Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Że zapytam Szanowne Gorno co to może być:

Jade sobie nie sam a tu nagle wszystkie wskazówki ( oprócz wskażnika poziomu paliwa) spadły mi na zero , zaświeciła się kontrolka poduszki , abs i hamulac ręcznego i znikneła z wyświetlacza temperatra zew; po ok 10mm wszsytko wróciło do normy ale zaświeciało sie vsc i kontrolka antypożlizgowa -co robić zatrzymałem się wylączyłem silnik zapaliłem i jet ok ---hmm co koledzy na to?

Mam przypuszczenie ze może podczas zakładania inst.gazu może coś tam zruszali ?

wcześniej tego nie było ,jakieś opinie?

Toyota Tundra 5,7 rok 2007 SR5.

Pozdrawiam PawełR

Toyota Tundra 5,7 SR5 TRD OFF ROAD

Opublikowano

Witam jeszcze raz

...skruszony zaraz idę się przywitać -bo taaaaak mi się spieszyło

a za uwagi dotyczące klemy BADZO DZIĘKUJE sprawsze i dam zanć czy kolega miał racje --aha

wczoraj założyłem filtr stożkowy ----------to jest to !!!

[ Dodano: 2011-11-23, 14:39 ]

...ciężki dzień ! jak to zrobic aby się przywitać? bo mi nie wychodzi

Opublikowano
...Jade sobie nie sam a tu nagle wszystkie wskazówki...

Pojedyńczy incydent czy zdarzały Ci się takie cuda wcześniej?

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...

Opublikowano

..i jestem -błąd naprawiony Pięknie Się Przywitałem co to Tundry zrobiło mi się tak 2 razy ostatni raz mnie trochę ...przeraził ale uciekając pamięcią w dal zaczeło się to od czasu założenia instalacji gazowej tak wiec podpowiedz kolegi ze to klema może być i mam nadzieje ze jest prawidłowa - nie zdążyłem jeszcze sprawdzieć - generalnie jest tfu tfu ........aby nie było . Wymacam kleme i dam znać jak było .............

[ Dodano: 2011-11-26, 17:53 ]

U mnie takie same objawy były w Ramie. Przyczyną był uszkodzony zacisk akumulatora (klema).

sprawdziłem klemy i atom by je nie ruszył, incydent sie nie powtórzyła nie przeżywam ale coś mnie grzyie co jest !

[ Dodano: 2012-06-15, 14:10 ]

czary , czary i jeszcze raz czary 8 mc póżniej , to samo się powtórzyło lewa strona zegarów spadła na ziemie ( tzn skazówki obrótów i prędkości, zapalisło się vsc i trakcja i toś tam jeszcze ) tak przed kilka dni i ...........i sie naprawiło od mc jest ok i zapewne tak bedzie do listopada może by jakies modły odprawił ? swoja drogą czary zaczeły sie po montażu gazu i nie wiem czy przypadkiem coś mi tam nie nawieruszyli a więc? co robimy?

PozdrawiamPaweł

[ Dodano: 2012-08-31, 14:48 ]

i byłoby na tyle??

a więc co się okazało bo chyba problem rozwiązany , takie tam banały .

Dałem do machera ( chłopak ma łeb) , podpięcie pod kompa nic nie dało i trzba było szukać na piechotę , po przekopaniu całej instalicji jak to zwzwyczaj bywa na końcu znalazło sie rozwiaznie a co było ktoś zapyta :) woda w kostce od abs-u ot co !

Dodam ze robiło się coraz gorzej ,wskazówki spadły , wskażnik tem.zanikał i choinka robiła sie na desce - jak na razie jest ok.

aha zdobyłem MANUALA do tundry i chętnie podziele sie nim z społecznością , porśba do " góry " jak to zrobić :-D

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam, mam od wczoraj ten sam problem. Elektryk montował mi światła do jazdy dziennej sprowadzone kompletne ze Stanowa więc chyba nie one mieszają (mam nadzieję). Po wyjechaniu z warsztatu zaczęły mi spadać i wstawać wskazówki temp. ciśnienia, obr. potem nawet prędkościomierza i odpalił się "BRAKE" na czerwono, zanikały wskazania temp. zewn. no i oczywiście zaświeciła się trakcja z VSC OFF włącznie. Po zgaszeniu silnika (resecie) zero reakcji. Zdemontowałem pokrywę skrzynki bezpieczników/przekaźników i poprawiłem wszystkie elementy wraz z białymi dwoma wtyczkami. Problem po odpaleniu nie wystąpił lecz po przejechaniu 2-3 km VSC OFF wróciło i kilka razy wskazówki temp. dygnęły. Dziś było po starcie OK przez 6-8 km potem tylko VSC OFF zaświeciło się. Dodam, że przed dzisiejszym odpaleniem poprawiłem ponownie wszystkie kostki w skrzynce i póki co to tylko VSC wraca...

JAK MNIE TAKIE USTERKI WKUR...Ą!!!

Pomóżcie szanowne Gremium :-(

Opublikowano

Spróbuj poprawić podłączenie akumulatora. Wiem, że to banalne ale mnie też tak wariowały wskaźniki a przyczyną był zły kontakt zacisków z akumulatorem. Oczyść, przesmaruj wazeliną techniczna i dobrze dokręć.

DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4

Opublikowano

Dzięki za podpowiedź. Wcześniej już taka sugestia padła do usterki kolegi wyżej, może coś w tym jest... Tym bardziej, że elektryk zdejmował klemy podczas instalacji świateł dziennych. Jutro sprawdzę i napiszę czy pomogło.

[ Dodano: 2015-01-26, 21:31 ]

No i po sprawie. Klemy, miejsca styku mas przeczyszczone, zakonserwowane, piny w główniejszych wtykach dociśnięte. Auto śmiga jak nowe.

Opublikowano

Tundra się nie psuje szukaj błędu w ciałach obcych w moim przypadku to popuszczona uszczelka na wężu doprowadzającym gaz - łapał lewe powietrze i gupiał i to na 99% tak będzie.

Pozdrawiam.