pavlos71 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Witam wszystkich , może ktoś moze cos podpowiedzieć ,ostatnio ramka przy około 3 tys gasnie i trzeba się zatrzymać i odpala na nowo ale trzeba jechać jak dupa a i tak często mi zgasnie z reguły najlepiej nie przekraczać 2 tyś .podłaczaliśmy go pod kompa na serwisie i zero błędów a wczesniej świecił się check i niby była to sonda lambda a wspomnę że ramka jest zagazowana i dzieje się tak na benzynie czy na gazie obojętnie , no i na wolnych odcina zapłon i zdycha przy 4 tyś ale podobno wszystkie tak maja na wolnych ja juz zwariowałem nie wiem co robić moze komputer pada ? może ktoś ma pomysł może jakoś zresetować komputer ? Cytuj
Datex Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 A nie łapie gdzieś lewego powietrza ? Cytuj
pavlos71 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Ale gdzie miałby łapać miedzy filtrem a przepustnicą wszystko oglądałem Cytuj
tritrans Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Może to być walniety zawor EGR koszt zakupu w serwisie około 270 zł Miałem tak samo potrafił sobie zasnąć w czasie jazdy odpalalem i jechał dalej zero błędów natomiast pokazywało błąd sądy lambda. EGR kupowałem w serwisie dodga w Krakowie u Zasady. Pozdrawiam Cytuj Nie możesz zatrzymać żadnego dnia , ale możesz go nie stracić !!! Ford kuga 2,0 '15 Opel vivaro 2,0 '11
pavlos71 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 kurde to jest jakaś myśl ,dzięki Cytuj
Bruum Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Dobra myśl z egr-em. Do rozpoznania zaślepić. Czasem przypchany/stopiony katalizator/tłumik może coś takiego dawać. Przy gazie potrafi wkład pękać i kawałki lecą do tłumika i go przypychają. Jest różnica ciepły/zimny silnik? Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa
pavlos71 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Nie ma różnicy czy ciepły czy zimny ,teraz nie miałem czasu się bawić ale ostatnio jak zaczeło to się dziac to nie wyświetlało mi żadnych błedów a dziś widzę że znow się pali to jutro uderzam na serwis go pod kompa podpiąć ,może teraz coś pokaże. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi