lukkos Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Witam wszystkich miłośników Pickup'ów! Sam może nie posiadam jeszcze swojego pickup'a, ale od pewnego czasu noszę się z zamiarem kupna. Na pierwszym planie stoi Dodge RAM 1500 Sport Crew Cab. Ale im dłużej poruszam się w tematyce pickup'ów, zastanawiam się jeszcze nad Fordem F-150 lub Chevy'm Silverado. Wybór będzie trudny... Jeżeli już podejmę decyzję, nie zawaham się o tym Was poinformować. A tym czasem... Czuwaj!! Cytuj ...::: American Dream :::... ... świat jest zbyt duży, żeby być małym ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Witaj Sam może nie posiadam jeszcze swojego pickup'a, ale od pewnego czasu noszę się z zamiarem kupna. Masz tak jak ja :-D Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkos Opublikowano 9 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Masz tak jak ja A w Twoim wypadku, na który model pickup'a przechyla się szalka z wyborem? :) Cytuj ...::: American Dream :::... ... świat jest zbyt duży, żeby być małym ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 lukkos, witaj na forum :-D Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 lukkos, Zaczęło się jak u ciebie - najpierw ramik 1500 - potem jak patrzyłem na F150 Kmario - to ram mi się już mniej podobał :-D Potem zobaczyłem eFa 250 - muddera Jakoś tak ostatnio eF - mnie się widzi bardziej 8-) :lol: Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 helloo pomyśl jeszcze o toyocie tundra.. w odróżnieniu od rama jest produkowana w usej, a nie w mehico :kasztan: btw toyota sie nie psuje :kasztan: Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkos Opublikowano 9 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Magdoc, powiem Ci, że jak zobaczyłem eFkę muddera to moje oczy zrobiły się jak 5 zł... faaaajna... :-D pit373, taka myśl o Toyocie też przeszła mi przez głowę... sam nie wiem... :-) Cytuj ...::: American Dream :::... ... świat jest zbyt duży, żeby być małym ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 lukkos, bierz GMC :-D :-D Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 pit373, taka myśl o Toyocie też przeszła mi przez głowę... sam nie wiem... :-) Mój fullsajz jest właśnie w drodze do kraju. Najpierw chciałem tundrę bo fajna. Później pojawił się pomysł z ramem laramie z centralnym 4x4, tego w tundrze brakuje. już właściwie miałem takiego czarnego kupować, ale na żywca był poobijany i ogólnie zaniedbany, a lepsze egzemplarze to właściwie już za drogie. myślałem też o Mark LT - ale brak półtorej kabiny. eFy 250/350 te nowe są :)22 , ale to już inna kapusta. natomiast eF 150 jakoś tak mnie nie powala. starsze eFy mają za mała kucy. Stary chevy/gmc z zew. mi się nie podoba. Nowy z kolei w środku ma jak w matizie :-/ Tak więc wróciłem to pomysłu z Tundrą. Kupiłem wersję 5,7 limited półtorej kabiny i czekam na nią. Jak na żywca nie będzie cacy to sprzedam albo utopię dziada :kasztan: Właściwie jedynym mankamentem tundry jest brak opcjonalnego auto 4x4. A reszta mankamentów wyjdzie w praniu. Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Witam i życzę udanego wyboru :-) Co byś nie kupił najważniejsze, żeby Ci się dobrze jeździło :-) Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Kupuj II gen CTD :twisted: te nowe choinki to sie psujo na potęgę ;-) Tak na poważnie to powodzenia w wyborze. Co byś nie wybrał to frajda z jazdy fullsizem jest przeogromna :-) Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 frajda z jazdy fullseizem jest przeogromna :-) Zwłaszcza jazda po plaskaczach :d2: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 MKmario, to przez Ciebie i Stebela eFy mi jakos w glowie mieszaja :lol: Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Na pierwszym planie stoi Dodge RAM 1500 Sport Crew Cab. Ale im dłużej poruszam się w tematyce pickup'ów, zastanawiam się jeszcze nad Fordem F-150 lub Chevy'm Silverado. Wybór będzie trudny... Oj też tak miałem, nie od razu padło na Rama. Wpierw jednak, w 2007 wybrałem się do Detroit na targi, by każdego obwąchać z bliska. - Tundra choć miała wtedy najlepszy napęd zraziła mnie stylistyką, zwłaszcza wygląd deski rozdzielczej (te tunelowe wskaźniki, dużo srebrnego plastiku) jakiś nie halo... Nie ten klimat. Poza tym to Japs. ;-) - F150 - BARDZO FAJNY zwłaszcza w wersji KR i H-D, ale wtedy miał tylko 4 biegi i 300 KM. Poza tym przestrzegali mnie, że Triton źle się gazuje. Z tego wysnułem, że może być mniej chętnych przy odsprzedaży. - F250 - aaaach, zachorowałem, gdy tylko zobaczyłem zdjęcia. Ale gdy wsiadłem, stwierdziłem, że... nie. Kilka powodów. Już widziałem minę swojej długonogiej żony utyskującej, że takie wielkie auto, a ona się w nim "ledwie mieści". Problem w tym, że silnik wchodzi do kabiny mocno ograniczając miejsce na lewą nogę (Mudder, nie zaprzeczaj), wskutek czego pasażer siedzący z przodu ma miejsca mniej niż w Focusie. Z tyłu też nie ma szału, bo stopy jakoś nie wchodzą pod fotele 1-ego rzędu (w F-150 nie ma tego problemu). Poza tym wersja KR, w której siedziałem była tylko 4-miejscowa (!). Z tyłu miała wieki nieskładany podłokietnik - być może później to zmienili. Ostatecznie jednak zrezygnowałem, gdy wyczytałem z testów, że jego nowy podówczas, wspaniały silnik wysokoprężny potrafi spalić w mieście,,, 30 litrów (to prawda Mudder?) Ropy oczywiście. - Produkty GM odpadły z powodu kompletnie bezpłciowego wnętrza - wypisz wymaluj z jakiegoś SUV-a. A ja chciałem poczuć się jednak jak w ciężarówce. Jak widzicie ludzie mają b. dziwne kryteria wyboru :lol: . Dziś gdybym składał sobie IDEALNEGO pickupa (pomarzyć można) to.: Zasadniczo byłby to nowy Ram Crew Cab, ale z dłuższą paką (większa funkcjonalnośc i lepszy wygląd), a więc 6.4 stopy zamiast 5,7. No i z tyłu fordowski rozkładany stopień. ;-) Silnik - HEMI, ale 6.4-liter - 465 hp, 630 Nm. A więc z nowego Jeepa Grand Cherokee SRT-8. Skrzynia - 6-stopniowy automat sekwencyjny (Tundra?). Napęd - chyba jedna Full Time 4x4, oczywiście z funkcją 2WD i reduktorem. Wnętrze - zdecydowanie F-150 Platinum lub Harley-Davidson. Zawieszenie - a niech tam - SVT Raptor. No i szczegóły.: Przełożenie nie niższe niż 3.9, tylny most z LSD, blokady mostów, miejsce na wyciągarę, snow-plow, itp. O! I to z grubsza wszystko :-P . Nic takiego nie istnieje, ale... A może ktoś kiedyś coś takiego złoży ? Rechot nie podjąłbyś się? :-D Twój Silverado dowodzi, że wszystko jest możliwe... Pozdro Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Lemmy, no to eś mnie ciut uświadomił w wyborze :shock: Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkos Opublikowano 9 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Lemmy, czy to nie Twój artykuł? http://moto.pl/MotoPL/1,111276,4814773.html ?? Z tego co zdążyłem się zorientować, RAMik ma najwięcej mocy. Chyba, że idziemy już w stronę tych większych fullsize'ów - eFka 250 itp. Dla mnie nie ma problemu, bo mam prawo jazdy kat. C... I im większy samochodzik tym większa radość. Pytanie tylko, czy w warunkach miejskich sobie będzie radził. Nie zamierzam (a jak już to bardzo rzadko) wozić nim gabarytów, więc będzie mi służył w większości do przemieszczania się z pkt. A do pkt. B... Myślę, że eFką Mudder'a nie miałbym z tym problemu - wrzucam D i obojętnie czy coś stoi przede mną na światłach czy nie... jadę... :) Cytuj ...::: American Dream :::... ... świat jest zbyt duży, żeby być małym ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Lemmy, no to eś mnie ciut uświadomił w wyborze :shock: Dzięki Magdoc. Choć jak widzisz, choćby po naszych forumowych wózkach - każdy inaczej rozkłada akcenty. Ale najważniejsze, by TWÓJ WÓZ PODOBAŁ SIĘ TOBIE. Jaki by on tam nie był. Pozdro [ Dodano: 2011-09-09, 23:33 ] Lemmy, czy to nie Twój artykuł? http://moto.pl/MotoPL/1,111276,4814773.html "Nie zaprzeczam, nie potwierdzam" jak mawiają nasi politycy ;-) A wracając do meritum.: Ja na Twoim miejscu (powtarzam - ja) zadałbym sobie na wstępie pytanie: benzyna, gaz czy ropa? Bo ropa - wiadomo odpada Ram 1500, F-150. itp Czy chcę jeździć szybko, czy dostojnie? Pamiętaj, że Ram 2500 jest o bodaj 500 kg cięższy od 1500 (m.in. inna rama), ma nieco mniej precyzyjny układ kier. itp. W terenie czy poza? I tak dalej. Moim zdaniem wybór pikapa wagi ciężkiej do jeżdżenia na pusto z punktu A do B to... bardzo śmiała decyzja. Pozdro Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 wrzucam D i obojętnie czy coś stoi przede mną na światłach czy nie... jadę... :) To trzeba dodać do faq :-D :twisted: W terenie czy poza? I tutaj jest sedno sprawy - czy bujamy się standardem - czy uterenowiamy :lol: bardzo śmiała decyzja. A ten slogan mi się bardzo podoba - ani nie zje..... ani nie pochwaliłeś... Można jeździć z pkt. A do pkt B ---- 15 litrowym powozem - kto komu zabroni ? Ale licząc średnio ekonomie dużych diesli - a dużych benzyn + gaz = raczej bym się kierował w benzin :-o :-P Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Można jeździć z pkt. A do pkt B ---- 15 litrowym powozem - kto komu zabroni ? Dokładnie. Bo gdyby nie ekonomia, WSZĘDZIE jeździłbym Ramem. ;-) Pozdro Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Czy chcę jeździć szybko, czy dostojnie? Pamiętaj, że Ram 2500 jest o bodaj 500 kg cięższy od 1500 (m.in. inna rama), ma nieco mniej precyzyjny układ kier. itp. A czy 2500 nie ma z przodu sztywnego mostu ?? Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkos Opublikowano 10 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 A wracając do meritum.: Ja na Twoim miejscu (powtarzam - ja) zadałbym sobie na wstępie pytanie: benzyna, gaz czy ropa? Bo ropa - wiadomo odpada Ram 1500, F-150. itp Czy chcę jeździć szybko, czy dostojnie? Pamiętaj, że Ram 2500 jest o bodaj 500 kg cięższy od 1500 (m.in. inna rama), ma nieco mniej precyzyjny układ kier. itp. W terenie czy poza? I tak dalej. Moim zdaniem wybór pikapa wagi ciężkiej do jeżdżenia na pusto z punktu A do B to... bardzo śmiała decyzja. Pozdro Wiesz... Jeżeli chodzi o to na czym bym jeździł to wybór pada na benzynę. Nigdy gazu - być może podpadnę teraz kilku użytkownikom tego forum ale cóż - gaz - zbędny wydatek! Szybko czy dostojnie? Szybko i dostojnie... :-D Teren... miejskiej dżungli... Ekonomia? Oj tam oj tam... 8-) Cytuj ...::: American Dream :::... ... świat jest zbyt duży, żeby być małym ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Nigdy gazu - być może podpadnę teraz kilku użytkownikom tego forum ale cóż - gaz - zbędny wydatek! Oj podpadniesz, podpadniesz... Kiedyś napisałem prawie to samo. Tyle że Ram to u mnie wózek rekreacyjny, na co dzień jeżdżę czym innym. Ale gdybym robił nim 20 tys. rocznie - jak niektórzy - to kto wie, być może też bym zagazował... :oops: Ja akurat wybrałem HEMI, bo to udana benzyna, którą (pewnie zrobi to następny nabywca) łatwo można zagazować w razie czego. Bezpieczny i BARDZO przyjemny wybór (zwłaszcza po zmianie wydechu i dolotu :-D ). Pozdro Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 wiadomo jak jest, jedni lubia jak im nogi smierdza, drudzy jak im na leb sraja ;-) Nie ma to jak szczypta poezji przy sniadaniu :shock: Pozdro ;-) Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Witamy bardzo serdecznie!!! Panowie - KONIEC OT!!! Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 12 Września 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Witamy na forum i trzymamy się regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi