Skocz do zawartości

FSO Pick-up

Zeed

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak - po pierwsze pojazdu już nie posiadam, czego strasznie żałuje, ale było jak było, pozostały przynajmniej wspomnienia. No i zdjęcia, co prawda w większości marnej jakości, ale widać co trzeba. Zaczęło się tak:

obraz4286.jpg

w640.png

obraz4287.jpg

w640.png

obraz4288.jpg

w640.png

od czasu do czasu coś woził, w tym celu uzyskał na chwile nawet bagażnik dachowy

obraz4293.jpg

w640.png

dsc0130o.th.jpg

kołpaczek pasujący do epoki pojazdu ;-)

obraz4389.th.jpg

obraz4386.th.jpg

w doborowym towarzystwie :d2:

189qfc.th.jpg

dzikus174.th.jpg

na chwile inne koło zawitało z innego mojego wtedy pojazdu, i nawet nawet nie najgorzej wyszło

dzikus229.th.jpg

dzikus236.th.jpg

obraz4368.th.jpg

no i potem nadszedł czas na zmianę ubarwienia, na jedyny słuszny kolor (wg mnie naturalnie) :luz:

obraz4545.th.jpg

obraz4547.th.jpg

obraz4549.th.jpg

dsc00001fjt.th.jpg

kolejne wariacje na temat kołpaka :roll:

dsc00003p.th.jpg

na chwile wpadły halogeny na dach siek:

obraz4553.th.jpg

potem przyszedł czas zająć się tylnym zawieszeniem 8-) tutaj widoczne 3 możliwości, najbardziej w tyle seria, na środku docelowo, bo najniższa opcja wykluczała możliwości przewozowe pojazdu

obraz4624.th.jpg

no i koło docelowe w końcu się pojawiło, może nie do końca takie jak miało być, ale trafiła się okazja, więc

dsc00278d.th.jpg

obraz4618.th.jpg

ślady bynajmniej nie po fiacie

dsc00261eyk.th.jpg

zgodnie z przekonaniami, pewnych rzeczy nie mogło zabraknąć

dsc00283nbt.th.jpg

dsc00284b.th.jpg

dsc00285i.th.jpg

dsc00286s.th.jpg

a na zimę, prowizoryczna plandeka musiała się pojawić, żeby proces korozji (i tak dosyć zaawansowany) nie posuwał się dalej

obraz4627.th.jpg

obraz4625.th.jpg

...zdaje sobie sprawę, że ten pojazd trochę średnio się ma do reszty pojazdów na tym forum, po za tym moje działania względem niego były jaki były, człowiek był młody i głupi

:lol2: traktowałem to auto nieco z przymrużeniem oka, a sytuacja późniejsza zmusiła mnie, żeby się go pozbyć niestety, więc gdyby komuś się przewinęło to auto gdzieś-kiedyś, to chętnie uzyskałbym kontakt do obecnego właściciela (pod warunkiem, że w między czasie nie poszło na żyletki).

wake up - pick up

• 3 tygodnie później...
  • 4 lata później...
Jakieś mody w planach? Jaki piec w nim siedzi? :)

Silnik seria 1.6 z kuchenką, którą na początek wywaliłem. Plany - na razie doprowadzenie do dobrego stanu, bo pomimo działania to jednak odcisnęło się na nim piętno kilkuletniego przyrostu.

Zwalaj tą skrzynię z niego i modeluj z niego FSO vel Camino

Obecnie będzie tylko oryginał - bo to mi się w nim (pomimo pokraczności) podoba. Ale znając samego siebie to koło i "gleba" pewnie prędzej czy później nastąpi. Trzeba jednak wziąć pod uwagę jego unikatowość, bo poznikały trucki borewicze z ulic całkowicie. Mocno sentymentalny nie jestem, ale jakby nie było to jednak cząstka polskiej marnej motoryzacji.

wake up - pick up

Obecnie będzie tylko oryginał - bo to mi się w nim (pomimo pokraczności) podoba. Ale znając samego siebie to koło i "gleba" pewnie prędzej czy później nastąpi. Trzeba jednak wziąć pod uwagę jego unikatowość, bo poznikały trucki borewicze z ulic całkowicie. Mocno sentymentalny nie jestem, ale jakby nie było to jednak cząstka polskiej marnej motoryzacji.

Twoje auto, Twój projekt!!! ;-)

Czekamy na efekt transformacji i trzymam kciuki. :-D

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Zeed, zajebisty.

Nie dość, że "Borewicz" z prostokątnymi lampami, to jeszcze z blaszaną paką i oryginalnymi kołami - naprawdę ciężko teraz coś takiego znaleźć :luz:

Zostaw w oryginale przynajmniej od strony wizualnej ;-)

A w ogóle który to rocznik?

F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞

Escalade 6.2😍

• 1 miesiąc temu...