Seba78 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 A stacja ma na pewno bluetooth wbudowany? Bo może trzeba go dołączyć z tyłu jako osobne akcesorium. U mnie tak właśnie jest, modułu jako takiego nie ma, ale można go podłączyć i dopiero ustawiać w menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 MKmario - co Ci szkodzi zadzwonić do http://www.zumi.pl/6558,Centrum_Car_Hi_Fi_Jacek_Klepka,Warszawa,firma.html Działają od wielu lat i specjalizują się w Alpine. Jacek Klepka to gość znany w branży. Może pomoże. Pozdro Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JBednarczyk Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Polecam ten warsztat. Już 2 auta tam zrobiłem. Alpine znają na wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 oczywiscie wiedza tajemna nie zostala przekazana, umowilem sie na jutro w zakladzie caraudio, koles powiedzial ze 4 godziny auto ma stac i bedzie mnie to 200 zl kosztowac... dzis calkiem przypadkiem spotkalem kumpla co montuje radia od malenkosci, powiedzialem mu w czym rzecz - odpowiedzial, ze mam przewod przewidziany do recznego hamulca polaczyc z masa (wczesniej go do plusa podlaczalem) i wszystko zadzialalo... chcialem mu stowe dac za te "wiedze tajemna" ale mnie wysmial i zarazem sie zdenerwowal nie na zarty jak mu powiedzialem, ze mnie za te wiedze chciali wykasowac 200 zl i 4h bym do tego stracil... ja rozumiem ze wiedza kosztuje, ale to sie mowi, powiem ale daj 50 dych, a nie wciska ludziom kit ze trzeba pol instalacji przerobic by zadzialalo, co za chujki... dla antyreklamy: http://www.audiomaniak.eu/ - omijac szerokim lukiem... Heh - nic nie jest mnie już chyba w stanie zaskoczyć :-) Chcieli od Ciebie auto na 4h, żeby ktoś pomiędzy jedną a drugą instalacją audio mógł sobie zrobić przerwę na podpięcie kabelka :mrgreen: Albo chcieli sobie pośmigać dookoła placu fajną furką :mrgreen: Co do kasy to przypomina mi się mój prof. od konstrukcji żelbetowych - poproszono go kiedyś o określenie wytrzymałości wiekowej belki z betonu. Z różnych powodów nie można było zrobić odwiertu ani pobrać próbki do badania. Profesor wszedł na drabinę, ostukał belkę młoteczkiem i na 'ucho' określił jaka jest wytrzymałość belki. Następnie wystawił fakturę na 3000zł co oczywiście spotkało się ze świętym oburzeniem, że jak to za postukanie młoteczkiem 3000zł... Profesor odparł: postukanie młoteczkiem 1zł, moja wiedza i doświadczenie 2999zł :lol: Są niestety nadal zakłady, którym się w dupach poprzewracało i 'nie wypada' im kasować małych kwot bo są tacy 'super' i za 50zł to im się nie opłaca dupy z fotela podnieść. Generalnie staram się omijać 'naciągaczy' z daleka ale nie zawsze się udaje. Teraz można 200zł w 'zupkę' zainwestować i pośmigać po lesie :mrgreen: EDIT: Tak sobie pomyślałem - może 4h bo nie bardzo wiedzieli o co chodzi i chcieli mieć czas na 'poszperanie'? :mrgreen: Potem powiedzieli by Ci, że tutaj już nic nie pomoże ale jak by co to mają inny super sprzęt (który wiedzą jak działa) i za sporą kupkę 'szelestów' mogą Ci go ewentualnie zamontować :mrgreen: Tak mi się kreatywne myślenie włącza nad kubkiem kawy :kasztan: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 odpowiedzial, ze mam przewod przewidziany do recznego hamulca polaczyc z masa (wczesniej go do plusa podlaczalem) i wszystko zadzialalo... O rzesz, że też nie wpadłem, że jak bluetooth nie chodzi to winny jest ręczny!!! Przecież to oczywistość :lol: A już na serio, to pogratulować kumpla. A takich warsztacików w których robią z igły widły jest niestety multum. Pozdro Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 O rzesz, że też nie wpadłem, że jak bluetooth nie chodzi to winny jest ręczny!!! U mnie w plaskaczu też jest jakoś tak porobione, że mogę używać opcji bluetooth (np. parowanie telefonu) tylko na postoju. Jak włącze menu i ruszę przed końcem instalacji to mnie rozłącza i mądra pani mówi mi ładnie '(...)for safety please only perform while the vehicle is stopped(...)' :lol: Nie wiem pod co jest to podpięte ale na pewno nie pod ręczny. Może pod prędkościomierz albo czujnik ABS. Diabeł jeden wie. W każdym razie 'safety first' :kasztan: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi