Piter Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Mam taki mały problem za który muszę się w końcu zabrać . Otóż wymieniłem koła w swojej Toyocie roz 265/75/16 aby te koła można było założyć zmieniłem sprężyny z przodu z tyłu dodałem pióro i jakoś to działa . Ale to tylko taka prowizorka. Niestety przy skręcie w lewo i jednoczesnym hamowaniu lewe koło delikatnie trze . ,mam tego dosyć i chce to ogarnąć . Wymienić amory ,sprężyny, jak to zrobić, może ktoś podpowie ,aby było dobrze i nie koniecznie za kosmiczne pieniądze . Jak dobrać amory sprężyny .??? Cytuj
Misiek69 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Trze o nadkola, czy o wahacze? Jeśli o wahacze, to może wystarczyłyby delikatne dystanse, odstawiające koła. Natomiast jeśli trą o nadkola, to nie mam "taniego" pomysłu. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!!
Piter Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 o nadkola ,wiem że tanio nie będzie ,oby tylko nie kosmicznie drogo ;-) [ Dodano: 2012-03-25, 19:41 ] To auto 2WD więc fabrycznie była dość niska . Nie wiem jak dobrać graty . [ Dodano: 2012-03-25, 19:44 ] Tu może lepiej to widać Cytuj
Datex Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Ja bym delikatnie podciął plastyki tam gdzie oponka trze. Oczywiście można by się bawić w porządny lift ale czy do 2WD warto ? Cytuj
Piter Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 hhmmm czy warto ? koła już mam ,w terenie i tak nie latam .trudne pytanie ,wkurza mnie to tarcie nic tam nie da się podgiąć już patrzyłem ,musiał bym wyciąć blachę a tego nie chcę robić ,samochód ma 24 tys przebiegu i zamierzam go długo użytkować więc chyba warto . A na fabrycznych kółkach wyglądał paskudnie i coś musiałem z tym zrobić . Cytuj
Administrator Sebastian O. Opublikowano 26 Marca 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Może jeszcze takie podkladki http://www.summitracing.com/parts/SJA-TT20MS/ Podnies przód za rame do góry o 2 cale , pokrec kierownica i sprawdź czy obciera przy skręcić, jeśli tak to te podkladki ci nie pomogą. Cytuj
Eskapada Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Mam taki mały problem za który muszę się w końcu zabrać .Otóż wymieniłem koła w swojej Toyocie roz 265/75/16 aby te koła można było założyć zmieniłem sprężyny z przodu z tyłu dodałem pióro i jakoś to działa . Ale to tylko taka prowizorka. Na jakie sprężyny zamieniłeś fabryczne ?? - może zamieniłeś siekierkę na kijek ?? ;-) Sprężyna Old Man Emu która daje lift + 40mm ma wysokość 402mm w stanie wolnym i 10,5 zwoje. Średnica drutu to 17,5mm. Spróbuj zmierzyć te które były - sprawdź ile zwojów i jaką średnicę mają spreżyny które masz zamontowane. [ Dodano: 2012-05-07, 12:38 ] Może jeszcze takie podkladki http://www.summitracing.com/parts/SJA-TT20MS/ Podnies przód za rame do góry o 2 cale , pokrec kierownica i sprawdź czy obciera przy skręcić, jeśli tak to te podkladki ci nie pomogą. Najpierw musimy się dowiedzieć jakie spreżyny zamontował kolega - bo jeśli zamontował sprężynę która daje lift + min 1.5 cala i jeśli do tego dołożymy dystanse + 2 cala to można zapomnieć o geometrii zawieszenia.. :-/ Cytuj
chrisuk Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 Eskapada, temat sprzed 2 miechow, kotlet :-D Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift
Piter Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Witam . Odgrzebuję temat bo sprawa nie jest taka prosta . Nie mogę dostać amorów o zwiększonym skoku aby zamontować wyższe sprężyny . Firmy które sprzedają całe komplety liftu do 4x2 ,nie mają w ofercie . Gdzie i kto mi dobierze amory ? Dzięki za info ? Cytuj
mercg Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 sie przykleje ;-) z pytaniem : od jakiego auta dopasowac resory tylne do toyoty tacoma 2005 4x4 ( 2.7l Pb) , Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04
Rekomendowane odpowiedzi