wilczysław Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Witam Od niedawna jestem właścicielem pijaweczki czyli dodge ram 1500 5.9 rok 2002. Problem jest następujący jak jadę na gazie i mocno przycisnę to gazownia piszczy i przełącza mnie na benzynę, co to może być? Noszę się z zamiarem przeniesienia butli z paki w miejsce koła zapasowego. Gazownik podliczył mi łączny koszt około 2000 zł ale nie w tym problem, problem w tym że powiedział mi że błąd który mi się pali teraz będzie palił się nadal bo ten typ tak ma. Nie lubię jak mi się palą błędy i coś można z tym zrobić? Pytanie trzecie jak jadę na niskich obrotach to z okolic pedałów słychać jakby szum i jest lekko odczuwalne drżenie na pedale gazu, co to może być i proszę nie mówić że zajechana skrzynia hehe. Na koniec perełka do czego służą przyciski widoczne na zdjęciu ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Przyciski służą do obsługi tempomatu. Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczysław Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Hmm te też są do tempomatu? Włączenie i załączenie tempomatu mam w przyciskach po lewej stronie kierownicy. Co tymi przyciskami się ustawia w tempomacie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Problem jest następujący jak jadę na gazie i mocno przycisnę to gazownia piszczy i przełącza mnie na benzynę, co to może być? Jaka masz instalację? (wtryski, reduktory,sterownik, gr.przewodów) Prawdopodobnie zle wyregulowana jest mieszanka -zbyt uboga, złe cisnienie na reduktorach lub poprostu reduktory nie wyrabiają. Noszę się z zamiarem przeniesienia butli z paki w miejsce koła zapasowego. Gazownik podliczył mi łączny koszt około 2000 zł Zbiornik 94L IRENE - 420zł http://www.drypa.pl/produkt963_Towary_chwilowo_niedostepne_-_Zbiorniki_niedostepne_-__-_680_H300_94L_ZTZ_Zbiornik_toroidalny_Irene_(2009r).html lub http://drypa.info/produkt1219_ZBIORNIKI_TOROIDALNE_-_Toroidalne_H-270mm_-__-_720_H270_95L_ZTP_Zbiornik_toroidalny_STAKO.html Nowe przewody -ok. 200zł Robocizna max 300-400zł Wiec podziękuj temu panu Pytanie trzecie jak jadę na niskich obrotach to z okolic pedałów słychać jakby szum i jest lekko odczuwalne drżenie na pedale gazu, co to może być i proszę nie mówić że zajechana skrzynia hehe. Możliwe że tarcze hamulcowe pokrzywione lub uszkodzony czujnik abs Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Przełączanie na benzynę jest efektem niewydolności instalacji gazowej. Może to być spowodowane złą kalibracją systemu lub źle dobraną instalacją gazową. Gazownik podliczył mi łączny koszt około 2000 zł ale nie w tym problem, problem w tym że powiedział mi że błąd który mi się pali teraz będzie palił się nadal bo ten typ tak ma. Zmień gazownika, bo to co napisałeś świadczy, że masz do czynienia z rzeźnikiem. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczysław Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Dziękuje za informacje. Co do tego jaką mam instalację to bladego pojęcia nie mam , sprawdzę dziś lub jutro może znajdę jakąś płytkę znamionową na tym ustrojstwie. Z gazownikiem dałem sobie spokój już wcześniej, znajomy mi go polecił a osoba okazała się całkiem niepoważna. Miał mi przedstawić kosztorys i już się nie odezwał. Może wystraszył się samochodu hehe. AdAm przyciski faktycznie służą do obsługi tempomatu hehe. Ma ktoś doświadczenie z ogrzewaniem postojowym mokrym tzw webasto ? Chciałbym sobie coś takiego zamontować ale nie wiem czy ma być mniej wydajne czy bardziej czy jest jakieś bardziej lub mniej pasujące do pijawki. [ Dodano: 2012-06-17, 22:09 ] Dziś naprawiałem hamulec ręczny i z jednej strony się powiodło a z drugiej okazało się że ktoś zdemontował szczęki i zapomniał założyć hehe. Zauważyłem luz na tylnej półosi i w związku z tym mam pytanie czy w tylnej piaście wymienia się łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi