Eazy Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Strasznie mnie irytuje skrzypiące zawieszenie z tyłu. Nie wiem, czy to tuleje od resorów, czy same resory - walczył z tym ktoś? Można tam WD-40 w te tuleje ładować, czy lepiej coś innego? Szlag mnie trafia. Normalnie jak bym furmanką jeździł :-P Do tego jak wsiadam i wysiadam to mam iiiiiii-iii-iiiiiiiii.... Nawet jak ręką nacisnę lekko na pakę to popiskuje z okolic resorów. Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja też mam takiego ptaszka gdzieś z przodu z prawej strony. Czasami jest grzeczny i siedzi cicho ale czasami... :evil: :evil: :evil: i najgorsze jest to że jak się zatrzymam i naciskam to ta cholera siedzi cicho... Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 U mnie nadaje czy jadę, czy stoję :-P Tylko nie wiem, czy WD-40 nie zaszkodzi na gumowe tuleje :-) Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Normalnie jak bym furmanką jeździł A niby czym jezdzisz? :mrgreen: Kiedys też chciałem to zlokalizowac ale sie poddałem, raz skrzypi raz nie. Ale ja mam na to sposób ,podgłaszam radio :-D Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 generalnie na te piski najlepsze jest taplanie w blotku Może i masz rację? Bo jak mi coś strzeli do głowy i umyję moje czerwone bydle to ptok jakby głośniej piszczy... Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Eazy, Też tak miałem - zwłaszcza jak się zimniej robiło :evil: - Silikon albo lepiej teflon rowerowy w sprayu. Zwykle skrzypią gumy stabilizatora. Ma pomóc :-D Albo jak mario pisze - do błota do błota :) ---- Co ciekawe - po myjni (jak go mocno schlapałem) - jak by niskrzypiał- hmmm - ale fakt to było jak myłem go po "błocie" :twisted: Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Błota nie mam pod ręką :lol: Zanabędę jakiś wynalazek w sprayu :-) Dzięki za wskazówki ;-) Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Błota nie mam pod ręką :lol: Zanabędę jakiś wynalazek w sprayu :-) Dzięki za wskazówki ;-) spróbuj to, błoto w spayu :) http://www.sprayonmud.de/ Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Czego to ludzie nie wymyślą :lol: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonko Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Możliwe, że wytarły się u Ciebie gumy na resorach z powodu dużego obciążenia na pace i zarazem dużej ilości syfu między resorami i teraz za każdym razem jak jakieś błoto będzie się znajdować między resorami będzie skrzypieć, WD-40 przerabiałem i nie pomaga to na dość długo, najlepiej to dokładnie wypłukać myjką ciśnieniową resory i regularnie dbać aby nie znalazł się tam jakiś syf, mnie np. pomogło to jak wjechałem z pędem w kilka kałuż to chociaż nie skrzypiało przez jakiś czas : D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi