kucaro Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Panie, Panowie, czy ktoś sie orientuje co to za silniki wkładano do Chrysler Grand Voyager 2.5 CRD roczniki 2003-2004 ? Czy to sa te VM cieszące sie 'dobrą opinią' ktore tez były w Cherokee ? Warto to brać tego 2,5 czy 2,8 ? jeszcze chciałem zapytać 01) zizle 2,5 w Grand Voyager wychodziły tylko w manualnej skrzyni czy moze był automat ? 02) jakie to ma masy na haku ? Cytuj ----------------------------------------- pozdrawiam www.eventino.net www.fit-arena.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus0 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Jeżeli ma to być diesel to tylko 2,8 crd. Ale ja polecam 3,8 benzynkę. Jeżdżę takim od 3 lat i jest bardzo OK. Co do wartości na haku, jest to podobnie jak w Ramach - każdy ma co innego. Ja mam 1600 kolega z takim samym silnikiem i z tego samego roku ma 2000 kg. Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Np. mój mechanik nie chce na oczy widzieć voyagerów z 2.5d - Tylko 2.8 crd - daje rade. Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus0 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 W tym akurat to chyba są wszyscy zgodni, że 2,5 to kupa..... Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 13 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 tylko jest różnica między 2,5 TD a 2,5 CRD 2,5 CRD konstrukcyjnie jest taki sam jak 2,8 CRD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucaro Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 ahaś. czyli jednak to 2,5 CRD to moze byc ? czy patrzec na 2.8CRD ? mam przykre finansowe doswiadczenia po mercedesie.....a jakbym teraz mial serwisowac i kupować cześci to nie wiem czy to tak po taniości wyjdzie. Cytuj ----------------------------------------- pozdrawiam www.eventino.net www.fit-arena.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus0 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Jeżeli ma to być diesel to tylko 2,8 crd. Ja nie miałem styczności z tym silnikiem ale jest to opinia kolegów z Voyager Klub Polska. Moje zdanie jest takie - jeżeli coś pierdnie w dieslu to naprawa idzie w tysiące, jeżeli coś pierdnie w benzynie to naprawa idzie w setki plnów Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucaro Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 no tak, tylko nie chce miec smierdziela w bagazniku, ogolnie nie przepadam za LPG,a niestety trzeba by bylo zalozyc. powiem szczerze ze ogolnie nie przepadam za silnikami PB, zdecydowanie wole zizle, z uwagi na moment, a znowu kupowac jakies duzy silnik, gdzie za chwile wprowadza jakies nowe podatki i podniosa cene LPG...eeee tam Cytuj ----------------------------------------- pozdrawiam www.eventino.net www.fit-arena.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus0 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Diesel i PB finansowo w użytkowaniu (spalanie) wychodzi bardzo podobnie. Jeżeli PB+LPG nie to musi być 2,8 crd. Z którego roku szukasz? Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucaro Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 rocznik oby jak najmlodszy, ale chce sie zmiescic w 25tys brutto. Cytuj ----------------------------------------- pozdrawiam www.eventino.net www.fit-arena.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus0 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 W jakiej wersji wnętrza - zwykłe fotele czy Stow n' Go Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 13 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 tu jest opis wszystkich silników w Voyage, na samym dole diesle http://voyagerklub.pl/index.php?str=opissilniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus0 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Ogólnie polecam tą stronkę a szczególnie zakładkę forum - kopalnia wiedzy o Voyagerach. Tylko niech nie zniechęca Cię 10 pln opłaty. :mrgreen: Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucaro Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 zwykle fotele, te nowe sa strasznie cienkie i plastykowe, zdecydowanie w starszej wesji wygladaja lepiej i lepiej sie chyba jexdzi. Cytuj ----------------------------------------- pozdrawiam www.eventino.net www.fit-arena.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilux Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 czołem, mój kolega miał voyagera z silnikiem 2,5 crd. trochę za słaby do tego auta, skrzynia biegów tylko manualna, niska kultura pracy, generalnie kupa. ja miałem jeepa cherokee z silnikiem 2,8 crd. nie miałem przez 5 lat użytkowania żadnych problemów , spalanie na poziomie 12 l. skrzynia automatyczna. mogę uczciwie polecic ten motor Cytuj pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucaro Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 ok, dzieki za wszystkie info. sobie popatrze na alledrogo co tam ciekawego do kupienia do 25tys. potrzebuje jakiegos wozidla do jazdy wokół komina. Cytuj ----------------------------------------- pozdrawiam www.eventino.net www.fit-arena.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczo Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 jezdzilem takim z 2005 w benzynie 3,8 i moj mehcanik zawsze mi mowil ze diesli wogole nie rusza bo jak sie zacznie sypac to ciezko to naprawic. jakbys zmienil zdanie z dieslem to nie kupuj 3,3 bo poprostu jest za slaby. 3,8 to silnik niskoobrotowy i moment lapie podobnie jak diesel. przejedz sie a zobaczysz ze silnik jest bardzo przyjemny i przy normalnej jezdzie zadowlala sie 15 litrami gazu. na haku mialem 2500:D Cytuj DODGE RAM 5,7 HEMI BIG HORN 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus0 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Silnik 3,8 - OK, nawet bardzo OK. Z tym hakiem to sporo miałeś. kucaro daj znać to się umówimy na jazdę benzyniakiem. Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Jeżdżę Grandem Wojadżerem od kilku miesięcy rocznik 2001 z silnikiem 3,3 benzyna i jak na razie nie mogę powiedzieć złego słowa o tym aucie. Po autostradzie wlecze się 180km/h bez problemu, jak trzeba wyprzedzić to się wyprzedza. Wiadomo nie ma fajerwerków ale kupując "autobus" nie myślałem o tym żeby miał milion koni i przyspieszenie jak Lambo tylko ma mnie i moją rodzinę wygodnie przewieźć z punktu A do B z czego wywiązuje się naprawdę bardzo dobrze. Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja miałem Jajko z silnikiem 3.8 w wersji LX AWD. Bardzo przyjazne auto zarówno dla kierowcy jak i dla pasażerów. Na ostatniej kanapie można się poczuć jak w autobusie typu "parówa" na ostatnim siedzeniu (resory piórowe), ale oprócz tego to naprawde zacne auto dla rodziny. Spalał mi 18-20l LPG, ale to był AWD, więc dlatego więcej. Chrysler Grand Voyager i bliźniaki T&C lub Caravan to najlepsze Vany jakie znam, mimo, że niezbyt zaawansowane technologicznie. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczo Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 jest to jeden z newielu vanow dostepnych w Polsce i wpelni zasluguje na to miano, w amereyce voyagery to minivany a van to bus w zabudowie pasazerskiej, w polsce vanem nazywaja i chryslera i np scenica co jest mocno naciagane, moim zdaniem ani sharan ani tymbardziej scenic nie zasluguje na miano vana a chrysler owszem, moim bardzo komfortowo podrozowalo 7 osob a jesli potrzebowalem przestrzen ladunkowa skladalem fotele i juz mialem dostawczaka na ktorego udawalo mi sie zapakowac nawet ponad tone i jechal bez problemu za proste kontrukcje kocham amerykany, kazdy mechanik moze to naprawic a jak slysze ceny czesci do vw i pochodnych to ceny do chryslera wychadza smiesznie tanio a zamiennikow jest full duzo moglbym pisac na temat voyagerow bo kcham ten samochod nawet bardziej niz rama ale ram dopiero wlaczy o moje wzgledy:) dobre vany jeszcze niedawno sprowadzal gosciu ze zlotoryi www.autoswiss.pl , mialem brac od niego jednego ale poszedl zanim sie zdecydowalem [ Dodano: 2012-01-17, 10:48 ] cos widze ze strone przeniosl ale jak poszukasz to napewno znajdziesz bo ma utka wystawione na allegro a firma dalej nazywa sie autoswiss. Cytuj DODGE RAM 5,7 HEMI BIG HORN 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Na Voyagera złego słowa na razie powiedzieć nie mogę ale następnym moim vanem będzie Ford Econoline lub Dodge Ram Van :twisted: Co w GV mi się jeszcze podoba to to, że w miarę swobodnie mogę przejść z miejsca kierowcy do tyłu i wyjść przez rozsuwane drzwi :) Ciasne parkowanie nie jest już nam straszne :) Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucaro Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 najmocniej przepraszam i dziekuje za wszystkie informacje. troche ostatnio byłem zagoniony i teraz dopiero był czas sie zalogować. [ Dodano: 2012-01-30, 13:42 ] a tak jeszcze podpytam - a co drodzy Panstwo powiecie na temat wersji 2,4Pb w zwyklym (nie Grand) Voyagerze ? Cytuj ----------------------------------------- pozdrawiam www.eventino.net www.fit-arena.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 najmocniej przepraszam i dziekuje za wszystkie informacje.troche ostatnio byłem zagoniony i teraz dopiero był czas sie zalogować. [ Dodano: 2012-01-30, 13:42 ] a tak jeszcze podpytam - a co drodzy Panstwo powiecie na temat wersji 2,4Pb w zwyklym (nie Grand) Voyagerze ? Muł pasiasty, pali tyle co 3.3. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus0 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Fakt. Szukaj 3,8 l spalanie podobne. Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi