Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Misiek - kupiłeś najlepsze 4x4 pod słońcem i się nie chwalisz?!? :-D Co to za wielkolud co się do standardowej przyczepy nie mieści? Debon (Cheval Liberte) miał swego czasu w ofercie przyczepę do przewozu dużych i ciężkich koni. O - TUTAJ jest taka i ma 180 cm szerokości. Ewentualnie jak ogr będzie podróżował sam to kupuj taką na 1,5 konia bo w środku i tak nie ma przedzielnika, a będzie napewno taniej od tego XL-a.

A wogóle to witaj w gronie miłośników czterokopytnych ;-)

post-158-15323756163762_thumb.jpg

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Misiek - kupiłeś najlepsze 4x4 pod słońcem i się nie chwalisz?!? :-D Co to za wielkolud co się do standardowej przyczepy nie mieści? Debon (Cheval Liberte) miał swego czasu w ofercie przyczepę do przewozu dużych i ciężkich koni. O - TUTAJ jest taka i ma 180 cm szerokości. Ewentualnie jak ogr będzie podróżował sam to kupuj taką na 1,5 konia bo w środku i tak nie ma przedzielnika, a będzie napewno taniej od tego XL-a.

A wogóle to witaj w gronie miłośników czterokopytnych ;-)

Dzięki Japacz!!

Od pół roku mamy kobyłkę SP, na której jeździ moja córka. Niestety z racji moich gabarytów nie ma opcji, żebym na nią wsiadł. Zanabylem więc Shire'a ogierka. 6 lat 190cm w kłębie i koło tony wagi.

2012-10-03-118.jpg

Wiem, że mogę kupić taką bukmanę, ale myślałem o jakiejś okazji. Jak na razie jestem zarżnięty jak karp na wigilię.

http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze

www.karawanier.pl

Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03

Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02

LESLIE RS3L - Już straszy!!!

Opublikowano
... Zanabylem więc Shire'a ogierka. 6 lat 190cm w kłębie i koło tony wagi...

Ładny... misiek :mrgreen: Faktycznie kawał zwierzaka ;-) Wybrałeś Shire'a z jakichś konkretnych powodów czy tylko dlatego, że jesteś "dużym facetem"? Bo Shire to raczej mało popularna rasa do jazdy wierzchem, a są zwierzaki, które może nie wyglądają tak okazale ale potrafią unieść na grzbiecie całkiem sporego jeźdźca.

Pytam przez czystą ciekawość bo sam jestem wagi raczej piórkowej ;-)

Opublikowano

Wybrałem, bo jest piękny. Nadają się i pod zaprzęg i pod wierzch. Zawsze podobały mi się takie konie. Właściwie to konie podobały mi się wszystkie, ale Perszerony, Shire, Fryzy i Tinkery najbardziej. Jak moja żonka się dowiedziała, to wynalazła mi Niuńka w necie. Pojechaliśmy go obejrzeć i wpadłem po uszy :-D . Nie było opcji, żeby nie był mój. Gość miał jeszcze 3 ogry, ale były tak dzikie, że adrenalina płynęła im z uszu i oczu strumieniami. A ten, grzeczny, spokojny i kurewski pieszczoch :-) Ma licencję na krycie, więc może zarobi na swoje utrzymanie.

www.karawanier.pl

Opublikowano

Przeniosłem część postów do właściwego działu. Liczę na więcej zdjęć :mrgreen:

Piękny koń :-)

It's nice to be important but it's more important to be nice :)

www.grokker.pl

www.bostikpolska.pl

.

Opublikowano
Proponuje teraz temat, pokaż swojego konia :mrgreen:

Misiek już pokazał że ma dużego, kto następny ;-)

Ech... Wam się wszystko z chusteczką kojarzy... :kasztan:

www.karawanier.pl

Opublikowano
Proponuje teraz temat, pokaż swojego konia :mrgreen:

Misiek już pokazał że ma dużego, kto następny ;-)

Nie mam obiektywu szerokokątnego :lol: :lol: :lol:

www.grokker.pl

www.bostikpolska.pl

.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Misiek69, jestes pewnien, że to jest jeszcze koń :shock: :shock:

Bo wygląda jak w skali 2:1 :lol: :lol:

Normalnie bestia :luz: :mrgreen:

F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞

Escalade 6.2😍

Opublikowano

Piekny... a ja się wybieram jak sójka za morze i nie mogę się wybrać w końcu do Ciebie :oops: :oops: :oops:

www.grokker.pl

www.bostikpolska.pl

.

Opublikowano

Misiek69, PRZEZAJEBISTY Koń! tez marzy mi sie zeby cos po polu latało za domem, jaki koszt utrzymania takiego Wielkokonia :-D??

gratulacje! Jest świetny!

p.s ja jestem psiarzem wielkim no i koniarzem tez chod w przypadku tego drugiego nie praktykującym. moi dziadkowie mieli, ja narazie stworzyc musze odpowiednie warunki :kasztan:

Chevy Silverado K3500 97r

Chevy Corvette c3 Stingray 75r

"..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..."

Opublikowano

Tanio nie jest. Biorąc pod uwagę pensjonat, wyżywienie, kowala, lekarza, instruktora - ze dwa koła miesięcznie się uzbiera. Teraz przymierzam się do kursu powożenia ale nie wiem jak z czasem będzie. Mam upatrzone dwie bryczki - maratonówkę (króciutka do zabawy) i taką duża podróżną ale to na pewno w innym terminie.

www.karawanier.pl

Opublikowano
...Teraz przymierzam się do kursu powożenia ale nie wiem jak z czasem będzie. Mam upatrzone dwie bryczki...

No i to rozumiem :-) Bo jak kiedyś napisałeś, że planujesz pod siodło to mimo wszystko jakoś nie mogłem sobie tego do końca wyobrazić ;-) Ja wiem, że się da ale nawet będąc dużym chłopem trzeba by z drabiny wsiadać, a to sakramencko niewygodne jest :mrgreen: No a teraz jak się kucyk nauczy bryczkę ciągnąć to i czasem może Gumisia z opresji wyratuje jak te wszystkie lifty i mody zawiodą :kasztan:

A tak na serio to piękny zwierzak :up:

Ps. Pani, która go cofa na filmie bardziej zdecydowana musi być ;-)

Opublikowano

Koń już jest ujeżdżony pod siodło. Słucha się pięknie i chodzi jak w zegarku. Jak na razie ma wywalone na przechodzące obok klacze, ale zdaję sobie sprawę, że jak zaczną się gonić, to, to się zmieni. A ta pani, to jest osoba, która właśnie konia ujeździła. Jest koniarą z czterdziestoletnim stażem, startowała z powodzeniem w ogólnopolskich zawodach i ma międzynarodową licencję sędziowską. Wie co robi, ale wiesz jak jest z ogrami. Cały czas będzie próbował rządzić, sprawdzać na ile może sobie pozwolić itp.

Film nagrany jest do "Shire Horse Society", bo staram się o wpisanie konia do brytyjskiej księgi hodowlanej. Pochwalić się mogę, że od dwóch tygodni sam jestem dumnym członkiem tego stowarzyszenia, tylko mnie do księgi nie wpisali :-D

www.karawanier.pl