adamsolberg Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Witam! Mam dwa pytanka co do F150 (dokładnie X gen.): Co dokładnie robi przycisk OVERDRIVE na dźwigni biegów (zasada działania i funkcja)? Oraz nie wiem czy coś mi nie gra z tempomatem. Czasem działa czasem nie... Przyciski ON i SET ACCEL i tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Jeśli masz jakąś rzeźbę z piastami np. pasującą idealnie lecz nie od twojego modelu wtedy tempomat będzie głupieć, tak się u mnie dzieje. Posprawdzaj dokładnie, czy nie ma przy kole wszelkiego rodzaju leczeń izolacją. U mnie już się przyzwyczaiłem ale tempomat mam w zakresach 65km/h do 75km/h potem od 105km/h do 115km/h a dalej rzadko używane powyżej 150km/h :mrgreen: Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 OD/OFF Overdrive wyłączony, czyli skrzynia chodzi w trybie bez ostatniego biegu. Stosuje się przy jeździe w mieście, bywa pomocne przy holowaniu przyczepy. Nie hamuje biegami, od tego jest system Tow/Haul, ale tego możesz nie mieć. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpo Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Miałem Jeepa i w nim OD/OFF wyłącza tzw. nadbieg. Stosuję się to podczas holowania przyczepy, jazdy pod górę z obciążeniem... Cytuj Ford F-150 5.4 2005 rok Lift 2.5" 315/70/17 black Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsolberg Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Dzięki Panowie za wyjaśnienie. Z piastami jest wszystko ok... Mam moduł do wymiany, może to od tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi