bodano Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 serwo? brak podcisnienia, a może poprostu zapowietrzony układ Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacksmoke Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 podobna sytuacja przytrafiła mi się jak pękł przewód od podciśnienia serva, sprawdź szczelność układu, Cytuj 00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 może poprostu zapowietrzony układ Jak zapowietrzysz układ to pedał wpada w podłogę i trzeba kilka razy popompować, żeby zaczął hamować. Radziłbym zacząć od tego co sugeruje Blacksmoke Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 podpowiedzcie cos, wspomaganie hebla mi sie skonczylo, jeszcze nigdy w zadnym aucie nie mailem tego problemu, a co za tym idzie nie wiem od czego zaczac - pedal twardy jak skala... Ale hamulce są? Zacząłbym - jak sugerują moi przedmówcy - od sprawdzenia przewodów podciśnienia idących do puszki serwa... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Jak zapowietrzysz układ to pedał wpada w podłogę i trzeba kilka razy popompować, żeby zaczął hamować Niekoniecznie Misiek jak jest dobrze zapowietrzony układ pedal bedzie twardy cały czas, poczytaj w google Mozna jeszcze sprawdzic zawór zwrotny moze sie zacina http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1516766.html Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 podobno zamarzla woda w servo, Brzmi sensownie. Tylko co tam robi woda? Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Może być wytworem kondensacji pary wodnej w wyniku nagłych zmian temperatury lub utraty właściwości płynu hamulcowego, który wtedy ma tendencje do zamarzania lub gotowania w zależności od sytuacji. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Może być wytworem kondensacji pary wodnej w wyniku nagłych zmian temperatury lub utraty właściwości płynu hamulcowego, który wtedy ma tendencje do zamarzania lub gotowania w zależności od sytuacji. Płynu hamulcowego w serwie raczej nie powinno być ale teoria z kondensacją jak najbardziej prawdopodobna. Tyle, że faktycznie musiałoby tej wody tam od cholery być... Chyba, że przyblokowało sam przewód podciśnienia ale on z reguły jest z tworzywa sztucznego więc skąd kondensacja? W każdym razie, jeśli teoria jest prawdziwa to pomoże... ciepły garaż :mrgreen: O ile nie została uszkodzona membrana w puszcze serwa. Mario, może masz wersję z serwem na Californię? :mrgreen: BTW, u mnie (okolice Żywca) dziś rano - 17... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Płynu hamulcowego w serwie raczej nie powinno być ale teoria z kondensacją jak najbardziej prawdopodobna. Nie wiem o czym ja myślałem pisząc tego babola :oops: :-D Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 jednak nie woda - "gazowniki" wezyk poluzowali od podcisnienia i sie w koncu rozlaczyl... wystarczylo na nowo polaczyc i jest oki Uwiebiam szczęśliwe zakończenia... :kasztan: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 a ja uwielbiam jak jedni cos robia jednoczescnie partaczac co innego... mechaniory Dlatego mojej nyski nie daje nikomu do roboty. Święty spokój i wszystko działa jak trzeba :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi