mrB Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 ile wody wylatuje z wydechu w waszych autach przy zimnym starcie? z duzego tlumika rowniez? Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio93r Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Nie wiem jak inni ale ja nie mam pojęcia, nigdy nikogo nie prosiłem o to by odpalił mi samochód po to bym mógł sobie popatrzyć na wydech, zapewne coś tam czasem wyleci ale ile to nie wiem. Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 MASAKRA!!! :luz: :luz: :luz: TEMAT ROKU!!! Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Zależy czy w aucie jest zamontowany generator HHO :kasztan: Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 :lol: ten, ktorego dzisiaj ogladalem mocno znaczyl teren po odpaleniu, ze srodkowego (?) tlumika - zastanawiam sie czy tak ma byc, czy pucha do wymiany :) Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio93r Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Mam dziwne przeczucie, że coś zapewne trzeba wymienić/naprawić. Bo ogólnie jak autko zostawia ślady to raczej wszystko w porządku z nim nie jest. Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 wytlumaczenie pana z serwisu: w tlumiku jest dren zapobiegajacy zatrzymywaniu wody, po odpaleniu po dlugim postoju cos tam moze wyleciec dolem... ale to by serwis fiata/lancii :D Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 wytlumaczenie pana z serwisu:w tlumiku jest dren zapobiegajacy zatrzymywaniu wody, po odpaleniu po dlugim postoju cos tam moze wyleciec dolem... ale to by serwis fiata/lancii :D Serwis Fiata teraz ma doświadczenie z Dodgem przecież :-P wkońcu wykupili Dodga. Dobra chłopaki, kończymy ten temat. W moim hemi każdego ranka wydobywało się sporo wody odwodnieniem środkowego silnika i nie widzę w tym nic dziwnego. Uważam to za normalny objaw. Kondensacja pary wodnej jest w każdym tłumiku, a przy tłumiku Rama, gdzie przekroje są "nieco" większe, to i wody jest więcej. Jeśli komuś nie leci to znaczy, że odwodnienie ma zawalone sadzą i woda stoi w tłumiku, aż odparuje od temperatury. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 drug, slusznie prawisz, troche wody w wydechu to normalna rzecz Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 ile wody wylatuje z wydechu w waszych autach przy zimnym starcie? Tym więcej, im krótsze robisz dystanse. Krótkie >15 kilometrowe przejażdżki nie służą silnikowi, ale w pierwszym rzędzie rozwalają właśnie układ wydechowy, bo koroduje wtedy na potęgę. Wszyscy właściciele komisów to wiedzą ;-) Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi