Skocz do zawartości

coś dziwnego Tundra


rpawel76
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Że zapytam Szanowne Gorno co to może być:

Jade sobie nie sam a tu nagle wszystkie wskazówki ( oprócz wskażnika poziomu paliwa) spadły mi na zero , zaświeciła się kontrolka poduszki , abs i hamulac ręcznego i znikneła z wyświetlacza temperatra zew; po ok 10mm wszsytko wróciło do normy ale zaświeciało sie vsc i kontrolka antypożlizgowa -co robić zatrzymałem się wylączyłem silnik zapaliłem i jet ok ---hmm co koledzy na to?

Mam przypuszczenie ze może podczas zakładania inst.gazu może coś tam zruszali ?

wcześniej tego nie było ,jakieś opinie?

Toyota Tundra 5,7 rok 2007 SR5.

Pozdrawiam PawełR

Toyota Tundra 5,7 SR5 TRD OFF ROAD

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam jeszcze raz

...skruszony zaraz idę się przywitać -bo taaaaak mi się spieszyło

a za uwagi dotyczące klemy BADZO DZIĘKUJE sprawsze i dam zanć czy kolega miał racje --aha

wczoraj założyłem filtr stożkowy ----------to jest to !!!

 

[ Dodano: 2011-11-23, 14:39 ]

...ciężki dzień ! jak to zrobic aby się przywitać? bo mi nie wychodzi

Toyota Tundra 5,7 SR5 TRD OFF ROAD

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

..i jestem -błąd naprawiony Pięknie Się Przywitałem co to Tundry zrobiło mi się tak 2 razy ostatni raz mnie trochę ...przeraził ale uciekając pamięcią w dal zaczeło się to od czasu założenia instalacji gazowej tak wiec podpowiedz kolegi ze to klema może być i mam nadzieje ze jest prawidłowa - nie zdążyłem jeszcze sprawdzieć - generalnie jest tfu tfu ........aby nie było . Wymacam kleme i dam znać jak było .............

 

[ Dodano: 2011-11-26, 17:53 ]

U mnie takie same objawy były w Ramie. Przyczyną był uszkodzony zacisk akumulatora (klema).

 

sprawdziłem klemy i atom by je nie ruszył, incydent sie nie powtórzyła nie przeżywam ale coś mnie grzyie co jest !

 

[ Dodano: 2012-06-15, 14:10 ]

czary , czary i jeszcze raz czary 8 mc póżniej , to samo się powtórzyło lewa strona zegarów spadła na ziemie ( tzn skazówki obrótów i prędkości, zapalisło się vsc i trakcja i toś tam jeszcze ) tak przed kilka dni i ...........i sie naprawiło od mc jest ok i zapewne tak bedzie do listopada może by jakies modły odprawił ? swoja drogą czary zaczeły sie po montażu gazu i nie wiem czy przypadkiem coś mi tam nie nawieruszyli a więc? co robimy?

PozdrawiamPaweł

 

[ Dodano: 2012-08-31, 14:48 ]

i byłoby na tyle??

a więc co się okazało bo chyba problem rozwiązany , takie tam banały .

Dałem do machera ( chłopak ma łeb) , podpięcie pod kompa nic nie dało i trzba było szukać na piechotę , po przekopaniu całej instalicji jak to zwzwyczaj bywa na końcu znalazło sie rozwiaznie a co było ktoś zapyta :) woda w kostce od abs-u ot co !

Dodam ze robiło się coraz gorzej ,wskazówki spadły , wskażnik tem.zanikał i choinka robiła sie na desce - jak na razie jest ok.

aha zdobyłem MANUALA do tundry i chętnie podziele sie nim z społecznością , porśba do " góry " jak to zrobić :-D

Toyota Tundra 5,7 SR5 TRD OFF ROAD

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...

Witam, mam od wczoraj ten sam problem. Elektryk montował mi światła do jazdy dziennej sprowadzone kompletne ze Stanowa więc chyba nie one mieszają (mam nadzieję). Po wyjechaniu z warsztatu zaczęły mi spadać i wstawać wskazówki temp. ciśnienia, obr. potem nawet prędkościomierza i odpalił się "BRAKE" na czerwono, zanikały wskazania temp. zewn. no i oczywiście zaświeciła się trakcja z VSC OFF włącznie. Po zgaszeniu silnika (resecie) zero reakcji. Zdemontowałem pokrywę skrzynki bezpieczników/przekaźników i poprawiłem wszystkie elementy wraz z białymi dwoma wtyczkami. Problem po odpaleniu nie wystąpił lecz po przejechaniu 2-3 km VSC OFF wróciło i kilka razy wskazówki temp. dygnęły. Dziś było po starcie OK przez 6-8 km potem tylko VSC OFF zaświeciło się. Dodam, że przed dzisiejszym odpaleniem poprawiłem ponownie wszystkie kostki w skrzynce i póki co to tylko VSC wraca...

JAK MNIE TAKIE USTERKI WKUR...Ą!!!

Pomóżcie szanowne Gremium :-(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za podpowiedź. Wcześniej już taka sugestia padła do usterki kolegi wyżej, może coś w tym jest... Tym bardziej, że elektryk zdejmował klemy podczas instalacji świateł dziennych. Jutro sprawdzę i napiszę czy pomogło.

 

[ Dodano: 2015-01-26, 21:31 ]

No i po sprawie. Klemy, miejsca styku mas przeczyszczone, zakonserwowane, piny w główniejszych wtykach dociśnięte. Auto śmiga jak nowe.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.