wojtek 7.4 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Panowie rozglądam się za fordem f150 i jest jeden który mnie interesuje ale po rozmowie telefonicznej z właścicielem okazało się kilka usterek do zrobienia: uszczelka przy jednym kolektorze ,świecący abs na desce rożdzielczej i jakieś drobne rzeczy , i tu pytanie odnośnie wymiany uszczelki przy kolektorze jaki tam jest dostęp , i czy trudno ją wymienić i o ten świecący abs jakie mogą być przyczyny , auto to ford f150 4.6 4x4 z 2000 roku , auta osobiście jeszcze nie oglądałem tylko rozmawiałem przez telefon i jeszcze jedno pytanie odnośnie rozrządu podobno w fordach trzeba cześciej wymieniać łańcuch niż np w chevym Cytuj chevy silverado 7.4 v8 sold pontiac firebird 5.0 v8 chrysler 300c 3.5 v6 dodge ram 4.7 v8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 VIN coś Ci powie. A poza tym - "jakieś drobne rzeczy" ? --- Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek 7.4 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 vinu jeszcze nie brałem bo pierw interesuje mnie uszczelnienie tego kolektora , żeby nie było rozbierania połowy samochodu a vin mi tego nie powie dlatego pytam właścicieli fordów ,auto jest bezwypadkowe i od pierwszego właściciela który sam je kupil jako nowe w kanadzie i użytkuje teraz w polsce a wiem bo sam przedtem to auto widziałem kilka razy bo to sąsiad mojego kumpla Cytuj chevy silverado 7.4 v8 sold pontiac firebird 5.0 v8 chrysler 300c 3.5 v6 dodge ram 4.7 v8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 VIN może powiedzieć czy nie miał jakiegoś dzwona - sam bym od tego zaczął a potem sprawdzał jak wymienić uszczelkę i co to są "jakieś drobne rzeczy". Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek 7.4 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 no własnie chodzi mi o to czy się da wymienić bez jakiś wielkich operacji ,może jutro podjade go obejrzeć to wrzucę vin i jak byś go sprawdził to był bym wdzięczny [ Dodano: 2012-08-22, 20:45 ] MKmario prośba o sprawdzenie vinu 2FTRX18W6YCA25622 Cytuj chevy silverado 7.4 v8 sold pontiac firebird 5.0 v8 chrysler 300c 3.5 v6 dodge ram 4.7 v8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 A tu wyposażonko: ;-) F150, Romeo V8 4.6 SOHC EFI, Ebony (Solid C/C) VIN Number: 2FTRX18W6YCA25622 Primary Features Build Date: 11.11.1999 Vehicle Line: F150 Body Style: Super Single Cab Series: 150 Engine: Romeo V8 4.6 SOHC EFI Transmission: 4R70W (AODE) 4-Speed Auto Trans Drive: LHD 4WD (PTD) Axle Ratio: 3.55 Emission: With 49 State Emission Requirements Air Conditioning: Manual Air Conditioning Paint: Ebony (Solid C/C) Minor Features Dark Graphite With Tailgate Lock Styleside Box - STL Inner/Outer 139"/3531MM Wheelbase (-)"XL" Ontario Plant Build With Convenience Group Exterior Appearance - Level 1 With Lower Body Moulding Lower B/Side Mldg-Bodycolor With Side Auxiliary Step W/O Lights With Driver Manual Mirror Remote Controlled/Manual With Body Coloured Exterior Mirror With 2nd Row Folding Seat With Front Licence Plate Bracket Immersion Heater Engine 3.55 Rear Axle Limited Slip Differential Man Shift On Fly-Ctr Disconnect With Skid Plates Less Auxiliary Fuel Tank With Tilt Steering Wheel With Speed Control With KMH/MPH Speedometer With Tachometer With AM/FM CD Player With NAAO Radio Frequency With Daytime Running Lamps With Front Fog Lamps Ebony (Solid C/C) Z ciekawostek: Zaległa akcja serwisowa na taśmy mocujące zbiornik paliwa;) Co do kotrolki ABS - zgadzam się z Mario. Do sprawdzenia wszystkie 3 czujniki z akcentem na tył. I wcale nie trzeba jeździć w terenie, żeby to uszkodzić. W kwestii kolektora - bardziej niż o dostęp martwiłbym się o stan szpilek/śrub. Bo jak coś się urwie przy odkręcaniu to front robót może się nieco poszerzyć... Czego oczywiście nie życzę ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek 7.4 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 dzięki serdeczne chłopaki za sprawdzenie , z tymi kolektorami jest jak pisze japacz stan szpilek jest w opłakanym stanie i pewni będzie problem z ich odkęceniem , dlatego muszę się zastanowić nad tym autem Cytuj chevy silverado 7.4 v8 sold pontiac firebird 5.0 v8 chrysler 300c 3.5 v6 dodge ram 4.7 v8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi