milek Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Panowie, z tego co mi wiadomo v8 powinna chodzić superrówno, ja wyczuwam u siebie lekkie drgania na wolnych obrotach, od czego zacząć poszukiwania przyczyny? Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milek Opublikowano 30 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Wiele u mnie v8 jezdzi i w większości naprawdę idealna praca jest, jakieś sugestie co do sprawdzenia? Świece? Co w ogóle sadzicie o platynach do tego silnika? Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Jeżeli już to poduchy pod skrzynią/silnikiem czy coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 U mnie powodem drgań był 'missfire' na jednym z garów, który się regularnie pojawiał i wprawiał silnik w drgania. Pomogła wymiana cewki zapłonowej - po wymianie chodził tak, że nie było czuć w aucie, czy jest odpalony silnik, czy nie :-) Żeby to zdiagnozować trzeba się pod kompa podpiąć, który zlicza 'missfire' przez kilka minut. U mnie na pierwszym garze było chyba ze 30 zgubień iskry w przeciągu minuty, czy jakoś tak. Na pozostałych garach 1-2 albo wcale. Oczywiście mogą być też inne rzeczy - zapchany EGR, zawór PCV (odma), wypalone świece, zapchany filtr powietrza, etc, itp, itd :-) Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milek Opublikowano 30 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Pamiętasz jakim programem to diagnozowałeś? Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Diagnozował mi to serwis Darecki w Warszawie :-) Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milek Opublikowano 30 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 No ja nie mam możliwości podjechania tam niestety....a i na zimnym silniku jest idealnie, jak się rozgrzeje to drga... [ Dodano: 2012-10-03, 00:02 ] Panowie, a co myślicie o tym, by po kolei odpinać cewki i może na tej podstawie coś się wyjaśni? Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Wiele u mnie v8 jezdzi i w większości naprawdę idealna praca jest, jakieś sugestie co do sprawdzenia? kazdy silnik powinien pracowac rowno, niezaleznie od ukladu i ilosci cylindrow mi sugerowano problemy z ukl. paliwowym albo zaplonu, czyli wtryskiwacze/swiece/cewki. Moim tez troche trzepie - na zimno i na wolnych obr. Jesli masz zalozony LPG w aucie - zobacz, moze drgania znikaja, przy przelaczeniu na ktores zasilanie Jesli pojawiaja sie dopiero na cieplo - moze to cos zwiazanego np. z wiatrakiem chlodnicy? Podnies maske i poobserwuj skad moga brac sie drgania... Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donald Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 EAZY. Jesli mialo by bys to moim zdaniem jest najblizej prawdy powodu twojego problemu. Cytuj donald Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 EAZY. Jesli mialo by bys to moim zdaniem jest najblizej prawdy powodu twojego problemu. Tłumaczyłeś to z jakiegoś narzecza suahili ? :roll: Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JBednarczyk Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 EAZY. Jesli mialo by bys to moim zdaniem jest najblizej prawdy powodu twojego problemu. Tłumaczyłeś to z jakiegoś narzecza suahili ? :roll: No so ty pszeciesz mugl to pisac po uzyciu a to nie grzeh tylko nawet powut do dumy...aesienaaliem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi