Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie wrażenia towarzyszą w trakcie off roadu ( takiego z błotem po klamki :-D :-) :-) i)?Tata kupuje (za rok :-( :-( ) terenówkę i przekonuje go na off road (niestety to nie będzie pick up).A więć z góry dziękuje za odpowiedz.

Gdy 18 zdobędę to tundra na moim parkingu będzie...

• Administrator
Opublikowano

Niezależnie od tego jaka terenowke kupi twój tata to nie pozwoli na jazdę w błocie po klamki :mrgreen:

Jak wiedziecie w kałuże głębokości 50 cm to be już sukces, i na wiecej się nie nastawiaj.

witamy ponownie bulion ;-)

Opublikowano

Siema Bulion, witamy po przerwie.

Błoto po klamki to super przygoda, ale i sporo brudnej roboty dla pilota. Przejazd przez taki teren to raczej przejazd wyciągarki, a nie auta, więc jeżeli Twój tato kupuje tylko terenowe auto to raczej na błoto sie ono nie będzie nadawać.

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Opublikowano

Dziekuje za odpowiedzi :-D To błoto po klamki tomiało znaczyć ,że na takim ostrym off roadzie.az trzeba zabrać się za przekonanie taty na kolejny samochód bo 2 już mamy.Miałe przer na forum bo 5 klasa nauki po tąd.Nie wyrabiałem.Znowu ruszyły u mnie prace nad małym przedstawianiem toyoty tundry na portalu.

Pozdrawiam. ;-)

Opublikowano
Jakie wrażenia towarzyszą w trakcie off roadu

kupa radości w trakcie, troche mniej jak trzeba naprawiać autko po powrocie.

najlepiej właśnie taką 'sukę' zakupić - nawet jak coś sie stanie to tanio można u kowala naprawić, a i żalu nie będzie jak sie przetrze lub przygnie tu czy tam.

-----------------------------------------

pozdrawiam

www.eventino.net

www.fit-arena.pl

Opublikowano
Jakie wrażenia towarzyszą w trakcie off roadu

kupa radości w trakcie, troche mniej jak trzeba naprawiać autko po powrocie.

najlepiej właśnie taką 'sukę' zakupić - nawet jak coś sie stanie to tanio można u kowala naprawić, a i żalu nie będzie jak sie przetrze lub przygnie tu czy tam.

Podpisuję się pod tym obiema ręcyma i nogami, a od siebie dodam, ze "suka" ma jedną wadę obok zalety tanich części ... jest dość awaryjna w terenie, więc trochę tych części się wymienia, ma słaby silnik i nietrwałą skrzynię. Swap silnika z Vitary jest niemal koniecznością, bo 1.3 mimo, że jest bardzo dzielne to z czasem męczy na stromych podjazdach.

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Opublikowano

Tata się zbytnio nie zainteresował autem, gdyz już kupuje Land Rovera Discovery 4 (przynajmniej mnie tak poinformował).Kucaro żal czy nie żal będzie, ale człowiek się "przykleja" do auta i jak się auto nieco ryśnie to już jest tragedia np. mój dziadek miał fiata 125p i zawsze stał bez ryski lśniący pod latarnią, a kiedy zarysował auto (lepiej nie wspominać).Trochę oderwe sie od tematu i zapytam kto gdzie był na feriach, albo chciałby tam być.Ja w pierwszym tygodniu na obozie narciarskim Murzasihle, a drugi laba.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie miałem na myśli mnie, ale też bym dbał o te autko.Każdy z rodziny miałby jakieś auto, tata L.R mama Merca a ja Suzuki ewentualnie biedny chomik zostanie bez samochodu.No, ale nie będzie nad tym chyba ubolewac. ;-) Abyście mnie zrozumiali ja sie będe zajmował tym suzuki a nie nim jeżdził ;-) ;-) To jak opieka nad zwierzęciem... podam na przykładzie psa

-wyjść znim-trochę pojeździc po mieście na szosie (czasmi mały off roadzik),

-bawic się z nim-nurkowanie w błocie (w przenośni),

-chodzic do weterynarza-wizyta w serwisie,

-karmic go-bęzyna

-pielęgnować go-myć na myjni lub udziadków w ogrudku (w moim przypadku)

-i wiele taki skojarzen.

Ja ich wszystkich wykonywać nie bedę :-/ , no ale wiekszość :-D

Pozdrawiam.

Opublikowano

w takim razie proponuje poprosic Tatę , żeby kupił ci quada, jakąs 150 albo 250ke, przeprawówkę + przyczepe do landryny i wtedy bedziesz miał więcej radości niż tylko z mycia samochodu Taty.

-----------------------------------------

pozdrawiam

www.eventino.net

www.fit-arena.pl

Opublikowano

Narazie moge pomarzyć.Tata zakłady firme więc i tak kasy nie ma, a L.R to za rok czy pół.Słusznie kład- fajna rzecz