Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam kompresor tłokowy BLACK&DECKER CP2525 N-142 (tak wygląda) muszę wlać w niego olej i tu zaczynają się schody, nie za bardzo wiem co wlać, Kujawski odpada jego leje do elektrycznej piły łańcuchowej.

Mam instrukcję w której jest to napisane, ale jest ona we wszystkich dziwnych językach prócz polskiego i angielskiego ale jest niemiecki którego nie znam i tu właśnie moja prośba do was zapewne znajdzie się tu ktoś znający ten magiczny język i mi pomoże.

Tu jest cześć z instrukcji związana z wymianą i rodzajem oleju:

http://images38.fotosik.pl/1573/fab42be883e3207c.jpg

Mi się zdaje, że powinienem użyć olej syntetycznego 5W50 nie jestem pewien ponieważ w tabelce jest kolejny 15 W40.

Chyba, że jest jakiś inny olej który mogę wlać.

Wiem, że jest to nie związane z tematyką forum ale będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D

Opublikowano

pisze tylko ze maszyna jest sprzedawana(dostarczana)wraza z olejem syntetycznym 5W50, i po 100roboczo godzinach trzeba wymienic olej na syntetyczny 5W50, tyle wyczytalem na szybko, jak znajde 10minut to jeszcze dzisiaj postaram ci sie to wszystko dokladniej przetlumaczyc

Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska

Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie

Chevrolet Camaro SS :> SSman

Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc.

Myślę, że nie ma sensy byś całe tłumaczył, ja chciałem się tylko dowiedzieć jakiego oleju muszę użyć.

Reszta jest chyba o tym w jaki sposób spuścić stary olej i jaki wlać nowy tak wnioskuje po odnośnikach do rysunków np.(Abb.7).

Jak go zakupiłem to był zalany olejem ale niestety wyciekł a nie chcę go zatrzeć lub uszkodzić.

Jeszcze raz wielkie dzięki dejwitt.

Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D

Opublikowano

po przeczytaniu tego na spokojnie wynika ze olej jaki masz zastosowac to 5W50 chyba ze inny ten z tabeli, ale ogolnie rzecz biorac zastosuj 5W50 :)

Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska

Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie

Chevrolet Camaro SS :> SSman