mercg Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 jak tam ranne odpalanie taczki ?? któryś poległ ? Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04
Eazy Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Ja miałem trochę obaw (pierwsza zima z RAMem) ale jak do tej pory odpala absolutnie bez najmniejszych problemów i za pierwszym razem :-) Akumulator trochę 'zdechnięty' i słabo kręci ale 3-4 obroty i zaskakuje :-) Najpoważniejszy test przeszedł dziś rano - u mnie było w nocy -27 a rano RAM odpalił za pierwszym razem :-) Mam nadzieję, że będzie tak dalej :-) Auto cały czas 'pod chmurką' :-) Tfu, tfu, tfu, 3 kroki do tyłu i pukam w niemalowane :kasztan: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl .
dejwitt Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 rano -23 odpal od pierwszego razu :)....dobrze ze mi padl akumulator przed zima i to jeszcze przed sklepem motoryzacyjnym, moj dodge ma dusze wiedzial kiedy mi powiedziec o aku hihi :)...wiec zima mi nie straszna, nawet temp dostaje szybciej jak passat zony :) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman
mercg Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 u mnie rano tez odpalil od pierwszego kopa , ale odezwala sie rolka prowadząca pasek , rzegotało z 3-4 min dopuki nie zagrzal sie silnik acha , grzalke wlaczam na pol godziny przed wyjazdem , natomiast aku potraktowalem prostownikiem z lidla :mrgreen: , tak wiec , po takich zabiegach odpali chyba kazde auto ;-) Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04
bodano Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 ale odezwala sie rolka prowadząca pasek , rzegotało z 3-4 min dopuki nie zagrzal sie silnik Łożysko Ci w rolce siada, tydzien temu wymieniałem u siebie, 5minut roboty. Rdze wymienić bo jak pyknie to może oberwac tulejkę prowadzącą. Koszt 150zl. Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale.
mercg Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 ale odezwala sie rolka prowadząca pasek , rzegotało z 3-4 min dopuki nie zagrzal sie silnik Łożysko Ci w rolce siada, tydzien temu wymieniałem u siebie, 5minut roboty. Rdze wymienić bo jak pyknie to może oberwac tulejkę prowadzącą. Koszt 150zl. gdzie kupiles ? ASO ? Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04
bodano Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 gdzie kupiles ? ASO ? Sklep Mustang (rzut beretem ode mnie :) ) http://www.mustangtrading.pl/ofirmie.html Maja od reki, śrubę ze starego zostaw bo nie ma w komplecie! Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale.
mercg Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 gdzie kupiles ? ASO ? Sklep Mustang (rzut beretem ode mnie :) ) http://www.mustangtrading.pl/ofirmie.html Maja od reki, śrubę ze starego zostaw bo nie ma w komplecie! Niech Bóg w dzieciach ... ;-) , wlasnie zamowilem , nie maja samego napinacza , ale bedzie na wtorek dzieki Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04
bodano Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Spoko ;-) ale z dzieciakami to przegiąłeś :pala: mi poszła sama rolka bez napinacza ta dolna. Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale.
chrisuk Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 U mnie dzis rano -22 ale obydwa i Jeep i GMC odpalily od kopa , tak trzymac :-) Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift
WojtRybnik Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 U mnie nowa bateria. Odpala bez problemu, tylko przez pierwsZe sekundy wspomaganie kierownicy nie pracuje. To normalne ?? Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006
Datex Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 U mnie nowa bateria. Odpala bez problemu, tylko przez pierwsZe sekundy wspomaganie kierownicy nie pracuje. To normalne ?? Pompa musi pewnie chwile rozruszać zgęstniały płyn. U mnie na przykład wolniej odbija pedał sprzęgła,przez pierwszą chwilę ciężej też wchodzą biegi. Cytuj
dejwitt Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2012 U mnie nowa bateria. Odpala bez problemu, tylko przez pierwsZe sekundy wspomaganie kierownicy nie pracuje. To normalne ?? mi tez wspomaganie chodzi przez pierwsze paredziesiat sekund przy tych temp z rana (po nocce) chodzi kiera ciezko Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman
Datex Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 a u mnie na razie wszystko oki, dzis po drodze do pracy za to odnotowalem -32F :roll: No u mnie ledwo -20 nad ranem. 15 stopni różnicy a odległość niewielka... :shock: Cytuj
Eazy Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 F czy C? Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl .
mercg Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 dzis mechanior wydal werykt , - pompa wspomagania do wymiany , ale - dolal atf-3 , troche pojezdzilem , odpowietrzylo sie i narazie ok 8-) zimno , metal sie kurczy , plyn ucieka :mrgreen: nieubłagalnie zbliza sie termin wymiany maglownicy na nową , ma ktos kontakt na paczke zza wody ?? Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04
chrisuk Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 mercg, znajomy wysyla pod koniec miesiaca Tahoe z USA, moge Ci dac namiary na niego to moze Ci wrzuci do auta Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift
Eazy Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 No to musiało boleć :-| Zjechał śnieg sam z dachu, czy ktoś tak inteligentnie dach odśnieżał? Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl .
Eazy Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Mam nadzieję, że masz AC :-| Trochę lipa ale wszystko 'do wyklepania' ;-) Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl .
Eazy Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 mam AC wiec bedzie dobrze, poki co nie zamierzam nic z tym robic... Jak to nic? Kasę trzeba z AC wziąć :mrgreen: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl .
Misiek69 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Oj Mario! To Ty nie czytałeś przygód Bulteriera z lodem? Jak mu zleciał z dachu kawał 5-cio kilogramowej bryły? Cza się óczyć na błędach innych, nie na swoich ;-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!!
Misiek69 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Oj Mario! To Ty nie czytałeś przygód Bulteriera z lodem?czytalem czytalem, ja poprostu chcialem sprawdzic czy eF spokojnie moze przyjac na czapke tone sniegu 8-) Dobre :-) :-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!!
Magdoc Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 MKmario, Test dachu - tfu - czapki eFa - myślę że zaliczony :-D Cytuj Jeep V8 WJ
Magdoc Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 nowy lakier na was czycha - no - jak pisałem - czysty niewygląda :-) ;-) Cytuj Jeep V8 WJ
Misiek69 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Mario! Muszę Ci się przyznać, że to jest jeden z niewielu egzemplarzy 150, który mi się podoba. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!!
Rekomendowane odpowiedzi