zawi Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Witam, potrzebuje dość nietypowej pomocy a mianowicie czy któryś z panów dysponował by czasem żeby do mnie przyjechać. Sprawa wygląda następująco ramik miał spotkanie trzeciego stopnia z sarną i niestety mam uszkodzony przód. Zdobyłem już prawie wszystkie elementy lecz nie jestem pewien czy to wszystko a dokładnie chodzi o mocowania chłodnic. Chciałbym sprawdzić jak to wyglądało w oryginale. Dodatkowo chciałbym również sprawdzić nowy dodatek a mianowicie przyczepę firmy Gator a chodzi o elektryczne hamulce. Nie wiem co mam zrobić ponieważ niezależnie czy w swoim ramiku naciskałem pedał hamulca czy nie w gnieździe nie pojawiał się żaden sygnał elektryczny w miejscu gdzie wychodzi styk od hamulców. Jeżeli któryś z panów mógłby mi pomóc to byłbym bardzo wdzięczny. Do kontaktu proszę dzwonić pod 696-085-563 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 z chłodnica nie pomogę, a jeśli chodzi o hamowanie przyczepy to jeśli nie masz regulacji w kabinie to tego nie masz. potrzebujesz taki kontroler http://www.summitracing.com/search/?keyword=trailer%20brake&dds=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba78 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Jaki RAM? Co do przyczepy, to u mnie nie mam żadnego kontrolera aftermarket, a w gnieździe sygnał jest. Pewnie jest seryjny. Gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V-Told Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Na przyczepach się nie znam, ale może masz taką, w której hamulce uruchamiane są w trakcie spowalniania pojazdu holującego. Masz wtedy taki bolec, który przy hamowaniu samochodu będąc opartym o hak, jest przez niego wciskany i uruchamia hamulce przyczepy. Jeździłem kiedyś z dwuosiówką, która miała taki właśnie system. Cytuj No replacement for displacement Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Na przyczepach się nie znam, ale może masz taką, w której hamulce uruchamiane są w trakcie spowalniania pojazdu holującego. Masz wtedy taki bolec, który przy hamowaniu samochodu będąc opartym o hak, jest przez niego wciskany i uruchamia hamulce przyczepy. Jeździłem kiedyś z dwuosiówką, która miała taki właśnie system. to o czym piszesz to hamulec najazdowy, ma go każda przyczepa powyżej 750 kg DMC lub powinna go mieć. Zawi ma przyczepę z hamulcem sterowanym elektrycznie, pewno typowa amerykańska, pod jakąś dużą łódeczkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawi Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Ram 1500 5,7 HEMI 2006 a co do pomocy mi chodzi głównie o obejrzenie samochodu ponieważ chciałbym obejrzeć jak to wszystko w oryginale było a dokładnie mocowania chłodnic i ich plastików pod nimi. A co do przyczepy to jest to laweta firmy Gator mniej więcej taki model http://www.gatormade.com/0,7,18-ft--10-400-lb.-equipment-trailer.html akurat trafiła mi się bardzo okazyjnie a że często transportuję bobcata więc była idealna. A wracając do pomocy to ponownie pytam czy miałby ktoś czas spotkać się ze mną i pozwolić mi obejrzeć swojego ramika. A w ramach informacji to powiem że znalazłem fajny sklep, kupiłem nową chłodnice wody za niecałe 400 zł a skrzyni za niecałe 200zł więc gdyby ktoś potrzebował adresu służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 A w ramach informacji to powiem że znalazłem fajny sklep, kupiłem nową chłodnice wody za niecałe 400 zł a skrzyni za niecałe 200zł więc gdyby ktoś potrzebował adresu służę pomocą. Nawet jak nikt teraz nie potrzebuje, to może potrzebować w przyszłości, więc uważam, że powinieneś wrzucić namiary już teraz, kiedyś komuś się mogą przydać. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawi Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 adres sklepu to: Warszawa ul. Wolińska 2 ( skrzyżowanie ulicy Łodygowej i Wolińskiej) czynne od pon do pt 9-18 telefony 226795500 504500005 604058900 oraz powtarzam moja prośbę by ktos kto posiada rama po 2005 z silnikiem 5,7 zechciał się ze mną spotkać ponieważ mam mały dylemat z jednym plastikiem który nie mam pojęcia gdzie idzie a w modelu przed liftingiem niestety go nie znalzlem prosze o kontakt mailowy mz.zawistowski@gmail.com badz telefoniczny 696085563 lub na forum a miejscem spotkania byłby radzymin pod warszawą kierunek na białystok. pozdrawiam i prroszę o pomoc [ Dodano: 2012-05-07, 20:18 ] Chciałem bardzo podziękować Prawemu dzięki jego wizycie wyjaśniło się co to za element a dokładnie że został dodany przez pomyłkę. Mam jeszcze jedno pytanie jak pisałem wcześniej chodzi o regulator elektrycznych hamulców do przyczep. Sebastian O. podał link do strony z kontrolerami lecz nie wiem który wybrać, zaskakująca jest też rozbieżność cen od około 30$ do ponad 500$. Może ktoś z was montował coś takiego? [ Dodano: 2012-05-07, 20:24 ] Jaki RAM? Co do przyczepy, to u mnie nie mam żadnego kontrolera aftermarket, a w gnieździe sygnał jest. Pewnie jest seryjny. Gdzieś. Jeżli masz 2500 lub większego to podobno jest standardem, a masz przyczepę z taki hamulcami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawy Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Spoko ! Jeśli mogę to pomagam :-D A co do Twojej przyczepy to jest naprawdę super ! osobiście lepszej w kraju nie widziałem ..( idealna do transportu maszyn ) Powodzenia przy uruchomieniu ! Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi