Skocz do zawartości

skrzypiące zawieszenie w Ranger'08

Jersey

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

miałem równo rok temu problem ze skrzypiącym tylnym zawieszeniem w Ford Ranger '08. niemal 2 miesiace po zakupie zaczal skrzypiec i efekt sie nasilal. woz odstawilem do serwisu i problem zniknal.

obecnie rok od wydarzenia, skrzypienie pojawia sie znowu. jest o tyle wnerwiajace, ze wystarczy, ze wsiadasz czy wysiadasz z pojazdu i slychac wyrazne skrzypienie tylnego zaiweszenia.

czy ktos z kolegow ma podobny problem z rangerem, czy moze wystepuje to tylko w moim egzemplarzu ?

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Tak, miałem. Zacytuję z innego forum swoją wypowiedź, bo drugi raz nie chce mi się tego pisać :D

Ja byłem z tym problemem w ASO, niestety dalej trzeszczy. Rano przed wizytą pojechałem na myjnię bezdotykową i było w miarę ok, dopiero po dojechaniu do serwisu zaczęło lekko skrzypieć/trzeszczeć. Po popsikaniu w mocowania wahaczy i w same resory wydawało się, że jest ok. Wyjechałem z serwiu8s pojechałem na hurt i już przy wysiadaniu z auta było słychać trzeszczenie/skrzypienie. Podjechałem jeszcze raz i ponowne psikanie jakimś smarowidłem nic nie dało. Ciężko w ogóle zlokalizować miejsce skrzypienia, raczej na pewno nie skrzypią mocowania, tylko same resory (więc ciężko coś między pióra penetrującego i smarującego zaaplikować) . Na czwartek umówiłem się na powtórną wizytę. Jeżeli nie będzie poprawy, to chyba trzeba będzie samemu się za to zabrać.

Kilka dni później:

Dziś sam pozbyłem się dziwnych dźwięków. Pół puszki WD-40 zaaplikowane w pióra i mocowania - jak ręką odjął. 10 minut roboty i jest cisza.

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...