego czasu w ofercie przyczepę do przewozu dużych i ciężkich koni. O - TUTAJ jest taka i ma 180 cm szerokości. Ewentualnie jak ogr będzie podróżował sam to kupuj taką na 1,5 konia bo w środku i tak nie ma przedzielnika, a będzie napewno taniej od tego XL-a. A wogóle to witaj w gronie miłośników czterokopytnych ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Misiek - kupiłeś najlepsze 4x4 pod słońcem i się nie chwalisz?!? :-D Co to za wielkolud co się do standardowej przyczepy nie mieści? Debon (Cheval Liberte) miał swego czasu w ofercie przyczepę do przewozu dużych i ciężkich koni. O - TUTAJ jest taka i ma 180 cm szerokości. Ewentualnie jak ogr będzie podróżował sam to kupuj taką na 1,5 konia bo w środku i tak nie ma przedzielnika, a będzie napewno taniej od tego XL-a. A wogóle to witaj w gronie miłośników czterokopytnych ;-) Dzięki Japacz!! Od pół roku mamy kobyłkę SP, na której jeździ moja córka. Niestety z racji moich gabarytów nie ma opcji, żebym na nią wsiadł. Zanabylem więc Shire'a ogierka. 6 lat 190cm w kłębie i koło tony wagi. Wiem, że mogę kupić taką bukmanę, ale myślałem o jakiejś okazji. Jak na razie jestem zarżnięty jak karp na wigilię. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 ... Zanabylem więc Shire'a ogierka. 6 lat 190cm w kłębie i koło tony wagi... Ładny... misiek :mrgreen: Faktycznie kawał zwierzaka ;-) Wybrałeś Shire'a z jakichś konkretnych powodów czy tylko dlatego, że jesteś "dużym facetem"? Bo Shire to raczej mało popularna rasa do jazdy wierzchem, a są zwierzaki, które może nie wyglądają tak okazale ale potrafią unieść na grzbiecie całkiem sporego jeźdźca. Pytam przez czystą ciekawość bo sam jestem wagi raczej piórkowej ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Wybrałem, bo jest piękny. Nadają się i pod zaprzęg i pod wierzch. Zawsze podobały mi się takie konie. Właściwie to konie podobały mi się wszystkie, ale Perszerony, Shire, Fryzy i Tinkery najbardziej. Jak moja żonka się dowiedziała, to wynalazła mi Niuńka w necie. Pojechaliśmy go obejrzeć i wpadłem po uszy :-D . Nie było opcji, żeby nie był mój. Gość miał jeszcze 3 ogry, ale były tak dzikie, że adrenalina płynęła im z uszu i oczu strumieniami. A ten, grzeczny, spokojny i kurewski pieszczoch :-) Ma licencję na krycie, więc może zarobi na swoje utrzymanie. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 :mrgreen: Misiek69, Duuuży CHŁOP, duży RAM, duży QŃ, duży .... Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Dzięki Panowie, ale kończmy ten OT. To Arka temat. ;-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Przeniosłem część postów do właściwego działu. Liczę na więcej zdjęć :mrgreen: Piękny koń :-) Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 15 Października 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Proponuje teraz temat, pokaż swojego konia :mrgreen: Misiek już pokazał że ma dużego, kto następny ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Proponuje teraz temat, pokaż swojego konia :mrgreen: Misiek już pokazał że ma dużego, kto następny ;-) Ech... Wam się wszystko z chusteczką kojarzy... :kasztan: Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Proponuje teraz temat, pokaż swojego konia :mrgreen: Misiek już pokazał że ma dużego, kto następny ;-) Nie mam obiektywu szerokokątnego :lol: :lol: :lol: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 -"mój koń nie mieści mi się w dłoń"... :kasztan: Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Odgrzeję kotleta i się pochwalę. Oto mój kącik puchnącego z dumy: http://www.youtube.com/watch?v=ax20zhK8O7Q Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawy Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Piękny :lol :lol: jak będzie można to podjadę kiedyś z córką zobaczyc w realu :-D Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Zajeżdżaj!!! W stajni jesteśmy prawie codziennie. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Misiek69, jestes pewnien, że to jest jeszcze koń :shock: :shock: Bo wygląda jak w skali 2:1 :lol: :lol: Normalnie bestia :luz: :mrgreen: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wafel Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Olbrzymi. Piękne zwierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Piekny... a ja się wybieram jak sójka za morze i nie mogę się wybrać w końcu do Ciebie :oops: :oops: :oops: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Koniś urósł ostatnio. Ma 192cm w kłębie i waży ok 1100kg :-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 5 Marca 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Piekne ma kopytka, kowal ma co robić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Piekne ma kopytka, kowal ma co robić, No! Bierze od nas 4 dychy więcej :-D Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Misiek69, PRZEZAJEBISTY Koń! tez marzy mi sie zeby cos po polu latało za domem, jaki koszt utrzymania takiego Wielkokonia :-D?? gratulacje! Jest świetny! p.s ja jestem psiarzem wielkim no i koniarzem tez chod w przypadku tego drugiego nie praktykującym. moi dziadkowie mieli, ja narazie stworzyc musze odpowiednie warunki :kasztan: Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Tanio nie jest. Biorąc pod uwagę pensjonat, wyżywienie, kowala, lekarza, instruktora - ze dwa koła miesięcznie się uzbiera. Teraz przymierzam się do kursu powożenia ale nie wiem jak z czasem będzie. Mam upatrzone dwie bryczki - maratonówkę (króciutka do zabawy) i taką duża podróżną ale to na pewno w innym terminie. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 ...Teraz przymierzam się do kursu powożenia ale nie wiem jak z czasem będzie. Mam upatrzone dwie bryczki... No i to rozumiem :-) Bo jak kiedyś napisałeś, że planujesz pod siodło to mimo wszystko jakoś nie mogłem sobie tego do końca wyobrazić ;-) Ja wiem, że się da ale nawet będąc dużym chłopem trzeba by z drabiny wsiadać, a to sakramencko niewygodne jest :mrgreen: No a teraz jak się kucyk nauczy bryczkę ciągnąć to i czasem może Gumisia z opresji wyratuje jak te wszystkie lifty i mody zawiodą :kasztan: A tak na serio to piękny zwierzak :up: Ps. Pani, która go cofa na filmie bardziej zdecydowana musi być ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Koń już jest ujeżdżony pod siodło. Słucha się pięknie i chodzi jak w zegarku. Jak na razie ma wywalone na przechodzące obok klacze, ale zdaję sobie sprawę, że jak zaczną się gonić, to, to się zmieni. A ta pani, to jest osoba, która właśnie konia ujeździła. Jest koniarą z czterdziestoletnim stażem, startowała z powodzeniem w ogólnopolskich zawodach i ma międzynarodową licencję sędziowską. Wie co robi, ale wiesz jak jest z ogrami. Cały czas będzie próbował rządzić, sprawdzać na ile może sobie pozwolić itp. Film nagrany jest do "Shire Horse Society", bo staram się o wpisanie konia do brytyjskiej księgi hodowlanej. Pochwalić się mogę, że od dwóch tygodni sam jestem dumnym członkiem tego stowarzyszenia, tylko mnie do księgi nie wpisali :-D Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Nie znam się na końskim świecie, ale muszę przyznać, że konik jest niesamowicie majestatyczny. Do tego Gumiś i zestaw mamy piękny. Gratuluję, piękne zwierzę ! Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi