piosli86 Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 wczoraj pod Silesia w Katowicach stojąc Volvo mojego ojca, jedynie słusznie bo na 2 miejscach :-D usłyszałem od śmiesznego małego Pana wsiadającego do Toyoty Ayago ze nie dość ze nie umiem się zachować to muszę mieć małego bo jeżdżę takim dużym samochodem :twisted: Wiec nasuwa mi sie pytanie czy szanowni forumowicze spotkali sie z ta jawna zawiścią ze strony innych osób ?? w końcu jak by nie patrzeć pickup a w szczególności DOGE mały nie jest :-P :-P ale zeby wam w tym dumaniu pomoc zamieszczam pewien raport moze nie całkiem obiektywny ale mnie podbudował na duchu:D:D http://galant.blox.pl/2007/01/Samochody-Off-Road-raport-Galanta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 14 Maja 2009 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 kilka razy jadąc swoim Dodgem słyszałem na radiu CB docinke że takie auta kupuja ludzie z małymi ptakami :mrgreen: , ja im na to że sami mają małego i :f2: jest to ewidentny przejaw zazdrości materialnej, nic więcej. Gdyby takich ludzi było stać na drogie auto to kupili by Fiata Pande 4x4 czy Jeepa Grand Cherokee z potężnym silnikiem 5,7 Hemi ? Facet musi mieć jaja żeby jeżdzić dużym autem, gość z Toyoty Aygo ich nie miał :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro78 Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Wychodzi na to ze kierowca tira jest bez ptaka nie mówiąc o kapitanie TITANIKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeed Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Facet musi mieć jaja żeby jeżdzić dużym autem :up: bardzo dobrze powiedziane :luz: Cytuj wake up - pick up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Czy jest związek między zainteresowaniami a płodnością ? hehe Dla mnie to jakaś brednia, że jak ktoś lubi duże pojazdy to ma kompleksy małego przyrodzenia. Kiedyś ktoś na forum rajdów4x4 napisał, że jeśli taka zależność istenieje to kupi sobie deskorolke na MTkach :mrgreen: . Dla mnie jest tylko jeden podział . Na tych co nie przywiązują specjalnie wagi do tego czym jeżdżą i nie interesują się wogóle motoryzacją, oraz na tych , których pasjonuje motoryzacja. W jakimś stopniu samochód odzwierciedla ich pasję, charakter, oraz to jak chcą być postrzegani. A czy ktoś jeździ RAMem, czy małym sportowym SaxoVTS nie ma znaczenia, różne są gusta i upodobania. Mnie nie rajcuje prędkość tylko waga ciężka. Nie ukrywam, że gdyby mnie było stać, to chętnie kupiłbym Tatrę 813 8x8 i pomykał nią w rajdach przeprawowych,a na codzień mogłbym pomykać Kenworthem W900 (bez naczepy), bo jest krótszy i bardziej poręczny w mieście :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norick Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Też bym się zgodził ze to raczej zwykła bezinteresowna zawiśc o podłożu materialnym Wielu z moich znajomych przyznaje ze podobają im się pick-upy ale by sobie ich nie kupiło. Natomiast potwierdzają ze pasuje do tego auta...no i oczywiście mi urosło to i owo :lol: A tak własciwie to też nie interesuję się motoryzacją ale większośc moich samochodów miało ramy i 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba78 Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Odkopię trupa Mnie jak ktoś pyta dlaczego kupiłem takie auto od razu sam mówię, że mam małe przyrodzenie. I od razu zamykam każdemu twarz, bo wie że mnie ten tekst nie wkurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abok Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 dobre Cytuj Nissan Navara DC 2008 Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!! www.speedliner.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Odkopię trupa Mnie jak ktoś pyta dlaczego kupiłem takie auto od razu sam mówię, że mam małe przyrodzenie. I od razu zamykam każdemu twarz, bo wie że mnie ten tekst nie wkurzy. Noooo. A ja mam tak malutkiego, że kiedyś na pewno zanabędę 3500 CTD na bliźniakach (oczywiście najlepiej 2nd gen. i z manualem 6spd ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Niektórzy przez całe życie oszczędzają, jeżdżą tym co jest praktyczne i ekonomiczne, ale niekoniecznie przypada im do gustu lub też podoba im się, ale dlatego, że spełnia powyższe warunki. Nie mają hobby, bo hobby kosztuje, a korzyści materialnej z niego nie ma, wypady weekendowe ograniczją się do spacerków dookoła bloku, po czym po przeżyciu 70 tak pieknych ekonomicznych lat zdają sobie sprawe, że całe życie oszczedzali wyprówali się, żeby nic z tego nie skorzystac i umierają... Piękna perspektywa. To nie dla mnie. Oszczędzac można owszem, ale w konkretnym celu, a nie dla oszczedzania... dlatego jeżdze Ramem... Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Niektórzy przez całe życie oszczędzają, jeżdżą tym co jest praktyczne i ekonomiczne, ale niekoniecznie przypada im do gustu lub też podoba im się, ale dlatego, że spełnia powyższe warunki. Nie mają hobby, bo hobby kosztuje, a korzyści materialnej z niego nie ma, wypady weekendowe ograniczją się do spacerków dookoła bloku, po czym po przeżyciu 70 tak pieknych ekonomicznych lat zdają sobie sprawe, że całe życie oszczedzali wyprówali się, żeby nic z tego nie skorzystac i umierają...Piękna perspektywa. To nie dla mnie. Oszczędzac można owszem, ale w konkretnym celu, a nie dla oszczedzania... dlatego jeżdze Ramem... W 100% się z Toba zgadzam Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 wczoraj pod Silesia w Katowicach stojąc Volvo mojego ojca, jedynie słusznie bo na 2 miejscach :-D usłyszałem od śmiesznego małego Pana wsiadającego do Toyoty Ayago ze nie dość ze nie umiem się zachować to muszę mieć małego bo jeżdżę takim dużym samochodem :twisted: Wiec nasuwa mi sie pytanie czy szanowni forumowicze spotkali sie z ta jawna zawiścią ze strony innych osób ?? w końcu jak by nie patrzeć pickup a w szczególności DOGE mały nie jest :-P :-P ale zeby wam w tym dumaniu pomoc zamieszczam pewien raport moze nie całkiem obiektywny ale mnie podbudował na duchu:D:D http://galant.blox.pl/2007/01/Samochody-Off-Road-raport-Galanta.html a cóż to za volvo że musiałeś dwa miejsca zająć, ja też besztam ludzi którzy parkować nie umieją bo mnie marnowanie miejsca wkurza siek: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 a cóż to za volvo że musiałeś dwa miejsca zająć, ja też besztam ludzi którzy parkować nie umieją bo mnie marnowanie miejsca wkurza Pewnie Laplander...hehe W kwestii parkowania to odkąd mam Rama przestałem ustawiac się tak zeby jak najmnie miesjsca z drugiego zająć, bo im bardziej jestem kulturalny tym ciężej mam wyjechac potem, bo tak sie do mnie przytulą, że nie mam szans żeby się złamać i wyjechac z miejsca parkingowego, więc ustawiam sie tak, żeby móc wyjechać ( co czasem wygląda chamsko, bo na całych dwóch miejscach), ale jest to wg. mnie uzasadnione. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 ja fordem zajmuje dwa miejsca(no dokładnie półtora) bo nie mam wyjścia, za długi jest żeby zając jedno ale na szerokość zawsze jedno Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Ram zajmuje tez 1.5 miejsca, ale cofam tak zeby nikt za mną ani przede mną nie stanął, a jesli na sąsiednim miejscu jest auto blisko lini to się odsuwam tak zeby wyjechac, no chyba, że dalej jest lepsze miejsce. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 tak czy siak trzeba pamiętać że rozmiar auta nie upoważnia nas do pewnych(negatywnych) zachowań wobec innych użytkowników... Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 tak czy siak trzeba pamiętać że rozmiar auta nie upoważnia nas do pewnych(negatywnych) zachowań wobec innych użytkowników... Zgadzam się, ale czasem rozmiar pomaga np. zmienić pas wtedy kiedy nie ma chętnego, żeby Cię wpuścić. :-P Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 tak czy siak trzeba pamiętać że rozmiar auta nie upoważnia nas do pewnych(negatywnych) zachowań wobec innych użytkowników... Ja powiem więcej. Wychodzę z założenia, że każdy z nas z powinien zachowywać wyjątkową kulturę na drodze z racji tego, że jeździ takim właśnie samochodem. Będę starał się wpajać taką ideologię naszym forumowiczom. Jest naz mało w kraju (przynajmniej tych w fullsajzach), to nich nas wszyscy postrzegają jak najbardziej pozytywnie. Obawiam się, że za kilka lat dresiarzom mogą się znudzić beemki cz golfiki i przesiądą się do takich bryk. Już teraz dostrzegam pierwsze symptomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 tak czy siak trzeba pamiętać że rozmiar auta nie upoważnia nas do pewnych(negatywnych) zachowań wobec innych użytkowników... Ja powiem więcej. Wychodzę z założenia, że każdy z nas z powinien zachowywać wyjątkową kulturę na drodze z racji tego, że jeździ takim właśnie samochodem. Będę starał się wpajać taką ideologię naszym forumowiczom. Jest naz mało w kraju (przynajmniej tych w fullsajzach), to nich nas wszyscy postrzegają jak najbardziej pozytywnie. Obawiam się, że za kilka lat dresiarzom mogą się znudzić beemki cz golfiki i przesiądą się do takich bryk. Już teraz dostrzegam pierwsze symptomy. :up: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Buraki są w każdej nacji i kulturze i będą. Starajmy się do nich nie dołączać i tyle. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didli25 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 no tak ale jak byc kulturalnym jak takie buraki tylko jezdza po innych . pamietam jak taki typek ze skody fabii zaczal sie do mnie przyczepiac ze na osiedlu za duzo miejsca '' moje gowno '' zajmoje . wiec ja lekko poddenerwowany powiedzialem ze jeszcze jedna taka odzywka a moje '' gowno '' wepcha jego luksusowa limuzyne do rowu .a takie duze autka maja plusy np mnie chcieli odcholowac ale sie nie udalo bo w okolicy nie bylo auta co moglo moje wziac Cytuj Harley-Davidson mt 350 1994 WFM M06 1957 Cadillac Seville 4.9 1992 Ford Capri 1,7 gt V4 1971 Ford F350 super Duty v10 6,8 2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 wiec ja lekko poddenerwowany powiedzialem ze jeszcze jedna taka odzywka a moje '' gowno '' wepcha jego luksusowa limuzyne do rowu Prawidłowa reakcja i do tego mnie rozbawiła :-D Niestety nadstawianie policzka w dzisiejszych czasach nie bardzo się sprawdza... :d2: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 no tak ale jak byc kulturalnym jak takie buraki tylko jezdza po innych . pamietam jak taki typek ze skody fabii zaczal sie do mnie przyczepiac ze na osiedlu za duzo miejsca '' moje gowno '' zajmoje Ja miałem to samo, ale nie odważył sie podejść i zagadać tylko wsadził karteczkę za wycieraczkę nazywając mojego rama dla oodmiany "wielkim złomem " hahahha :roll: Mimo to ja staram się parkować w taki sposób by nie utrudniać ludziom życia, że nie wspomnę już o chamskim prakowaniu zajmując kilka mijsc na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 no tak ale jak byc kulturalnym jak takie buraki tylko jezdza po innych . pamietam jak taki typek ze skody fabii zaczal sie do mnie przyczepiac ze na osiedlu za duzo miejsca '' moje gowno '' zajmoje . wiec ja lekko poddenerwowany powiedzialem ze jeszcze jedna taka odzywka a moje '' gowno '' wepcha jego luksusowa limuzyne do rowu .a takie duze autka maja plusy np mnie chcieli odcholowac ale sie nie udalo bo w okolicy nie bylo auta co moglo moje wziac normalnie, przyznać rację i iść dalej...a nie zniżać się do ich poziomu :roll: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi