mrB Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Witam, tym razem juz na serio Ramidlo zakupione - endorfiny nareszcie "znowu w normie" Kwiecien 2006, 53tys mil, 1850h 8-) w swini i patyku, do tego podgrzewane fotele, ale bez otwieranej tylnej szyby w silniku ciagle jeszce oryginalny moparowski akumulator przednie lozyska troche wyja powyzej 100km/h, czeka mnie tez wymiana wszystkich plynow organicznych, a potem to sie zobaczy jeszcze foto z ostatniego test-drajwa z artystycznie zalozonymi blachami Cytuj 5.7L ECONOMY PACK
Administrator Sebastian O. Opublikowano 5 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Gratki dla kolegi i życzę długiej bezawaryjnej eksploatacji :-D Cytuj
WojtRybnik Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Gratulacje taczki !! Dawaj więcej zdjęć!! Podwieszenie tablicy rejestracyjnej jest dalekie od niemieckiej perfekcji :) Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006
dejwitt Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 gratuluje i rzucaj wiecej fotek :) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman
prawy Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Gratulacje ! :lol: Cytuj www.tmtwentylacja.pl
chrisuk Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 mrB, gratuluje. co prawda to "tylko" Dodge ale w koncu pickup :lol: :lol: :lol: Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift
Misiek69 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Gratki!!! No nareszcie Dodge!!! Bo coś nas mało :kasztan: :-D Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!!
chrisuk Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Misiek69, to co ja mam powiedziec :-) Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift
mrB Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 gratuluje i rzucaj wiecej fotek :) kiedy wlasnie nie mam, te z aukcji zniknely zanim zdazylem zapisac czeka mnie fotoseszion z muflonem... na razie odkrylem, ze po zamknieciu wszystkiego z centralnego zamka (pilotem) klapka wlewu paliwa jest otwarta i korek od wlewu daje sie spokojnie wyjac :) Cytuj 5.7L ECONOMY PACK
darus0 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 na razie odkrylem, ze po zamknieciu wszystkiego z centralnego zamka (pilotem) klapka wlewu paliwa jest otwarta i korek od wlewu daje sie spokojnie wyjac :) No i wszystko jest w najlepszym porządku, tak mają!!! Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039
Misiek69 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 No i wszystko jest w najlepszym porządku, tak mają!!! Po tym właśnie można poznać, że to nie chińska podróbka :lol: [ Dodano: 2012-06-05, 22:14 ] Misiek69, to co ja mam powiedziec Nic nie mów, tylko sprzedaj węglarę i kup Rama :-P Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!!
mrB Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 niepraktyczne w dzisiejsszych czasach drogiej benzyny i niestrzezonych parkingow :) pasuje do niego jakis zamykany zamiennik? Cytuj 5.7L ECONOMY PACK
chrisuk Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Nic nie mów, tylko sprzedaj węglarę i kup Rama to sie mam cofac ??? no co ty, ja tu kombinuje jak cos jeszcze dokupic ;) Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift
Jonko Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 pasuje do niego jakis zamykany zamiennik? Daję link http://www.ebay.pl/itm/2000-2009-DODGE-RAM-abschliesbarer-Tankdeckel-Gas-Cap-/360269264467?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item53e1b8b653#ht_2476wt_901 Cytuj
Lemmy Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Gratulacje! Pamiętam po światełkach, że był omawiany na forum. Swoją drogą fajnie wpasowane w zderzak. Ktoś się napracował by oświetlenie było przepisowe. Ale co z wydechem? W Germanii - jak w całej UE - boczny prawy jest chyba niedozwolony... Cytuj Ram4x4fun
mrB Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 dzieki za linka :) z wydechem to chyba roznie bywa - to auto od kilku lat przechodzilo tuv, wiec trudno powiedziec... pewnie zalezy od diagnosty - z ktorej strony popatrzy :) podobnie z szybami - wszystkie (przednie tez) sa oklejone ciemna folia, juz kilku lokalesow po kolei zdazylo sie zdziwic, ze to przeszlo i fura dostala znaczek pojechalem dzisiaj po nowe tablice, zostawilem rama na jakims parkingu, kiedy wrocilem zdazyla juz sie przytulic do niego taka kruszynka normalnie cieplo na sercu sie robi :) :) wiecej fotek wkrotce - kiedy wreszcie wyjdzie jakies normalne slonce, bo tu gdzie mieszkam jest chyba najwieksza ilosc dni deszczowych w roku w calych Niemczech dziekuje za wszystkie komentarze, nie przestawajcie prosze, grupa psychicznego wsparcia i akceptacji jest bardzo potrzebna, aby utwierdzic sie w slusznoscitego desperackeigo i irracjonalnego kroku jakim bylo kupno monster-trucka :mrgreen: Cytuj 5.7L ECONOMY PACK
Eazy Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Gratuluje nowego nabytku :-D I do tego jeszcze jednynej słusznej marki :kasztan: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl .
kondzio93r Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 Także gratuluje nowego autka; fajny, fajny. Chyba jak wszyscy z niecierpliwością oczekuje na więcej fotek. Przyznam się, że odkąd zarejestrowałem się na forum to z dnia na dzień mam coraz bardziej ochotę na Rama on przynajmniej wzbudza respekt na drodze, ale spokojnie skończy się leasing na Hila to pomyśli się o Ramku. Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D
darus0 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 grupa psychicznego wsparcia i akceptacji jest bardzo potrzebna, aby utwierdzic sie w slusznoscitego desperackeigo i irracjonalnego kroku jakim bylo kupno monster-trucka :mrgreen: Bardzo dobrze zrobiłeś - mam nadzieję, że samopoczucie masz lepsze... :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039
dejwitt Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Gratulacje! Pamiętam po światełkach, że był omawiany na forum. Swoją drogą fajnie wpasowane w zderzak. Ktoś się napracował by oświetlenie było przepisowe. Ale co z wydechem? W Germanii - jak w całej UE - boczny prawy jest chyba niedozwolony... W Germanii jest dozwolony wydech na prawa strone tak jak czerwone kierunki z tylu, obrysowki pomaranczowe z przodu i amerykanskie lampy z przodu jak nie ma oryginalnych zamiennikow. Z tym wydechem to nawet sie u nas zmienilo w kraju po nowej ustawie bo w 2010 zmieniono przepisy z: "15) w tłumik wydechu - w odniesieniu do pojazdu napędzanego silnikiem spalinowym; wylot rury wydechowej nie może być skierowany w prawą stronę" na: "15) w tłumik wydechu - w odniesieniu do pojazdu wykorzystującego do napędu silnik spalinowy; wylot rury wydechowej nie może być skierowany w stronę otworów wlotowych urządzeń wentylacji;" Czyli od dwóch lat sidepipy i inne pipy skierowane na prawo są najzupełniej legalne. P.S. I dopiero od dwóch lat nielegalne są ciężarówki używane przez hitlerowców do doraźnego zagazowywania w transporcie :D Może na wypadek spotkania z panami policjantami, którzy nie są na bieżąco warto sobie rozporządzenie wydrukować:http://www.krbrd.gov.pl/prawo/prawo_krajowe_r_war_techn_poj.htm Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman
Lemmy Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 W Germanii jest dozwolony wydech na prawa strone tak jak czerwone kierunki z tylu, obrysowki pomaranczowe z przodu i amerykanskie lampy z przodu jak nie ma oryginalnych zamiennikow. Czyli łagodniej niż u nas. Z tym wydechem to nawet sie u nas zmienilo w kraju po nowej ustawie bo w 2010 zmieniono przepisy na: "15) w tłumik wydechu - w odniesieniu do pojazdu wykorzystującego do napędu silnik spalinowy; wylot rury wydechowej nie może być skierowany w stronę otworów wlotowych urządzeń wentylacji;" Tego nie rozumiem. W zeszłym roku na dwóch stacjach diagnostycznych zwracano mi uwagę na nieprawidłowy (wycelowany w prawo) tłumik. Pewnie nie wiedzieli o tych zmianach. Ale dzięki dejwitt za research. Cytuj Ram4x4fun
mrB Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 dzisiaj odchwaszczanie komory silnika, nie padalo :) przyjrzalem sie jak rozwiazano swiatla w tym egzemplarzu, z tylu - wiadomo, kierunkowskazy zamiast wstecznych i 2 dodatkowe lampy pod zderzakiem, za to z przodu nie ma pozycyjnych :) zolta listwa na dole zapala sie tylko przy otwieraniu auta z pilota Herr poprzedni wlasciciel zalozyl tez przeciwgielne w zderzaku - wspomagajac sie (niegroznie) silvertejpem :) przednia listwa wyglada troche jak pociagnieta tanim sprejem na czarno - nie obchodzi mnie to :kasztan: jakies obcy niezidentyfikowany element w jednym ze schowkow :mrgreen: podgrzewanie 4 liter pasazera pod tylna kanapa zadnej rdzy jedyne zwisy lakieru jakie udalo mi sie do tej pory znalezc - drzwi kierowcy trzymadlo na napoje w srodkowym pasie - ciekaw jestem co tam bylo przymocowane wczesniej (dziury) pewna mokra dziurka ... :mrgreen: reduktor zrudzialy srodkowy tlumik misa olejowa skrzyni, ten farfocel ma w rzeczywistosci moze 1,5cm oryginalne naklejki na ramie :) ostatnie foto - nazywam je "węszący dodż" - jest minimalnie za dlugi wzgledem szopy w ktorej sypia :) Cytuj 5.7L ECONOMY PACK
WojtRybnik Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Wnętrze bardzo ładne, jendak rama jak na 50.000 mil jest straszenie przerdzewiała. Nie wiem jak mają koledzy, ale ja mam z września 2006, 80.000 mil i Rama prawie w ogóle nie ma na sobie śladów korozji. Ciekawe podgrzewanie foteli, zawsze myślałem, że włącznik jest na konsoli środkowej. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006
Lemmy Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2012 Wnętrze bardzo ładne, jendak rama jak na 50.000 mil jest straszenie przerdzewiała No bez przesady - nie strasz człowieka. Cytuj Ram4x4fun
mrB Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 bez obaw :) na zdjeciach wyszla gorzej niz wyglada w rzeczywistosci pamietam jak wygladala ta w Bohum i jak wyszla na zdjeciach - roznice nie sa duze, a przy bezposrednim ogladaniu byly kolosalne Cytuj 5.7L ECONOMY PACK
Rekomendowane odpowiedzi