mrB Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Witam, tym razem juz na serio Ramidlo zakupione - endorfiny nareszcie "znowu w normie" Kwiecien 2006, 53tys mil, 1850h 8-) w swini i patyku, do tego podgrzewane fotele, ale bez otwieranej tylnej szyby w silniku ciagle jeszce oryginalny moparowski akumulator przednie lozyska troche wyja powyzej 100km/h, czeka mnie tez wymiana wszystkich plynow organicznych, a potem to sie zobaczy jeszcze foto z ostatniego test-drajwa z artystycznie zalozonymi blachami Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 5 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Gratki dla kolegi i życzę długiej bezawaryjnej eksploatacji :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Gratulacje taczki !! Dawaj więcej zdjęć!! Podwieszenie tablicy rejestracyjnej jest dalekie od niemieckiej perfekcji :) Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 gratuluje i rzucaj wiecej fotek :) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawy Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Gratulacje ! :lol: Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 mrB, gratuluje. co prawda to "tylko" Dodge ale w koncu pickup :lol: :lol: :lol: Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Gratki!!! No nareszcie Dodge!!! Bo coś nas mało :kasztan: :-D Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Misiek69, to co ja mam powiedziec :-) Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 gratuluje i rzucaj wiecej fotek :) kiedy wlasnie nie mam, te z aukcji zniknely zanim zdazylem zapisac czeka mnie fotoseszion z muflonem... na razie odkrylem, ze po zamknieciu wszystkiego z centralnego zamka (pilotem) klapka wlewu paliwa jest otwarta i korek od wlewu daje sie spokojnie wyjac :) Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus0 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 na razie odkrylem, ze po zamknieciu wszystkiego z centralnego zamka (pilotem) klapka wlewu paliwa jest otwarta i korek od wlewu daje sie spokojnie wyjac :) No i wszystko jest w najlepszym porządku, tak mają!!! Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 No i wszystko jest w najlepszym porządku, tak mają!!! Po tym właśnie można poznać, że to nie chińska podróbka :lol: [ Dodano: 2012-06-05, 22:14 ] Misiek69, to co ja mam powiedziec Nic nie mów, tylko sprzedaj węglarę i kup Rama :-P Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 niepraktyczne w dzisiejsszych czasach drogiej benzyny i niestrzezonych parkingow :) pasuje do niego jakis zamykany zamiennik? Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Nic nie mów, tylko sprzedaj węglarę i kup Rama to sie mam cofac ??? no co ty, ja tu kombinuje jak cos jeszcze dokupic ;) Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonko Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 pasuje do niego jakis zamykany zamiennik? Daję link http://www.ebay.pl/itm/2000-2009-DODGE-RAM-abschliesbarer-Tankdeckel-Gas-Cap-/360269264467?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item53e1b8b653#ht_2476wt_901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Gratulacje! Pamiętam po światełkach, że był omawiany na forum. Swoją drogą fajnie wpasowane w zderzak. Ktoś się napracował by oświetlenie było przepisowe. Ale co z wydechem? W Germanii - jak w całej UE - boczny prawy jest chyba niedozwolony... Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 dzieki za linka :) z wydechem to chyba roznie bywa - to auto od kilku lat przechodzilo tuv, wiec trudno powiedziec... pewnie zalezy od diagnosty - z ktorej strony popatrzy :) podobnie z szybami - wszystkie (przednie tez) sa oklejone ciemna folia, juz kilku lokalesow po kolei zdazylo sie zdziwic, ze to przeszlo i fura dostala znaczek pojechalem dzisiaj po nowe tablice, zostawilem rama na jakims parkingu, kiedy wrocilem zdazyla juz sie przytulic do niego taka kruszynka normalnie cieplo na sercu sie robi :) :) wiecej fotek wkrotce - kiedy wreszcie wyjdzie jakies normalne slonce, bo tu gdzie mieszkam jest chyba najwieksza ilosc dni deszczowych w roku w calych Niemczech dziekuje za wszystkie komentarze, nie przestawajcie prosze, grupa psychicznego wsparcia i akceptacji jest bardzo potrzebna, aby utwierdzic sie w slusznoscitego desperackeigo i irracjonalnego kroku jakim bylo kupno monster-trucka :mrgreen: Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Gratuluje nowego nabytku :-D I do tego jeszcze jednynej słusznej marki :kasztan: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio93r Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Także gratuluje nowego autka; fajny, fajny. Chyba jak wszyscy z niecierpliwością oczekuje na więcej fotek. Przyznam się, że odkąd zarejestrowałem się na forum to z dnia na dzień mam coraz bardziej ochotę na Rama on przynajmniej wzbudza respekt na drodze, ale spokojnie skończy się leasing na Hila to pomyśli się o Ramku. Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus0 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 grupa psychicznego wsparcia i akceptacji jest bardzo potrzebna, aby utwierdzic sie w slusznoscitego desperackeigo i irracjonalnego kroku jakim bylo kupno monster-trucka :mrgreen: Bardzo dobrze zrobiłeś - mam nadzieję, że samopoczucie masz lepsze... :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Gratulacje! Pamiętam po światełkach, że był omawiany na forum. Swoją drogą fajnie wpasowane w zderzak. Ktoś się napracował by oświetlenie było przepisowe. Ale co z wydechem? W Germanii - jak w całej UE - boczny prawy jest chyba niedozwolony... W Germanii jest dozwolony wydech na prawa strone tak jak czerwone kierunki z tylu, obrysowki pomaranczowe z przodu i amerykanskie lampy z przodu jak nie ma oryginalnych zamiennikow. Z tym wydechem to nawet sie u nas zmienilo w kraju po nowej ustawie bo w 2010 zmieniono przepisy z: "15) w tłumik wydechu - w odniesieniu do pojazdu napędzanego silnikiem spalinowym; wylot rury wydechowej nie może być skierowany w prawą stronę" na: "15) w tłumik wydechu - w odniesieniu do pojazdu wykorzystującego do napędu silnik spalinowy; wylot rury wydechowej nie może być skierowany w stronę otworów wlotowych urządzeń wentylacji;" Czyli od dwóch lat sidepipy i inne pipy skierowane na prawo są najzupełniej legalne. P.S. I dopiero od dwóch lat nielegalne są ciężarówki używane przez hitlerowców do doraźnego zagazowywania w transporcie :D Może na wypadek spotkania z panami policjantami, którzy nie są na bieżąco warto sobie rozporządzenie wydrukować:http://www.krbrd.gov.pl/prawo/prawo_krajowe_r_war_techn_poj.htm Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 W Germanii jest dozwolony wydech na prawa strone tak jak czerwone kierunki z tylu, obrysowki pomaranczowe z przodu i amerykanskie lampy z przodu jak nie ma oryginalnych zamiennikow. Czyli łagodniej niż u nas. Z tym wydechem to nawet sie u nas zmienilo w kraju po nowej ustawie bo w 2010 zmieniono przepisy na: "15) w tłumik wydechu - w odniesieniu do pojazdu wykorzystującego do napędu silnik spalinowy; wylot rury wydechowej nie może być skierowany w stronę otworów wlotowych urządzeń wentylacji;" Tego nie rozumiem. W zeszłym roku na dwóch stacjach diagnostycznych zwracano mi uwagę na nieprawidłowy (wycelowany w prawo) tłumik. Pewnie nie wiedzieli o tych zmianach. Ale dzięki dejwitt za research. Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 dzisiaj odchwaszczanie komory silnika, nie padalo :) przyjrzalem sie jak rozwiazano swiatla w tym egzemplarzu, z tylu - wiadomo, kierunkowskazy zamiast wstecznych i 2 dodatkowe lampy pod zderzakiem, za to z przodu nie ma pozycyjnych :) zolta listwa na dole zapala sie tylko przy otwieraniu auta z pilota Herr poprzedni wlasciciel zalozyl tez przeciwgielne w zderzaku - wspomagajac sie (niegroznie) silvertejpem :) przednia listwa wyglada troche jak pociagnieta tanim sprejem na czarno - nie obchodzi mnie to :kasztan: jakies obcy niezidentyfikowany element w jednym ze schowkow :mrgreen: podgrzewanie 4 liter pasazera pod tylna kanapa zadnej rdzy jedyne zwisy lakieru jakie udalo mi sie do tej pory znalezc - drzwi kierowcy trzymadlo na napoje w srodkowym pasie - ciekaw jestem co tam bylo przymocowane wczesniej (dziury) pewna mokra dziurka ... :mrgreen: reduktor zrudzialy srodkowy tlumik misa olejowa skrzyni, ten farfocel ma w rzeczywistosci moze 1,5cm oryginalne naklejki na ramie :) ostatnie foto - nazywam je "węszący dodż" - jest minimalnie za dlugi wzgledem szopy w ktorej sypia :) Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Wnętrze bardzo ładne, jendak rama jak na 50.000 mil jest straszenie przerdzewiała. Nie wiem jak mają koledzy, ale ja mam z września 2006, 80.000 mil i Rama prawie w ogóle nie ma na sobie śladów korozji. Ciekawe podgrzewanie foteli, zawsze myślałem, że włącznik jest na konsoli środkowej. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Wnętrze bardzo ładne, jendak rama jak na 50.000 mil jest straszenie przerdzewiała No bez przesady - nie strasz człowieka. Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 bez obaw :) na zdjeciach wyszla gorzej niz wyglada w rzeczywistosci pamietam jak wygladala ta w Bohum i jak wyszla na zdjeciach - roznice nie sa duze, a przy bezposrednim ogladaniu byly kolosalne Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi